MWC 2016: Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

MWC 2016: Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

Foto: Epson

Tvrtka Epson je predstavila treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Model Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine. Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost.

Asortiman naočala Moverio razlikuje se od ostalih pametnih naočala na tržištu radi Epsonove usredotočenosti na širok raspon komercijalnih i drugih primjena. Uređaji su konstruirani ponajprije kako bi bili funkcionalni i zbog toga su postigli popularnost kako kod poslovnih korisnika tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

„Strategija tvrtke Epson usredotočena je na poslovnu primjenu tehnologije. Surađujemo s više od dvije tisuće ISV partnera od 2011. godine, a asortiman Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori, liječnici, stomatolozi te djelatnici u maloprodaji, turizmu i kulturi. Model BT-300 nastao je na temelju našeg petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja te donosi poboljšanja kako razvojnim inženjerima tako i krajnjim korisnicima“, istaknula je tom prilikom Valerie RiffaudCangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za povezane i nosive uređaje, Espon EMEA.

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

„Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na tržištu na kojem je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda. Svaka odluka koju donosimo u procesu konstruiranja naočala temelji se na scenarijima njihova korištenja. Naša tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala. Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta. Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka“, kazao je Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio.

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.

Još iz kategorije

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

28.02.2020. komentiraj

HTC predstavlja cjelokupnu VIVE Cosmos seriju - s tri nova proizvoda i tri nove modularne prednje ploče kojima se proširuje funkcionalnost VIVE Cosmos. Vive Cosmos je prilagodljivi vrhunski sustav virtualne realnosti koji se temelji na osobnom računalu, te koji ima mogućnost rasta sa korisničkim zahtjevima zamjenom prednje ploče na sustavu za virtualnu realnost istovremeno pružajući impresivne vizualizacije i udobnost kroz cjelokupnu Vive Cosmos liniju.

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

28.02.2020. komentiraj

Novi Huawei Y6s odsad je dostupan i na domaćem tržištu. Glavne odlike novog Y6s su prostrani Dewdrop zaslon dijagonale 6,09 inča, snažan osmojezgreni procesor te 13MP kamera visoke kvalitete, ističu u Huaweiju. „Zahvaljujući stražnjoj kameri rezolucije 13 MP sve će fotografije, bilo da se radi o noćnim ili dnevnim slikama, izgledati profesionalno i bez šuma, zahvaljujući otvoru blende f/1.8 koji upija do 50% više svjetla. Prednja kamera smještena je iznad zaslona u profinjen izrez u obliku kapi s rezolucijom od 8 MP i omogućuje fotografiranje oštrih i kvalitetnih portreta“, objašnjavaju u Huaweiju.

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

27.02.2020. komentiraj

Huawei je jučer u Barceloni predstavio MatePad Pro 5G tablet. Uređaj donosi poboljšani dizajn, a svojim korisnicima nudi i mogućnost povezivanja putem 5G mreže uz iznimne performanse te povećanu produktivnost, a osim Huawei MatePad Pro 5G tableta, predstavljena je i njegova 4G verzija, ističu iz Huaweija.