LG predstavlja novu liniju pametnih telefona srednjeg ranga na MWC-u

LG predstavlja novu liniju pametnih telefona srednjeg ranga na MWC-u

Foto: LG

Na sajmu Mobile World Congress 2015 LG će predstaviti novu liniju pametnih telefona srednjeg ranga s elementima dizajna i značajkama karakterističnim za premium modele, no po pristupačnim cijenama.

LG-evu novu liniju čine četiri pametna telefona srednjeg ranga – Magna, Spirit, Leon i Joy – koji osim LG-evog dizajna, donose optimizirane performanse i odlično korisničko iskustvo širem krugu potrošača. Zasloni uređaja LG Magna i LG Spirit dizajnirani su s blagom krivuljom radijusa od 3.000 mm za atraktivniji i tanji profil.

Ova će četiri uređaja biti dostupna u LTE i 3G verzijama što je u skladu s LG-evom strategijom širenja na masovnom tržištu različitim proizvodima za različite mreže. LTE i 3G verzije svakog modela karakterizira gotovo identičan dizajn, osim što LTE modeli imaju metalik stražnje poklopce, dok 3G uređaji dolaze s plastičnima.

LG Magna dolazi s 5-inčnim in-cell touch HD zaslonom, četverojezgrenim procesorom takta 1,2 GHz ili 1,3 GHz ovisno o tržištu, 1GB RAM, te 8 GB internog diskovnog prostora. Za napajanje uređaja brine se baterija od 2540 mAh koju je moguće izmijeniti. Magna dolazi s stražnjom kamerom od 8 MP i prednjom od 5 MP. Smartphone će dolaziti s operativnim sustavom Android 5.0 Lollipop, te s podrškom za LTE Cat. 4 / HSPA+ 21 Mbps.

LG Spirit dolazi s 4,7-inčnim in-cell touch HD zaslonom, četverojezgrenim procesorom takta 1,2 GHz ili 1,3 GHz ovisno o tržištu, 1GB RAM, te 8 GB internog diskovnog prostora. Spirit dolazi s stražnjom kamerom od 8 ili 5 MP, ovisno o tržištu, te prednjom kamerom od 1 MP. Uređaj  će dolaziti s operativnim sustavom Android 5.0 Lollipop, te s podrškom za LTE Cat. 4 / HSPA+ 21 Mbps. Za napajanje uređaja brine se baterija od 2100 mAh koju je moguće izmijeniti.

LG Leon dolazi s 4,5-inčnim FWVGA zaslonom, četverojezgrenim procesorom takta 1,2 GHz ili 1,3 GHz ovisno o tržištu, 1GB RAM, te 8 GB internog diskovnog prostora. Leon dolazi s stražnjom kamerom od 8 ili 5 MP, ovisno o tržištu, te prednjom VGA kamerom. Uređaj  će dolaziti s operativnim sustavom Android 5.0 Lollipop, te s podrškom za LTE Cat. 4 / HSPA+ 21 Mbps. Za napajanje uređaja brine se baterija od 1900 mAh koju je moguće izmijeniti.

LG Joy je najmanji u seriji, te dolazi s 4,0-inčnim WVGA zaslonom, četverojezgrenim procesorom takta 1,2 GHz, odnosno dvojezgrenim takta 1,2 GHz ovisno o tržištu, 1GB / 512 RAM, te 8/4 GB internog diskovnog prostora. Joy dolazi s stražnjom kamerom od 5 MP te prednjom VGA kamerom. Uređaj  će dolaziti s operativnim sustavom Android 5.0 Lollipop / Android 4.4 KitKat ovisno o tržištu, te s podrškom za LTE Cat. 4 / HSPA+ 21 Mbps. Za napajanje uređaja brine se baterija od 1900 mAh koju je moguće izmijeniti.

Ova linija uređaja donosi popularne značajke korisničkog iskustva originalno dizajnirane za premium pametne telefone. Uz Gesture Shot lako je snimiti odlične selfije jednostavnom gestom ruke koja započinje odbrojavanje od 3 sekunde. LG je povećao udaljenost s koje kamera prepoznaje ovo stiskanje šake na 1,5 m kako bi omogućio uporabu popularnih selfie štapova. Tu je i Glance View, značajka predstavljena na uređaju G Flex2, koja korisnicima omogućava pristup informacijama kao što su vrijeme, zadnje poruke ili propušteni pozivi jednostavnim pomicanjem prsta po zaslonu prema dolje, čak i kad je zaslon isključen.

„LG-eva nova kolekcija uređaja srednjeg ranga nastavlja naš kontinuitet u nuđenju izvanrednih pametnih telefona po pristupačnim cijenama“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Za milijune potrošača diljem svijeta odlučujući faktor pri kupnji pametnog telefona nisu njegova brzina ili veličina – nego njegova uravnoteženost. Uz naše nove pametne telefone srednjeg ranga, sve će se više potrošača odlučivati za LG.“

LG-eva nova kolekcija bit će dostupna na odabranim tržištima od sljedećeg tjedna. Posjetitelji sajma MWC 2015 moći će vidjeti sve LG-eve nove proizvode na LG-evom štandu (Hall 3, Fira Gran Via).

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.