Motorola zloupotrebljava patente protiv Apple-a

Motorola zloupotrebljava patente protiv Apple-a

Jučer smo pisali o temi je li Google napravio dobar potez kupnjom Motorola Mobilitya i iznijeli neke činjenice za i protiv. Izgleda da Motorola pliva u potencijalno opasnim vodama zbog zloupotrebe snage nad Appleom.

Prema primjedbama iz Europske komisije, istuču da je izgledno da Motorola zloupotrebljava neke svoje patente iz svog portfelja patenata, čime ne dopuštaju Appleu poštenu šansu ili priliku za dogovor oko uvjeta korištenja nekih licenca.

Povjerenica za konkurentnost Joaquin Almunia ističe kako tvrtke ne bi trebale zloupotrebom intelektualnog vlasništva kočiti napredak konkurenata na štetu inovacija i izbora potrošača. Drugim riječima, Europska komisija smatra kako Motorola zloupotrebljava svoj patentni portfelj kako Apple ne bi mogao ostvariti veći tržišni udio u Europi od onoga kojeg trenutno ima.

Ono što u ovom trenutku nije poznato, koje patente Motorola zloupotrebljava kako bi vršila pritisak na Apple, no sigurni smo kako ćemo ubrzo dobiti više informacija o ovom slučaju.

Sve je ovo još u vrlo ranoj fazi, te će biti zanimljivo vidjeti buduće istrage i nalaze Europske komisije.

Još iz kategorije

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...

Novi uređaji iz Lenova

Novi uređaji iz Lenova

04.06.2020. komentiraj

Lenovo je osnažio najnoviju liniju uređaja za krajnje potrošače koji su osmišljeni kako bi olakšali snalaženje u današnjem potpuno povezanom svijetu. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i1 s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

04.06.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je, kako sami tvrde, inovativni gaming monitor Odyssey G7, koji je prvi put prikazan u Las Vegasu na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2020. početkom ove godine. Ovaj uređaj predstavlja autentičan iskorak na polju igara, kombinirajući do sada najzakrivljeniji zaslon s najboljim performansama u klasi, tvrde u Samsungu.