MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

Foto: Dražen Tomić

Mobile World Congress u Barceloni počinje zapravo već danas, iako svuda stoji 2.-5. ožujka, međutim danas se već odvijaju neki od ključnih događa koji će barem zadovoljiti one gadgete zagrižene freekove jer danas kreću prve velike objave. Ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a već je u Barceloni i o svemu će te moći pronaći u našoj posebnoj rubrici s reportažama, fotogalerijama i videom.

Samsung u poslijepodnevno-večernjim satima trebao na svome Unapcked eventu objaviti dolazak novog pametnog telefona iz serije Galaxy i to onaj s oznakom 6. I dok smo na CES-u, na kojem je bila ekipa ICTbusiness.info i ICTBusiness TV_a (ovdje možete pogledati našu ekskluzivnu TV emisiju) Samsung ostavio s dozom razočarenja jer neke ključne objave nije bilo, Samsung će zasigurno u svijetu gadgeta biti zvijezda ovogodišnjeg MWC-a u Barceloni. Vidjet ćemo večeras što će se sa Samsungom dogoditi hoće li to biti samo S6 ili poneki tablet, phablet ili pametni telefon, narukvica…

Kako što naravno treba, jer borba je i za prisutnost novinara HTC se odlučio gotovo u isto vrijeme, ograničavajući broj novinara, napasti Samsung svojim eventom koji je ipak malčice kasnije. HTC bi trebao predstaviti svoj novi HTC One M9, ali vidjet ćemo što će u konačnici dogoditi.

LG bi trebao predstaviti nove uređaje, prije svega novi LG G4, a Sony bi trebao pokazati Xperia Z4 Tablet i Xperia M4 Aqua. Bit će tu i novi Lenovo mobiteli iz serije Vibe, Microsoft će prikazati nove Lumije te Windowse 10, Google će prikazati projekt Ara. Huawei bi trebao pokazati novi pametni sat Honor X2, možda i novi Ascend P8. Uostalom vidjet ćemo što će se sve događati.

Bit će tu more zanimljivih uređaja, ali MWC u Barceloni je prije svega poslovni sajam tako da je ovo kako bi neki „pokazivanje za raju“, no u pozadini se događa mnogo bitnijih stvari razgovori o 4G, 5G, mrežama, WiFi i kombinaciji s mobitelima, poslovnim rješenjima – hardverom i softverom, rješenjima za upravljanje korisnicima.

I naravno bit ćemo i na Samsungu, HTC-u, Huaweiju, posjetiti i LG, ali i mnoge druge proizvođače pametnih telefona, ali i pokazati što naše tvrtke pokazuju i to prije svega Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom na štandovima svojih vlasnika Deutsche Telekoma i Ericssona. Ove godine smo se mnogo čega odrekli i na put krenuli vrlo ambiciozno i definitivno smo najveća hrvatska novinarska ekipa pa se nadamo da će naša TV emisija koja će izaći gotovo odmah nakon Barcelone svima pokazati što se sve ovdje događalo na Mobile World Congressu.

 

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.