LG na sajmu CES 2017 predstavlja nove kućanske aparate s tehnologijom učenja

LG na sajmu CES 2017 predstavlja nove kućanske aparate s tehnologijom učenja

Foto: LG

LG Electronics će na sajmu CES 2017 predstaviti nove kućanske aparate koji će prema njihovim riječima pružiti potpuno nove razine performansi i praktičnosti primjenom nove tehnologije deep learning.

Uz ovu LG-evu tehnologiju učenja kućanski aparati bolje razumiju svoje korisnike na temelju prikupljanja i proučavanja podataka o njihovom životnom stilu. Ovaj proces nikad ne završava i usavršava se tijekom vremena što rezultira novim rješenjima za svakodnevne probleme.

Robotski usisivač

Zahvaljujući korištenju više senzora i LG-evoj tehnologiji deep learning, najnoviji LG-ev robotski usisivač prepoznaje predmete u prostoru i ima specifične reakcije na svakog od njih. Stvaranjem slika sobnih površina, inteligentni usisivač pamti prepreke te ih počinje izbjegavati. Usisivač prepoznaje čak i električne kablove i papuče, čime se izbjegava potreba angažmanom korisnika uslijed zapinjanja predmeta u četkama uređaja. Osim toga, ovaj robotski usisivač prepoznaje razliku između korisnika i, primjerice, stolice pa će osobu ljubazno zamoliti da se pomakne u stranu, dok će oko stolice vješto manevrirati.

Hladnjak

LG-eva tehnologija deep learning zaslužna je i za veću praktičnost pri korištenju LG-evog pametnog hladnjaka. Ovaj kućanski aparat analizira obrasce uporabe i konzumiranja hrane te tako, na temelju dnevne rutine korisnika, predviđa ponašanje članova obitelji. Primjerice, automatski popunjava ladicu za stvaranje leda na temelju podataka o dobu dana kada je najveća potražnja za hladnim pićima. Istovremeno, tijekom ljeta – kad osjeti da su porasle temperatura i vlažnost – može pokrenuti sustav sterilizacije u 4 faze kako bi produljio trajnost hrane.

Klima-uređaj

LG-ev pametni klima-uređaj opremljen LG-evom tehnologijom učenja analizira dnevne obrasce ponašanja svojih vlasnika, uključujući određivanje područja u domu u kojima se najviše boravi u određeno doba dana. Uz ove informacije, klima-uređaj zna kako učinkovito osigurati optimalnu temperaturu, uz brzo hlađenje određenih područja – primjerice, tijekom vikenda najviše treba grijati ili hladiti dnevnu sobu, dok je radnim danom kuhinja središte aktivnosti.

Perilica rublja

Uz novu tehnologiju LG-eve perilice rublja uče o okruženju i svakodnevnim aktivnostima korisnika kako bi mogle pružati optimalne performanse. Primjerice, u područjima gdje je voda tvrda (odnosno, gdje je velika prisutnost kalcijeva karbonata), LG-eva perilica rublja će prilagoditi temperaturu i količinu vode kako bi suzbila utjecaj tvrde vode na tkaninu, a u područjima gdje su česte pješčane oluje će dodati ciklus ispiranja.

„Tehnologija deep learning predstavlja sljedeću fazu u evoluciji pametnih uređaja, a kao predvodnik u industriji, imamo odgovornost pomicanja granica. No, još važnije od mogućnosti uređaja je kako će se kompanije ponašati prema podacima koji su im povjereni. U LG-u vjerujemo da performanse i praktičnost ne znače da treba žrtvovati sigurnost i privatnost. Ovi koncepti mogu i trebaju opstati istovremeno.“, rekao je Song Dae-Hyun, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics i tvrtke Home Appliance & Air Solutions.

Još iz kategorije

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

17.06.2019. komentiraj

Domaći startup iz Slavonske silicijske doline iz Osijek Orqa koja se bavi sustavima za FPV (first person view) za letenje bespilotnim letjelicama krenula je u svoju prvu Kickstareter kampanju za Orqa FPV.One naočale i u samo nekoliko sati premašila sva očekivanja prije svega svoja i 30 tisuća željenih dolara.

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

15.06.2019. komentiraj

Tvrtka MMD, brend licencirani partner Philips monitora, najavila je novi 242BT 24 inčni LCD monitor sa SmoothTouch tehnologijom. Monitor osjetljiv na dodir, omjera stranica 16:9, imat će Full HD razlučivost, IP54 certifikat za otpornost na prašinu i vodu te kapacitivnu tehnologiju za 10 dodirnih točaka.