MWC 2016: Stigao Jaq MyFC, najmanji portabilni punjač za pametne telefone s gorivim ćelijama

MWC 2016: Stigao Jaq MyFC, najmanji portabilni punjač za pametne telefone s gorivim ćelijama

Već smo pisali o tome kako bi nas obradovao neki novi izum koji bi trebao poboljšati način na koji do sada punimo naše pametne telefone te smo u tom kontekstu spomenuli MyFC i njegovo novo idejno rješenje. Prvo predstavljanje mu je bilo na CES-u ove godine, a to možete vidjeti i u našoj specijalnoj emisiji sa sajma CES 2016.

Ipak je za MyFC iznimno važan Mobile World Congress u Barceloni. MyFC je tako na MWC-u u Barceloni predstavio Jaq - najmanji portabilni punjač za pametne telefone s gorivim ćelijama. Ovaj uređaj je u prelijepoj Barceloni doživio svoju europsku premijeru, a njegova značajka je ta da se napaja kroz recikliranu vodu i PowerCards (svaki teži 40 grama) bazirane na reakciji soli i vode.

Radi se o „2u1“ pokretnom punjaču koji je u jednom goriva ćelija, ali i baterija te je njegova mogućnost korištenja korisna kada nemate napajanje s električnom energijom. Što se tiče kemijske reakcije, MyFC navodi kako nema nikakve opasnosti te da je sve to ekološki prihvatljivo.

MyFC Jaq je kompatibilan sa svim telefonima i tabletima - uključujući iOS - a bit će dostupan u bijeloj, crnoj i ljubičastoj boji. Datum izlaska se ne zna još, a cijena je nepoznanica. Zanimljivo je kako je Jaq dobio nagradu za dizajn, a vrlo je jednostavan za nošenje.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.