Lokacijski servis s Google Now ubrzano prazni iPhone

Lokacijski servis s Google Now ubrzano prazni iPhone

Google je nedavno dodao svoju Google Now uslugu u svoju Search aplikaciju za iOS. Naime, za dobivanje informacija o vremenskoj prognozi, prometu i ostalim informacijama, usluga lokacije je konstantno upaljena.

Obično, ta se usluga pali kad je telefonu potrebno određivanje gdje se nalazi, no zbog pohlepnosti Googlea za informacijama, usluga lokacije je stalno upaljena, a time i pražnjenje baterije iPhonea je mnogo brže nego inače.

Kako bi spriječili da nam Google Now i ostale aplikacije prazne nepotrebno bateriju, potrebno je u Apple App postavkama isključiti uslugu lokacije za svaku aplikaciju koja koristi tu uslugu, te po potrebi uključiti.

Isti problem dogaođa se i kod Google Field Trip aplikacije, koja na isti način prazni bateriju poput Google Now aplikacije, no u ovom slučaju pražnjenje baterije se može spriječiti odjavom iz same aplikacije.

Idealno bi bilo kada bi ovakve aplikacije imale on/off prekidač kako bi korisnici mogli biti sigurni da su aplikacije uključene samo onda kada oni to žele.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.