Microsoftov Android smartphone launcher dobio veliki redizajn

Microsoftov Android smartphone launcher dobio veliki redizajn

Microsoft je predstavio Launcher v6 Android aplikaciju za početni zaslon i dostupna je kroz Google Play Store te nudi niz noviteta u odnosu na prethodnu verziju.

Na ovom novitetu radilo se posljednjih šest mjeseci, koliko je trajala posljednja testna faza, a najveća posebnost je kompatibilnost s Duo uređajem koji će microsoft vjerojatno predstaviti krajem ove godine. Zanimljiv je po tome što će imati dva zaslona i mogao bi na tržištu polučiti osjetan uspjeh.

Ali, lako za taj dio priče, ovdje se treba koncentrirati na činjenicu da se Microsoft potpuno prilagodio Android okruženju i nudi odlična rješenja za taj operativni sustav. Microsoft Launcher svakako je takvo odlično rješenje i do njega se došlo kroz pet godina iskustva, koliko ih Microsoft ima po pitanju Android launchera. Naime, 2015. je predstavljen Arrow Launcher, ali ovaj najnoviji nema veze s njim jer u kompaniji ističu da je načinjen na potpuno novom baznom kodu.

Odsad postoji tamni način rada i "stapa" se s Androidovim unaprijed postavljenim tamnim načinom rada. Također, ovaj se launcher pokreće brže, koristi manje memorije, ali i manje energije pa opterećenje za bateriju nije toliko kao kod prethodnih verzija. Ukratko, optimiziran je na adekvatan način, kako bi se što bolje prilagodio aktualnoj stvarnosti na Android uređajima.

Ipak, ono najbitnije za Microsoft Launcher v6 jest to što nudi mnoge aplikacije u izvedbi Microsofta i ukupno "pokriva" više od stotinu ikona raznih aplikacija. Korisnicima Windows 10 operativnog sustava sve to bitno će olakšati samo iskustvo rada, ako baš žele da im pametni telefon bude kao računalo.

Jedini uvjet koji se postavlja da bi Android korisnici mogli instalirati launcher jest da imaju barem Android 7.0 ili svaki noviji Android operativni sustav, naravno. Također, on ne dolazi s aplikacijama, korisnik ih mora sam preuzeti s Google Play Storea...

Još iz kategorije

Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i  novi pametni sat i slušalice

Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i novi pametni sat i slušalice

06.08.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics jučer je uz novu Galaqxy Note seriju i novu seriju tableta predstavila i novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live. Galaxy Watch3 je najinovativniji pametni sat dosad, prekrasnog izgleda s brojnim opcijama za zdravlje i wellness, dok Galaxy Buds Live bežične slušalice predstavljaju najnoviji tehnološki napredak na području kvalitete zvuka unutar ergonomskog, stilskog privlačnog dizajna, tvrde u kompaniji.

Samsung predstavio pet novih uređaja Galaxy ekosustava – dolaze novi Galaxy Note i tableti

Samsung predstavio pet novih uređaja Galaxy ekosustava – dolaze novi Galaxy Note i tableti

05.08.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics po prvi je put iz Koreje virtualno održala Galaxy Unpacked, događaj na kojem se predstavljaju novi, snažni i inovativni flagship uređaji. Na prijenosu uživo otkriveno je čak pet novih uređaja, čiji je cilj pružiti ultimativno korisničko iskustvo prilagođenom svijetu koji se ubrzano mijenja. Riječ je o najsnažnijim Note uređajima dosad –  Galaxy Note20 i Galaxy Note 20 Ultra, tabletima Galaxy Tab S7 i S7+, koji su namijenjeni za produktivnost i kreativnost, novom vrhunskom pametnom satu s naprednim značajkama za brigu o zdravlju Galaxy Watch3, elegantnim i ergonomskim bežičnim slušalicama s odličnom kvalitetom zvuka Galaxy Buds Live te preklopnom pametnom telefonu nove generacije Galaxy Z Fold2 s novim, značajnim poboljšanjima.

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

04.08.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je Cat S62 Pro  pametni telefon s termalnim snimanjem i FLIR Lepton senzorom najviše dostupne razlučivosti. Cat S62 Pro treća je generacija serije Cat 60 i ekskluzivno je opremljen najnovijom termalnom tehnologijom tvrtke FLIR. Zahvaljujući senzoru FLIR Lepton 3.5 i novoj aplikaciji MyFLIR Pro, Cat S62 Pro donosi četverostruko povećanje broja termalnih piksela i nenadmašan komplet značajki unutar aplikacije.