LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

Foto: Ilustracija

Korejska tvrtka LG navodni radi na Windows Phone 8 pametnom telefonu, koji se trenutno nalazi u fazi razvoja i istraživanja. Direktor kompanije LG, Kwon Soon je u razgovoru za Light Reading India potvrdio kako kod kuće u Južnoj Koreji rade na razvoju pametnog telefona koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sustav.

Tvrtka se još nije odlučila na predstavljanje novog pametnog telefona, te prema riječima Kwona, tvrtka provodi istraživanje tržišta i traži priliku za predstavljanje uređaja, te će prema rezultatima istraživanja odlučiti o mogućem dolasku uređaja u prodaju.

Sljedeća generacija LG Optimus G Android pametnog telefona, Optimus G2, bi trebala biti predstavljena u trećem kvartalu ove godine.

Kwon naglašava kako će fokus i dalje ostati na Googleovom Android operativnom sustavu, a kao razlog je naveo to što je Android glavna platforma na globalnoj razini, s obzirom na prihvaćenost i zastupljenost na tržištu. Kwon vjeruje da će Windows Phone operativni sustav rasti zbog sve većih napora koje Microsoft ulaže u taj operativni sustav.

Nokia trenutno u ponudi ima cijeli raspon Windows Phone 8 pametnih telefona, Samsung u ponudi ima Windows OS u svom ATIV portfelju, Huawei i ZTE također oboje imaju Windows smartphone uređaje u ponudi na globalnoj razini, te HTC u ponudi ima dva Windows Phone OS uređaja, HTC 8S i HTC 8X.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.