MWC 2016: Samsungov novi dongle povezuje auto na internet

MWC 2016: Samsungov novi dongle povezuje auto na internet

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Samsung je najavio Samsung Connect Auto dongle na Mobile World Congressu u Barceloni. To znači kako se Samsung uključuje na već „prenatrpano“ tržište gdje vlada konkurencija kao što su Vinli i Automatic, AT&T ZTE Mobley, Verizon Wireless Delphi Connect te OnStar 4G LTE i Audi Connect.

Samsung Connect Auto je mala plastična kutija koju pokreće Tizen OS, koji se priključi izravno u OBD II port vozila – obično se nalazi ispod volana. Jednom povezan, uređaj može pratiti rad vozila, pruža ažuriranja u vezi eko vožnje kroz korištenje algoritama koji analiziraju broj kilometara koje ste prošli, vremenski period na cesti i cijenu benzina.

Samsung Connect Auto se ne povezuje izravno sa vozačevim pametnim telefonom preko Bluetootha. Umjesto toga, on koristiti 4G LTE način povezivanja podataka i informacija o lokaciji na poslužitelju koji se temelji na oblaku. U tom slučaju, podaci se analiziraju i koriste za pružanje funkcija kao što je „Find My Car“ GPS aplikacija u realnom vremenu, putni dnevnici, izvješća o troškovima za profesionalce i razne druge sigurnosne usluge preko smartphone aplikacija za Android i iOS.

4G LTE veza će se koristiti i za pružanje Wi-Fi hotspot funkcija za mobilne uređaje putnika. AT & T će biti prvi ponuđač bežične podatkovne veze kada Connect Auto izađe u SAD-u u drugom tromjesečju ove godine.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.