MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

Foto: Dražen Tomić

Mobile World Congress u Barceloni počinje zapravo već danas, iako svuda stoji 2.-5. ožujka, međutim danas se već odvijaju neki od ključnih događa koji će barem zadovoljiti one gadgete zagrižene freekove jer danas kreću prve velike objave. Ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a već je u Barceloni i o svemu će te moći pronaći u našoj posebnoj rubrici s reportažama, fotogalerijama i videom.

Samsung u poslijepodnevno-večernjim satima trebao na svome Unapcked eventu objaviti dolazak novog pametnog telefona iz serije Galaxy i to onaj s oznakom 6. I dok smo na CES-u, na kojem je bila ekipa ICTbusiness.info i ICTBusiness TV_a (ovdje možete pogledati našu ekskluzivnu TV emisiju) Samsung ostavio s dozom razočarenja jer neke ključne objave nije bilo, Samsung će zasigurno u svijetu gadgeta biti zvijezda ovogodišnjeg MWC-a u Barceloni. Vidjet ćemo večeras što će se sa Samsungom dogoditi hoće li to biti samo S6 ili poneki tablet, phablet ili pametni telefon, narukvica…

Kako što naravno treba, jer borba je i za prisutnost novinara HTC se odlučio gotovo u isto vrijeme, ograničavajući broj novinara, napasti Samsung svojim eventom koji je ipak malčice kasnije. HTC bi trebao predstaviti svoj novi HTC One M9, ali vidjet ćemo što će u konačnici dogoditi.

LG bi trebao predstaviti nove uređaje, prije svega novi LG G4, a Sony bi trebao pokazati Xperia Z4 Tablet i Xperia M4 Aqua. Bit će tu i novi Lenovo mobiteli iz serije Vibe, Microsoft će prikazati nove Lumije te Windowse 10, Google će prikazati projekt Ara. Huawei bi trebao pokazati novi pametni sat Honor X2, možda i novi Ascend P8. Uostalom vidjet ćemo što će se sve događati.

Bit će tu more zanimljivih uređaja, ali MWC u Barceloni je prije svega poslovni sajam tako da je ovo kako bi neki „pokazivanje za raju“, no u pozadini se događa mnogo bitnijih stvari razgovori o 4G, 5G, mrežama, WiFi i kombinaciji s mobitelima, poslovnim rješenjima – hardverom i softverom, rješenjima za upravljanje korisnicima.

I naravno bit ćemo i na Samsungu, HTC-u, Huaweiju, posjetiti i LG, ali i mnoge druge proizvođače pametnih telefona, ali i pokazati što naše tvrtke pokazuju i to prije svega Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom na štandovima svojih vlasnika Deutsche Telekoma i Ericssona. Ove godine smo se mnogo čega odrekli i na put krenuli vrlo ambiciozno i definitivno smo najveća hrvatska novinarska ekipa pa se nadamo da će naša TV emisija koja će izaći gotovo odmah nakon Barcelone svima pokazati što se sve ovdje događalo na Mobile World Congressu.

 

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.