Appelov svijet PC-a bez većih promjena

Appelov svijet PC-a bez većih promjena

Foto: Apple

Još jedna Apple glasina je uzburkala duhove tehnološkog svijeta, za promjenu ne radi se  o jeftinijim verzijama iPhonea ili iPada već o MacBooku. Novi MacBook Pro laptop s poboljšanim procesorom trebao bi ubrzo ugledati svjetlo dana.

Ming-Chi Kuo iz tvrtke KGI Securities, netko čiji je „nos“ za nagađanja povezan s Appleom bolji od većine, bacio je malo svjetla na ovu glasinu te tvrdi da će MacBook Pro dobiti pravo osvježenje u vidu novog Intelovog Haswell procesora. Također sugerira kako će nova verzija MacBooka Pro zadržati optički drive, što je zapravo nagovještaj da će Apple, unatoč glasinama, zadržati standardnu MacBook Pro liniju bez Retina zaslona. Osim novog procesora, Kuo kaže da će dizajn uvelike ostati isti, bez većih promjena.

Apple će nastaviti proizvodnju MacBook Pro uz MacBook Air i  Retina MacBook Pro, ali 13-inčni MacBook Pro i dalje ostaje najpopularniji proizvod u MacBook liniji. Također, još uvijek postoji potražnja na tržištima u nastajanju, gdje internet još nije dovoljno uznapredovao za korištenje optičkih diskova.

Budući da će Intel predstaviti svoj Haswell procesor 4. lipnja u Tajvanu, bilo je za očekivati da Apple osvježi svoju MacBook Pro liniju i nadogradi je ovom inovacijom. Haswell procesor omogućiti će znatno povećanje snage te značajno smanjenje potrošnje energije, neki kažu čak i do 41 posto.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.