Mobilni ispis na Samsungov način

Mobilni ispis na Samsungov način

Samsung Electronics uveo je tri zasebna rješenja za mobilni ispis koja će omogućiti ispis s mobilnih uređaja uz samo nekoliko dodira. Dostupna na modelu GALAXY S4, rješenja za mobilni ispis sadrže aplikaciju i za pametne telefone i za tablete, prethodno instaliranu naredbu „Print“ u mobilnom operativnom sustavu, kao i integraciju NFC (Near Field Communication) tehnologije u nekoliko novih pisača iz Samsunga.

„Počevši s GALAXY Tabom u 2010. godini, započeli smo pojednostavljivanje procesa mobilnog ispisa“, izjavio je Joosang Eun, viši potpredsjednik tima za prodaju i marketing odjela Printing Solutions Business tvrtke Samsung Electronics. „Od tada smo razvijali niz rješenja koja su našim korisnicima omogućila bežično povezivanje mobilnih uređaja i tableta na pisače. Nova rješenja dodatno su unaprijedila rješenja za mobilni ispis te predstavljaju naše stalno vodstvo u sektoru za mobilni ispis“, ističe Joosang Eun.

Osim na uređaju GALAXY S 4, kupci također mogu uživati u Samsungovim rješenjima za mobilni ispis i na drugim modelima Samsung pametnih telefona, poput GALAXY S II, GALAXY S III, GALAXY Note i GALAXY Note II, zajedno s nizom uređaja GALAXY Tab.

Aplikacija Samsung MobilePrint podigla je mobilni ispis na novu razinu. Korisnici koji ne posjeduju Samsungov pametni telefon ili tablet mogu preuzeti aplikaciju i koristiti postojeće mobilne uređaje za ispis fotografija, e-mail poruka i web stranica kao i Google Docs, PDF i Microsoft Office dokumente. Aplikacija također sadrži funkciju za slanje faksa, koja je jedina takva funkcija dostupna u industriji, dok aplikacija također omogućava korisnicima skeniranje uređaja na Samsung multifunkcijskom pisaču i slanje direktno na mobilni uređaj.

Ispis s računala često zahtijeva više dugotrajnih procedura poput instalacije driverskih i softverskih aplikacija. Međutim, ispis sa Samsung mobilnog uređaja vrlo je jednostavan i brz. Za ispis, korisnici trebaju pritisnuti tipku „Print“ na glavnom zaslonu Samsung mobilnog uređaja. Zahvaljujući ugrađenoj funkciji za ispis, Samsung mobilni uređaji mogu automatski detektirati najbliže Samsung pisače kako bi ispisali fotografije, e-mail poruke i web stranice kao i stranice iz aplikacija Samsung SMemo i SNote. U međuvremenu, kroz nekoliko dodira na mobilnom uređaju, korisnici mogu izabrati niz opcija, uključujući i broj kopija za ispis, obostrani ispis, postavke boja, veličine dokumenata, orijentaciju i vrstu dokumenta.

S nedavnim uvođenjem Samsungovih laserskih pisača u boji koji podržavaju NFC tehnologiju, korisnici će uskoro biti u mogućnosti ispisati željeni sadržaj jednostavnim polaganjem mobilnog uređaja u blizinu Samsung pisača. Kada je pametni telefon s NFC tehnologijom smješten u blizini pisača s podrškom za NFC tehnologiju, ta dva uređaja će se automatski povezati. Sadržaj se može ispisati bez bilo kakvih dodatnih podešavanja. Ovo sigurno i prikladno rješenje omogućuje korisnicima ispis fotografija, dokumenata, e-mail poruka i web sadržaja u samo nekoliko brzih koraka.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.