LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

Foto: Ilustracija

Korejska tvrtka LG navodni radi na Windows Phone 8 pametnom telefonu, koji se trenutno nalazi u fazi razvoja i istraživanja. Direktor kompanije LG, Kwon Soon je u razgovoru za Light Reading India potvrdio kako kod kuće u Južnoj Koreji rade na razvoju pametnog telefona koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sustav.

Tvrtka se još nije odlučila na predstavljanje novog pametnog telefona, te prema riječima Kwona, tvrtka provodi istraživanje tržišta i traži priliku za predstavljanje uređaja, te će prema rezultatima istraživanja odlučiti o mogućem dolasku uređaja u prodaju.

Sljedeća generacija LG Optimus G Android pametnog telefona, Optimus G2, bi trebala biti predstavljena u trećem kvartalu ove godine.

Kwon naglašava kako će fokus i dalje ostati na Googleovom Android operativnom sustavu, a kao razlog je naveo to što je Android glavna platforma na globalnoj razini, s obzirom na prihvaćenost i zastupljenost na tržištu. Kwon vjeruje da će Windows Phone operativni sustav rasti zbog sve većih napora koje Microsoft ulaže u taj operativni sustav.

Nokia trenutno u ponudi ima cijeli raspon Windows Phone 8 pametnih telefona, Samsung u ponudi ima Windows OS u svom ATIV portfelju, Huawei i ZTE također oboje imaju Windows smartphone uređaje u ponudi na globalnoj razini, te HTC u ponudi ima dva Windows Phone OS uređaja, HTC 8S i HTC 8X.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.