Logitech lansirao MX Master 3 bežični miš

Logitech lansirao MX Master 3 bežični miš

Miš Logitech MX Master poduže je vrijeme najbolji koji se u njegovom cjenovnom rangu može kupiti, a stigao je do svoje treće generacije te nastavio oduševljavati performansama. Dakle, MX Master 3 je poput prethodnika najbolji na tržištu i ponovno podiže ljestvicu pa će njegovom nasljedniku biti teško nadmašiti ga, a konkurenciji još i teže...

Hardver mu je redefiniran pa njegov "scroll" kotačić djeluje još bolje, iako je bio sjajan i na prethodnim generacijama. Ali, glavno poboljšanje jest činjenica da je MX Master 3 prešao na USB-C punjenje i to je ono što se čekalo te je jedino na to zajednica imala pokoju zamjerku.

Što se tiče "skrolanja", kotačić ima novi elektromagnetski sustav koji mijenja mehanički, a uz to dolaze dva modela za korisnike. Jedan je s klasičnijim "skrolom" koji pruža određen otpor, dok je drugi namijenjen onim korisnicima koji žele brži i tiši način rada pa se automatski "skrol" praktički ni ne osjeti pod prstom.

Općenito, novi "scroll" nazvan je "Magspeed". Materijal od kojeg je izrađen kotačić je nehrđajući čelik, naravno. Logitech je time odbacio onaj "gumeni" osjećaj s prethodnih modela. Od čelika su načinjene i tipke za palac, koje stoje praktično sa strane samog miša. I prednje tipke su malo pomaknute pa se miš koristi na nešto praktičniji način.

Kad je riječ o drugim stvarima, nepromijenjene su u odnosu na MX Master 2S. Pa tako i MX Master 3 ima 4000 DPI senzor, nudi Bluetooth ili Logitechov Unifying USB receiver za spajanje s drugim uređajem, nudi mogućnost brzog mijenjanja između maksimalno tri računala, podržava Logitechovu Flow tehnologiju i baterija mu traje oko 70 dana.

Uz ovaj miš stiže i tipkovnica MX Keys, koja također podržava USB-C ili Logitechov Unifying receiver za spajanje s drugim uređajem, nudi podršku za Windows, Mac, iOS i Android uređaje, a vijek baterije joj je desetak dana uz upaljeno pozadinsko svjetlo. Bez njega, traje i pet mjeseci.

Na tržište oba uređaja stižu krajem rujna i svaki će koštati 99,99 dolara na američkom tržištu.

Još iz kategorije

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

17.02.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.