LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

Foto: Ilustracija

Korejska tvrtka LG navodni radi na Windows Phone 8 pametnom telefonu, koji se trenutno nalazi u fazi razvoja i istraživanja. Direktor kompanije LG, Kwon Soon je u razgovoru za Light Reading India potvrdio kako kod kuće u Južnoj Koreji rade na razvoju pametnog telefona koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sustav.

Tvrtka se još nije odlučila na predstavljanje novog pametnog telefona, te prema riječima Kwona, tvrtka provodi istraživanje tržišta i traži priliku za predstavljanje uređaja, te će prema rezultatima istraživanja odlučiti o mogućem dolasku uređaja u prodaju.

Sljedeća generacija LG Optimus G Android pametnog telefona, Optimus G2, bi trebala biti predstavljena u trećem kvartalu ove godine.

Kwon naglašava kako će fokus i dalje ostati na Googleovom Android operativnom sustavu, a kao razlog je naveo to što je Android glavna platforma na globalnoj razini, s obzirom na prihvaćenost i zastupljenost na tržištu. Kwon vjeruje da će Windows Phone operativni sustav rasti zbog sve većih napora koje Microsoft ulaže u taj operativni sustav.

Nokia trenutno u ponudi ima cijeli raspon Windows Phone 8 pametnih telefona, Samsung u ponudi ima Windows OS u svom ATIV portfelju, Huawei i ZTE također oboje imaju Windows smartphone uređaje u ponudi na globalnoj razini, te HTC u ponudi ima dva Windows Phone OS uređaja, HTC 8S i HTC 8X.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.