LG predstavlja UltraWide monitor za gamere s AMD FreeSync

LG predstavlja UltraWide monitor za gamere s AMD FreeSync
LG

LG Electronics pokazat će svoju novu liniju 21:9 UltraWide monitora na sajmu CES u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja s naglaskom na prvi na svijetu UltraWide monitor kompatibilan s tehnologijom AMD FreeSync za fluidne pokrete pri brzim scenama kod računalnih igara. Prema IDC-ovom istraživanju Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, LG je svjetski lider u prodaji u segmentu monitora omjera stranica 21:9 u zadnjih 7 kvartala, s tržišnim udjelom od 77,3 posto.

21:9 UltraWide gaming monitor s tehnologijom AMD FreeSync

LG 34UM67 je tvrtkin prvi 21:9 UltraWide monitor za gamere posebno razvijen za grafički zahtjevne računalne igre. AMD-ova tehnologija FreeSync eliminira „raspadanje“ prikaza na zaslonu do kojeg dolazi kad monitor i grafička kartica nisu sinkronizirani. Tehnologija FreeSync jamči glatko i besprijekorno iskustvo igranja bez gubitka frameratea.

„AMD FreeSync je inovativna tehnologija za monitore temeljena na besplatnim i otvorenim standardima, a sprečava trganje i zastajkivanje koje preplavljuje računalno igranje u posljednjih 30 godina,“ izjavio je Roy Taylor, korporativni potpredsjednik SV/IHV Partner Group u AMD-u. „Drago nam je da LG Electronics uz nas sa svojim displejima koji podržavaju ovu tehnologiju, kao što je slučaj s LG-evim UltraWide gaming monitorima.“

UltraWide gaming monitor nudi iznimno široko vidno polje (field of view - FOV) omogućavajući gamerima da vide skrivene prostore inače nevidljive na monitorima omjera stranica 16:9. Monitorova značajka Black Stabilizer osvjetljava tamne scene te tako pomaže definirati duboka, crna područja u kojima se mogu skrivati predmeti ili neprijatelji. Mnoge popularne računalne igre kao što su Battlefield 4, World of Warcraft te ArcheAge već podržavaju razlučivost 21:9, a očekuje se da će to uskoro moći i mnogi drugi naslovi.

Prvi na svijetu zakrivljeni 21:9 monitor od 34-inča s proširenim zaslonom

LG-ev zakrivljeni 34-inčni monitor UltraWide (Model 34UC97) s Quad HD razlučivosti (3440 x 1440) izvlači maksimum iz površine zaslona. To omogućava kreativnim profesionalcima poput grafičkih dizajnera ili fotografa da vide više sličica, dok obrađivači medijskog sadržaja mogu vidjeti dulje sekvence videa ili grafičkog prikaza zvuka. Korisnici Mac računala razveselit će se podršci za Thunderbolt™ 2 za ultrabrzi prijenos velike količine podataka, dok zakrivljeni zaslon pridonosi još boljem iskustvu igranja.

Zahvaljujući kutu vidljivosti od 178 stupnjeva i prikazu od preko 99 posto sRGB prostora boja, kod IPS displeja ne dolazi do izobličenja boja iz bilo kojeg kuta. Točnost prikaza boja, kut vidljivosti te sRGB prostor boja certificirali su TÃœV Rheinland i Intertek te ovjerio UL.

Zakrivljeni 21:9 UltraWide Multi-Display monitor za poboljšanu produktivnost

Zakrivljeni 21:9 UltraWide Multi-Display monitor (model 34UC87M) pruža raznolike opcije višestrukog prikaza - podiže razinu produktivnosti za trgovce dionicama i druge financijske stručnjake koji trebaju pratiti velike količine podataka istovremeno. Ovaj monitor može se tako koristiti kao radna stanica za trgovanje ili kao velika ploča za prikaz grafikona, cijena ili naloga na čekanju na svakom od zaslona, omogućavajući korisniku širi spektar mogućnosti.

Monitor Digital Cinema 4K za superiorno upravljanje bojama

LG će predstaviti i monitor Digital Cinema 4K (model 31MU97) s 4K razlučivošću (4096 x 2160) i još više piksela od „normalne“ Ultra HD razlučivosti (3840 x 2160). Osim što prikazuje 4K sadržaj u nativnoj razlučivosti, ovaj je monitor pogodan za rukovanje DI (Digital Intermediate) procesima. S više od 99,5 posto Adobeovog prostora boja, ovo je idealan monitor za precizno upravljanje bojama.

„LG-evi premium 21:9 UltraWide monitori su dizajnirani s jedinstvenim potrebama potrošača u vidu“, rekao In-Kyu Lee, viši potpredsjednik i rukovoditelj odjela za TV-e i monitora kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Industrija je prešla je dalek put od dana kada se dizajn s jednim zaslon smatrao prikladnim za sve korisnike. Uzimajući u obzir koliko vremena provodimo ispred monitora, postoji puno prostora za specijalizirane monitore u našim životima.“