Logitech lansirao MX Master 3 bežični miš

Logitech lansirao MX Master 3 bežični miš

Miš Logitech MX Master poduže je vrijeme najbolji koji se u njegovom cjenovnom rangu može kupiti, a stigao je do svoje treće generacije te nastavio oduševljavati performansama. Dakle, MX Master 3 je poput prethodnika najbolji na tržištu i ponovno podiže ljestvicu pa će njegovom nasljedniku biti teško nadmašiti ga, a konkurenciji još i teže...

Hardver mu je redefiniran pa njegov "scroll" kotačić djeluje još bolje, iako je bio sjajan i na prethodnim generacijama. Ali, glavno poboljšanje jest činjenica da je MX Master 3 prešao na USB-C punjenje i to je ono što se čekalo te je jedino na to zajednica imala pokoju zamjerku.

Što se tiče "skrolanja", kotačić ima novi elektromagnetski sustav koji mijenja mehanički, a uz to dolaze dva modela za korisnike. Jedan je s klasičnijim "skrolom" koji pruža određen otpor, dok je drugi namijenjen onim korisnicima koji žele brži i tiši način rada pa se automatski "skrol" praktički ni ne osjeti pod prstom.

Općenito, novi "scroll" nazvan je "Magspeed". Materijal od kojeg je izrađen kotačić je nehrđajući čelik, naravno. Logitech je time odbacio onaj "gumeni" osjećaj s prethodnih modela. Od čelika su načinjene i tipke za palac, koje stoje praktično sa strane samog miša. I prednje tipke su malo pomaknute pa se miš koristi na nešto praktičniji način.

Kad je riječ o drugim stvarima, nepromijenjene su u odnosu na MX Master 2S. Pa tako i MX Master 3 ima 4000 DPI senzor, nudi Bluetooth ili Logitechov Unifying USB receiver za spajanje s drugim uređajem, nudi mogućnost brzog mijenjanja između maksimalno tri računala, podržava Logitechovu Flow tehnologiju i baterija mu traje oko 70 dana.

Uz ovaj miš stiže i tipkovnica MX Keys, koja također podržava USB-C ili Logitechov Unifying receiver za spajanje s drugim uređajem, nudi podršku za Windows, Mac, iOS i Android uređaje, a vijek baterije joj je desetak dana uz upaljeno pozadinsko svjetlo. Bez njega, traje i pet mjeseci.

Na tržište oba uređaja stižu krajem rujna i svaki će koštati 99,99 dolara na američkom tržištu.

Još iz kategorije

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

07.10.2019. komentiraj

Savitljivi mobiteli, čiji se zasloni mogu zakretati u nekoliko smjerova pa “pretvarati” pametni telefon u tablet ili obrnuto, još uvijek nisu zaživjeli punim plućima, ali do 2028. bi ih na tržištu trebalo biti 228 milijuna, a ukupno bi tako nešto bilo moguće na čak 240 uređaja raznih proizvođača.