LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

Foto: Ilustracija

Korejska tvrtka LG navodni radi na Windows Phone 8 pametnom telefonu, koji se trenutno nalazi u fazi razvoja i istraživanja. Direktor kompanije LG, Kwon Soon je u razgovoru za Light Reading India potvrdio kako kod kuće u Južnoj Koreji rade na razvoju pametnog telefona koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sustav.

Tvrtka se još nije odlučila na predstavljanje novog pametnog telefona, te prema riječima Kwona, tvrtka provodi istraživanje tržišta i traži priliku za predstavljanje uređaja, te će prema rezultatima istraživanja odlučiti o mogućem dolasku uređaja u prodaju.

Sljedeća generacija LG Optimus G Android pametnog telefona, Optimus G2, bi trebala biti predstavljena u trećem kvartalu ove godine.

Kwon naglašava kako će fokus i dalje ostati na Googleovom Android operativnom sustavu, a kao razlog je naveo to što je Android glavna platforma na globalnoj razini, s obzirom na prihvaćenost i zastupljenost na tržištu. Kwon vjeruje da će Windows Phone operativni sustav rasti zbog sve većih napora koje Microsoft ulaže u taj operativni sustav.

Nokia trenutno u ponudi ima cijeli raspon Windows Phone 8 pametnih telefona, Samsung u ponudi ima Windows OS u svom ATIV portfelju, Huawei i ZTE također oboje imaju Windows smartphone uređaje u ponudi na globalnoj razini, te HTC u ponudi ima dva Windows Phone OS uređaja, HTC 8S i HTC 8X.

Još iz kategorije

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

20.05.2019. komentiraj

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.