MWC 2016: HTC i Valve predstavili Vive VR Headset

MWC 2016: HTC i Valve predstavili Vive VR Headset

Foto: HTC

Tajvanski HTC napokon je predstavio svog aduta za spas od minusa u kojem se kompanija našla posljednjih godinu i pol dana. Riječ je o HTC Vive, koji su radili zajedno s Valve. No sve što se zapravo čekalo u situaciji kad su tehnički detalji ovog uređaja za virtualnu (VR) i proširenu (AR) stvarnost bili poznati jest cijena.

Koštat će 799 američkih dolara, što je za čak 200 dolara skuplje od najvećeg konkurenta - Oculus Rifta. Dakle, HTC se ponovno odlučio na rizičnu strategiju, nuditi navodno kvalitetniji proizvod za skuplju cijenu. S mobilnim uređajima doživjeli su debakl takvom strategijom i s obzirom da nemaju financijske mogućnosti kao Facebook, teško je biti optimist.

Istina jest, HTC nudi dvije bazne stanice za bolje iskustvo, kao i dva kontrolera u cijelom "setu", ali baš da bi to opravdalo 200 dolara više - teško. Posebno kad znamo da kupci nemaju mogućnost kupiti uređaj bez tih kontrolera i proći jeftinije. Konkurencija sve to ne treba i već to izaziva sumnju kod kupaca, koji bi lako mogli pričekati još koji mjesec pada vide što Sony i Microsoft nude za PlayStation i Xbox One.

"Mi ne nudimo samo kompletni sustav, mi nudimo kompletni paket“, stoji u priopćenju kompanija, ali ni to nije baš istina jer uz Vive vam treba poseban PC, nimalo jeftin i bez njega "kompletan paket" nema smisla.

Ali možda se svi skupa iznenadimo, zato treba pričekati prvih mjesec dana pa analizirati tržište na kojem se Vive nalazi. Za početak, to će biti 24 zemlje, redom: Sjedinjene Američke Države, Velika Britaija, Kanada, Njemačka, Francuska, Austrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Island, Italija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Španjolska, Švicarska, Irska, Švedska, Tajvan, Kina, Japan, Australija i Novi Zeland.

Poslovni rezultati za drugi kvartal ove godine bit će odgovor na to kolike šanse za samostalni opstanak uistinu ima HTC.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.