MWC 2016: Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

MWC 2016: Epson predstavio najlakše transparentne pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

Foto: Epson

Tvrtka Epson je predstavila treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Model Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine. Epson tako postavlja novi standard uređaja za proširenu stvarnost.

Asortiman naočala Moverio razlikuje se od ostalih pametnih naočala na tržištu radi Epsonove usredotočenosti na širok raspon komercijalnih i drugih primjena. Uređaji su konstruirani ponajprije kako bi bili funkcionalni i zbog toga su postigli popularnost kako kod poslovnih korisnika tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

„Strategija tvrtke Epson usredotočena je na poslovnu primjenu tehnologije. Surađujemo s više od dvije tisuće ISV partnera od 2011. godine, a asortiman Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori, liječnici, stomatolozi te djelatnici u maloprodaji, turizmu i kulturi. Model BT-300 nastao je na temelju našeg petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja te donosi poboljšanja kako razvojnim inženjerima tako i krajnjim korisnicima“, istaknula je tom prilikom Valerie RiffaudCangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za povezane i nosive uređaje, Espon EMEA.

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

„Moverio je različit od ostalih pametnih naočala, na tržištu na kojem je forma često važnija od funkcionalnosti, na štetu uporabljivosti proizvoda. Svaka odluka koju donosimo u procesu konstruiranja naočala temelji se na scenarijima njihova korištenja. Naša tehnologija Si-OLED otvara nove mogućnosti uporabe prozirnih binokularnih pametnih naočala. Uz tehnologiju OLED možemo iskoristiti prednosti smanjene potrošnje energije i manje mase te poboljšanog odziva, HD razlučivosti, svjetline i kontrasta. Silicij je zamijenio staklo u funkciji baznog sloja te smo tako postigli precizniji prikaz točaka“, kazao je Atsunari Tsuda, voditelj programa Moverio.

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.