MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

MWC 2015: Što nas očekuje u Barceloni

Foto: Dražen Tomić

Mobile World Congress u Barceloni počinje zapravo već danas, iako svuda stoji 2.-5. ožujka, međutim danas se već odvijaju neki od ključnih događa koji će barem zadovoljiti one gadgete zagrižene freekove jer danas kreću prve velike objave. Ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a već je u Barceloni i o svemu će te moći pronaći u našoj posebnoj rubrici s reportažama, fotogalerijama i videom.

Samsung u poslijepodnevno-večernjim satima trebao na svome Unapcked eventu objaviti dolazak novog pametnog telefona iz serije Galaxy i to onaj s oznakom 6. I dok smo na CES-u, na kojem je bila ekipa ICTbusiness.info i ICTBusiness TV_a (ovdje možete pogledati našu ekskluzivnu TV emisiju) Samsung ostavio s dozom razočarenja jer neke ključne objave nije bilo, Samsung će zasigurno u svijetu gadgeta biti zvijezda ovogodišnjeg MWC-a u Barceloni. Vidjet ćemo večeras što će se sa Samsungom dogoditi hoće li to biti samo S6 ili poneki tablet, phablet ili pametni telefon, narukvica…

Kako što naravno treba, jer borba je i za prisutnost novinara HTC se odlučio gotovo u isto vrijeme, ograničavajući broj novinara, napasti Samsung svojim eventom koji je ipak malčice kasnije. HTC bi trebao predstaviti svoj novi HTC One M9, ali vidjet ćemo što će u konačnici dogoditi.

LG bi trebao predstaviti nove uređaje, prije svega novi LG G4, a Sony bi trebao pokazati Xperia Z4 Tablet i Xperia M4 Aqua. Bit će tu i novi Lenovo mobiteli iz serije Vibe, Microsoft će prikazati nove Lumije te Windowse 10, Google će prikazati projekt Ara. Huawei bi trebao pokazati novi pametni sat Honor X2, možda i novi Ascend P8. Uostalom vidjet ćemo što će se sve događati.

Bit će tu more zanimljivih uređaja, ali MWC u Barceloni je prije svega poslovni sajam tako da je ovo kako bi neki „pokazivanje za raju“, no u pozadini se događa mnogo bitnijih stvari razgovori o 4G, 5G, mrežama, WiFi i kombinaciji s mobitelima, poslovnim rješenjima – hardverom i softverom, rješenjima za upravljanje korisnicima.

I naravno bit ćemo i na Samsungu, HTC-u, Huaweiju, posjetiti i LG, ali i mnoge druge proizvođače pametnih telefona, ali i pokazati što naše tvrtke pokazuju i to prije svega Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom na štandovima svojih vlasnika Deutsche Telekoma i Ericssona. Ove godine smo se mnogo čega odrekli i na put krenuli vrlo ambiciozno i definitivno smo najveća hrvatska novinarska ekipa pa se nadamo da će naša TV emisija koja će izaći gotovo odmah nakon Barcelone svima pokazati što se sve ovdje događalo na Mobile World Congressu.

 

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.