Microsoft predstavio Lumiu 650 s Windows Phone 10

Microsoft predstavio Lumiu 650 s Windows Phone 10

Foto: Microsoft

Microsoft se trudi na sve načine popularizirati svoje Windows Phone uređaje, ali nikako im ne ide i trenutno su na svega 1,6 posto udjela na tržištu s tendencijom daljnjeg pada! Slamka spasa im možda bude nova ideja kroz novu Lumia 650, kojom ciljaju prvenstveno na poslovni dio tržišta i nadaju se da će sve proći mnogo bolje nego što je prolazilo dosad pa da se bar nešto profita izvuče iz cijele Windows Phone priče. No u nastavku teksta otkrit ćete gaf koji će sigurno uništiti svaku nadu da bi ovaj uređaj mogao biti spas.

Naime, riječ je o pametnom telefonu s AMOLED zaslonom od pet inča, kućištem od aluminija, debljine 6,9 milimetara, ima rezoluciju od 720p, Snapdragon 212 procesor sa četiri jezgre, 2000 mAh bateriju, stražnju kameru od 8 megapiksela i prednju od 5 megapiksela, 16GB prostora, a košta 199 američkih dolara. Ujedno, dolazi i dual-SIM model za one koji koriste više brojeva ili mreža, što je svakako dodatni plus.

Pojavit će se ekskluzivno na europskom tržištu već 22. veljače, ali zemlje još nisu navedene, tek se zna da Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija zasad ostaju "na čekanju". Koji su razlozi za to, nije poznato, no zato je poznato nešto mnogo manje bombastično - uređaj dolazi samo u crnoj i bijeloj boji. Nije od nekog značaja, ali očito ovaj put Microsoft ne želi pretjerivati sa cijelim spektrom boja, čisto da pokaže kako im taj dio nije toliko bitan, koliko "ono unutra".

A tu se dolazi do problema jer inače bi Lumia trebao biti logični izbor zbog Continuuma koji nudi mogućnost spajanja mobilnog uređaja na računalo, i obrnuto. No iz nekog razloga Lumia 650 nema tu opciju! Veliki gaf i u startu je jasno da Microsoft tu gubi i ispada neozbiljan.

Navode da i bez te opcije Lumia 650 sjajno služi u poslovne svrhe, ali nejasno je što bi to bez Continuuma mogla biti prednost pred iOS ili Android uređajima, pa i pred BlackBerry uređajima.

Zato se ipak nekako čini da Microsoft polako odustaje od Lumia priče i okreće se tiješnjoj suradnji s Appleom i Googleom te će u bližoj budućnosti ponuditi kupcima nešto potpuno novo i nešto potpuno kompatibilno s dva najraširenija mobilna operativna sustava.

Još iz kategorije

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.