Moćno, snažno i jako skupo

Moćno, snažno i jako skupo

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Apple je poznat po cijenama proizvoda od kojih mnoge zaboli glava, ali čak i za njegove pojmove gotovo 53 tisuće američkih dolara vrijedan Mac Pro uistinu je skup. Ujedno, to je najskuplji Mac koji se u ovom trenutku može naći na tržištu.

Ovom spoznajom svi oni koji su se čudili kad je Apple u lipnju predstavio stalak za monitor vrijedan 999 dolara. On je potrebno za 5999 dolara vrijedan 6K Pro Display XDR na Mac Pro workstationu. Takav je svijet Applea i u njemu je najjeftiniji Mac Pro 5999 dolara, a najskuplji 52748 dolara.

Procesor 2.5GHz 28-core Intel Xeon W mu košta 7000 dolara, dvije grafičke kartice Radeon Pro Vega II Duo s 2x32GB HBM2 memorije 10800 dolara, a RAM je posebna priča. Korisnik dobije 1.5TB DDR4 ECC memorije, a ona vrijedi 25 tisuća dolara, što znači da samo taj segment čini gotovo polovicu vrijednosti.

Uostalom, pogledajte konfiguraciju sami na fotografiji ispod teksta i uvjerite se u to što ova zvijer sve nudi, a potom usporedite s najjeftinijom konfiguracijom, koja je i dalje sa svojih gotovo 40 tisuća kuna vrijednosti nedostižna običnim smrtnicima.

 

 

 

Još iz kategorije

Novi Samsungovi gaming monitori dolaze na tržište u studenom

Novi Samsungovi gaming monitori dolaze na tržište u studenom

23.09.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics, globalni lider na tržištu gejming monitora, povodom predstavljanja svojih nove serije Odyssey monitora organizira PUBG Esports turnir za sve ljubitelje pravog gejmerskog adrenalina. Svi igrači i obožavatelji tehnologije visokih performansi, za koje su Odyssey monitori sinonim, mogu sudjelovati u natjecanju i dokazati svoje vještine osvajanjem nagrada u vrijednosti čak 25 000 eura u kompetitivnoj PUBG Odyssey europskoj ligi.

XPG predstavlja PCIe Gen4 M.2 2280 SSD GAMMIX S50

XPG predstavlja PCIe Gen4 M.2 2280 SSD GAMMIX S50

23.09.2020. komentiraj

XPG predstavlja PCIe Gen 4x4 M.2 2280 SSD XPG GAMMIX S50 Lite. Dolaskom 5G mreža i sve većom količinom podataka koji se obrađuju, sučelje PCIe Gen4 postaje ključna nadogradnja kojom se uređaji za pohranu podižu na višu razinu. S50 Lite proširenje je serije GAMMIX S50 i predstavlja novu ponudu za širok raspon korisnika koji žele iskoristiti prednosti sučelja PCIe 4.0.

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.