Moćno, snažno i jako skupo

Moćno, snažno i jako skupo

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Apple je poznat po cijenama proizvoda od kojih mnoge zaboli glava, ali čak i za njegove pojmove gotovo 53 tisuće američkih dolara vrijedan Mac Pro uistinu je skup. Ujedno, to je najskuplji Mac koji se u ovom trenutku može naći na tržištu.

Ovom spoznajom svi oni koji su se čudili kad je Apple u lipnju predstavio stalak za monitor vrijedan 999 dolara. On je potrebno za 5999 dolara vrijedan 6K Pro Display XDR na Mac Pro workstationu. Takav je svijet Applea i u njemu je najjeftiniji Mac Pro 5999 dolara, a najskuplji 52748 dolara.

Procesor 2.5GHz 28-core Intel Xeon W mu košta 7000 dolara, dvije grafičke kartice Radeon Pro Vega II Duo s 2x32GB HBM2 memorije 10800 dolara, a RAM je posebna priča. Korisnik dobije 1.5TB DDR4 ECC memorije, a ona vrijedi 25 tisuća dolara, što znači da samo taj segment čini gotovo polovicu vrijednosti.

Uostalom, pogledajte konfiguraciju sami na fotografiji ispod teksta i uvjerite se u to što ova zvijer sve nudi, a potom usporedite s najjeftinijom konfiguracijom, koja je i dalje sa svojih gotovo 40 tisuća kuna vrijednosti nedostižna običnim smrtnicima.

 

 

 

Još iz kategorije

Kako raditi od kuće i biti produktivan

Kako raditi od kuće i biti produktivan

01.04.2020. komentiraj

Mnoge su tvrtke u posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

30.03.2020. komentiraj

Na tržište iz kineskog proizvođača Huaweija tižu i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster x Huawei pametne naočale. Huawei Sound X dolazi opremljen Devialetovom patentiranom tehnologijom za obradu signala SAM (Speaker Active Matching) i Push-Push simetričnom strukturom koja vjerno reproducira glazbu.

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.