MWC 2016: Lenovo predstavio 3 nova tableta iz serije TAB3

MWC 2016: Lenovo predstavio 3 nova tableta iz serije TAB3

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Lenovo je na sajmu Mobile World Congress predstavio TAB3 10 Business, tablet za poslovne korisnike kojeg pokreće operativni sustav Android, te TAB3 7 i TAB3 8, prvu seriju tableta tvrtke Lenovo osmišljenu za obiteljsko korištenje.

TAB3 10 Business

Uređaj TAB3 10 Business namijenjen je poslovnim korisnicima, zaposlenicima je jednostavan za korištenje te spaja snagu i raznolikost Androida 6.0 s optimizacijom i uslugama koje su najvažnije poslovnim profesionalcima. Tablet, koji u potpunosti podržava Android For Work, dolazi s nizom sigurnosnih i enkripcijskih opcija kako bi korisnicima pomogao održati ove uređaje i poslovne podatke koji se nalaze na njima sigurnima.

TAB3 10 Business optimiziran je za mobilnost u poslovanju te podržava zaposlenike koji stalno moraju biti u pokretu. Prilagođava se različitim načinima korištenja, od konferencijskih dvorana do tvorničkih prostora ili prodajnih kioska.

Tab3 10 Business pogoni četverojezgreni procesor snage 1.3GHz. Istaknuto je i nazivno trajanje baterije do 12 sati, te brojne on-the-go značajke poput full USB on-the-go za lako povezivanje vanjske pohrane, Y- i T- konektorima, RJ45 kablovima ili čitačima kartica. Ovo upotpunjuje raspon mogućnosti povezivanja uključujući NFC, dual-band Wi-Fi AC full GPS i opcionalni 4G.

Kako se mogućnost korištenja kreće od digitalnih zaslona do konferencijskih poziva,uređaj uključuje izvrsnu grafiku i zvuk s 10" full-HD IPS zaslonom s Gorilla Glass 3 i dvostrukim zvučnicima s Dolby Atmos filmskim zvukom. Stražnja kamera tableta od 8MP s auto-fokusom te prednja kamera od 5MP s fiksnim-fokusom rade kvalitetne slike s jasnoćom visoke rezolucije.

TAB3 7 i TAB3 8: osmišljeni za obitelj

Korisničke studije tvrtke Lenovo pokazuju kako je tablet uređaj koji se najviše dijeli među članovima obitelji. Iz tog razloga, ističu u Lenovu, TAB3 8 i 7 dizajnirali za dijeljenje, podržavajući multi-korisničke načine rada. Ističu i kako su svjesni kako će ga koristiti djeca, te su stoga uveli način rada namijenjen djeci sa značajkama koje su njima lagane za korištenje poput prilagodljivog zaslona, te ga time na taj način učinili primjerenim svim članovima obitelji.

TAB3 7 i TAB3 8 su svestrani, pokreću ih četvreojezgreni procesori snage 1.0GHz , imaju 2MP prednju i 5MP stražnju kameru te Dolby Atmos za filmski zvuk. Dostupni su također s 4G LTE opcionalnom potporom za ultra brzu internetsku povezivost u pokretu. Tableti dolaze sa HD IPS zaslonom s tehnologijom prilagodljivog zaslona koji može isfiltrirati plavo svijetlo.

Dostupnost

TAB3 10 Business bit će dostupan od srpnja 2016. godine, TAB3 7 s početnom cijenom od 119 eura od lipnja 2016, a TAB3 8 s početnom cijenom od 149 eura, bit će dostupni preko Lenovo maloprodajnih partnera.

Još iz kategorije

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

21.01.2020. komentiraj

Apple je pokrenuo promjene uklanjanjem utora za slušalice na iPhone modelima, što su počeli pratiti brojni proizvođači Android pametnih telefona, a 2020. bi se mogla pamtiti kao godina u kojoj su Sentons i Sensel započeli jedan zanimljivi trend - uređaje bez ikakvih tipki.

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.