LG zadužen za Google Nexus 5

LG zadužen za Google Nexus 5

Posljednji kvartal 2012 i prvi kvartal 2013 godine bili su iznimno važni za tvrtku LG. Uglavnom zbog činjenice da su napravili Nexus 4 uređaj za kojim vlada velika potražnja, toliko velika da se u jednom trenutku čekalo i 12 tjedana na isporuku. LG nije loš proizvođač, ali mnogi su imali loša iskustva s njihovim hardverom.

No, isto tako ne možemo nabrojati niti jednog proizvođača s kojim nitko nije imao loša iskustva. U proteklih godinu dana LG je predstavio nekoliko vrlo zanimljivih rješenja, te su čak i nadmašili Samsung s nekoliko stvari. Kako sada stvari stoje, Google se vraća suradnji s LG-om kako bi kreirali sljedeću generaciju Nexus uređaja.

Korea Times izvještava kako obje tvrtke rade na sljedećem Nexus uređaju, te bi taj uređaj trebao biti Nexus 5. S obzirom u koje se vrijeme pojavilo ovo izvješće možemo zaključiti kako je razvoj u završnoj fazi i kako će proizvodnja uređaja krenuti u narednih mjesec ili dva kako bi sve bilo spremno za jesensko predstavljanje. Zanimljiva stvar je da Google uz suradnju s LG-om usporedno razvija i X Phone u sklopu Motorole, kompanije koju je Google nedavno kupio.

Kako nemamo sve detalje, prema izvješćima Google na nadolazećem Google I/O sajmu koji počinje 15. svibnja planira predstaviti samo jedan uređaj, te prema očekivanjima to bi trebala biti sljedeća generacija Nexus 7 uređaja pokretanog Snapdragon procesorom, proizvedena u suradnji s kompanijom Asus. Uz Nexus 7, na Google I/O sajmu zasigurno će biti predstavljeno i mnoštvo Android noviteta.

Još iz kategorije

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.