MOBILNI TELEFONI

MediaTek je predstavio novi mobilni čipset

MediaTek je predstavio novi mobilni čipset

MediaTek je predstavio svoj Dimensity 9300 čipset. Najnovija iteracija njihovog vrhunskog silicija obećava isporuku poboljšanog igranja, video snimanja i generativne AI obrade.

Tvrtka tvrdi da ugrađeni procesor umjetne inteligencije značajno poboljšava performanse uređaja dok poboljšava energetsku učinkovitost, promičući sposobnost mobilnih uređaja da koriste sigurno i besprijekorno rubno računalstvo. Podržani veliki jezični modeli uključuju Llama 2, Baichuan 2 i Baidu AI platforme Meta Platform, istaknula je tvrtka čipova. To, dodaje se, može pomoći u razvoju aplikacija za krajnje korisnike za generirani tekst, slike i glazbu.

Predsjednik MediaTeka Joe Chen rekao je da je najnovija ponuda njegov najsnažniji vodeći čip do sada, donoseći ogromno povećanje sirove računalne snage uređajima koji ga nose. "Ova jedinstvena arhitektura, u kombinaciji s našom nadograđenom AI procesorskom jedinicom na čipu, otvorit će novu eru generativnih usluga", predvidio je Chen, savjetujući razvojnim programerima da "pomaknu granice s rubnim i hibridnim računalnim mogućnostima."

Tvrtka je istaknula da bi čipset mogao ponuditi efekte na razini igraće konzole i podržati simultano igranje i video streaming. Očekuje se da će uređaji s Dimensity 9300 čipsetom biti lansirani do kraja godine.