Microsoft predstavio Lumiu 650 s Windows Phone 10

Microsoft predstavio Lumiu 650 s Windows Phone 10

Foto: Microsoft

Microsoft se trudi na sve načine popularizirati svoje Windows Phone uređaje, ali nikako im ne ide i trenutno su na svega 1,6 posto udjela na tržištu s tendencijom daljnjeg pada! Slamka spasa im možda bude nova ideja kroz novu Lumia 650, kojom ciljaju prvenstveno na poslovni dio tržišta i nadaju se da će sve proći mnogo bolje nego što je prolazilo dosad pa da se bar nešto profita izvuče iz cijele Windows Phone priče. No u nastavku teksta otkrit ćete gaf koji će sigurno uništiti svaku nadu da bi ovaj uređaj mogao biti spas.

Naime, riječ je o pametnom telefonu s AMOLED zaslonom od pet inča, kućištem od aluminija, debljine 6,9 milimetara, ima rezoluciju od 720p, Snapdragon 212 procesor sa četiri jezgre, 2000 mAh bateriju, stražnju kameru od 8 megapiksela i prednju od 5 megapiksela, 16GB prostora, a košta 199 američkih dolara. Ujedno, dolazi i dual-SIM model za one koji koriste više brojeva ili mreža, što je svakako dodatni plus.

Pojavit će se ekskluzivno na europskom tržištu već 22. veljače, ali zemlje još nisu navedene, tek se zna da Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija zasad ostaju "na čekanju". Koji su razlozi za to, nije poznato, no zato je poznato nešto mnogo manje bombastično - uređaj dolazi samo u crnoj i bijeloj boji. Nije od nekog značaja, ali očito ovaj put Microsoft ne želi pretjerivati sa cijelim spektrom boja, čisto da pokaže kako im taj dio nije toliko bitan, koliko "ono unutra".

A tu se dolazi do problema jer inače bi Lumia trebao biti logični izbor zbog Continuuma koji nudi mogućnost spajanja mobilnog uređaja na računalo, i obrnuto. No iz nekog razloga Lumia 650 nema tu opciju! Veliki gaf i u startu je jasno da Microsoft tu gubi i ispada neozbiljan.

Navode da i bez te opcije Lumia 650 sjajno služi u poslovne svrhe, ali nejasno je što bi to bez Continuuma mogla biti prednost pred iOS ili Android uređajima, pa i pred BlackBerry uređajima.

Zato se ipak nekako čini da Microsoft polako odustaje od Lumia priče i okreće se tiješnjoj suradnji s Appleom i Googleom te će u bližoj budućnosti ponuditi kupcima nešto potpuno novo i nešto potpuno kompatibilno s dva najraširenija mobilna operativna sustava.

Još iz kategorije

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...

Novi uređaji iz Lenova

Novi uređaji iz Lenova

04.06.2020. komentiraj

Lenovo je osnažio najnoviju liniju uređaja za krajnje potrošače koji su osmišljeni kako bi olakšali snalaženje u današnjem potpuno povezanom svijetu. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i1 s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.