Lokacijski servis s Google Now ubrzano prazni iPhone

Lokacijski servis s Google Now ubrzano prazni iPhone

Google je nedavno dodao svoju Google Now uslugu u svoju Search aplikaciju za iOS. Naime, za dobivanje informacija o vremenskoj prognozi, prometu i ostalim informacijama, usluga lokacije je konstantno upaljena.

Obično, ta se usluga pali kad je telefonu potrebno određivanje gdje se nalazi, no zbog pohlepnosti Googlea za informacijama, usluga lokacije je stalno upaljena, a time i pražnjenje baterije iPhonea je mnogo brže nego inače.

Kako bi spriječili da nam Google Now i ostale aplikacije prazne nepotrebno bateriju, potrebno je u Apple App postavkama isključiti uslugu lokacije za svaku aplikaciju koja koristi tu uslugu, te po potrebi uključiti.

Isti problem dogaođa se i kod Google Field Trip aplikacije, koja na isti način prazni bateriju poput Google Now aplikacije, no u ovom slučaju pražnjenje baterije se može spriječiti odjavom iz same aplikacije.

Idealno bi bilo kada bi ovakve aplikacije imale on/off prekidač kako bi korisnici mogli biti sigurni da su aplikacije uključene samo onda kada oni to žele.

Još iz kategorije

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.