LG zadužen za Google Nexus 5

LG zadužen za Google Nexus 5

Posljednji kvartal 2012 i prvi kvartal 2013 godine bili su iznimno važni za tvrtku LG. Uglavnom zbog činjenice da su napravili Nexus 4 uređaj za kojim vlada velika potražnja, toliko velika da se u jednom trenutku čekalo i 12 tjedana na isporuku. LG nije loš proizvođač, ali mnogi su imali loša iskustva s njihovim hardverom.

No, isto tako ne možemo nabrojati niti jednog proizvođača s kojim nitko nije imao loša iskustva. U proteklih godinu dana LG je predstavio nekoliko vrlo zanimljivih rješenja, te su čak i nadmašili Samsung s nekoliko stvari. Kako sada stvari stoje, Google se vraća suradnji s LG-om kako bi kreirali sljedeću generaciju Nexus uređaja.

Korea Times izvještava kako obje tvrtke rade na sljedećem Nexus uređaju, te bi taj uređaj trebao biti Nexus 5. S obzirom u koje se vrijeme pojavilo ovo izvješće možemo zaključiti kako je razvoj u završnoj fazi i kako će proizvodnja uređaja krenuti u narednih mjesec ili dva kako bi sve bilo spremno za jesensko predstavljanje. Zanimljiva stvar je da Google uz suradnju s LG-om usporedno razvija i X Phone u sklopu Motorole, kompanije koju je Google nedavno kupio.

Kako nemamo sve detalje, prema izvješćima Google na nadolazećem Google I/O sajmu koji počinje 15. svibnja planira predstaviti samo jedan uređaj, te prema očekivanjima to bi trebala biti sljedeća generacija Nexus 7 uređaja pokretanog Snapdragon procesorom, proizvedena u suradnji s kompanijom Asus. Uz Nexus 7, na Google I/O sajmu zasigurno će biti predstavljeno i mnoštvo Android noviteta.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.