LG na sajmu CES 2017 predstavlja nove kućanske aparate s tehnologijom učenja

LG na sajmu CES 2017 predstavlja nove kućanske aparate s tehnologijom učenja

Foto: LG

LG Electronics će na sajmu CES 2017 predstaviti nove kućanske aparate koji će prema njihovim riječima pružiti potpuno nove razine performansi i praktičnosti primjenom nove tehnologije deep learning.

Uz ovu LG-evu tehnologiju učenja kućanski aparati bolje razumiju svoje korisnike na temelju prikupljanja i proučavanja podataka o njihovom životnom stilu. Ovaj proces nikad ne završava i usavršava se tijekom vremena što rezultira novim rješenjima za svakodnevne probleme.

Robotski usisivač

Zahvaljujući korištenju više senzora i LG-evoj tehnologiji deep learning, najnoviji LG-ev robotski usisivač prepoznaje predmete u prostoru i ima specifične reakcije na svakog od njih. Stvaranjem slika sobnih površina, inteligentni usisivač pamti prepreke te ih počinje izbjegavati. Usisivač prepoznaje čak i električne kablove i papuče, čime se izbjegava potreba angažmanom korisnika uslijed zapinjanja predmeta u četkama uređaja. Osim toga, ovaj robotski usisivač prepoznaje razliku između korisnika i, primjerice, stolice pa će osobu ljubazno zamoliti da se pomakne u stranu, dok će oko stolice vješto manevrirati.

Hladnjak

LG-eva tehnologija deep learning zaslužna je i za veću praktičnost pri korištenju LG-evog pametnog hladnjaka. Ovaj kućanski aparat analizira obrasce uporabe i konzumiranja hrane te tako, na temelju dnevne rutine korisnika, predviđa ponašanje članova obitelji. Primjerice, automatski popunjava ladicu za stvaranje leda na temelju podataka o dobu dana kada je najveća potražnja za hladnim pićima. Istovremeno, tijekom ljeta – kad osjeti da su porasle temperatura i vlažnost – može pokrenuti sustav sterilizacije u 4 faze kako bi produljio trajnost hrane.

Klima-uređaj

LG-ev pametni klima-uređaj opremljen LG-evom tehnologijom učenja analizira dnevne obrasce ponašanja svojih vlasnika, uključujući određivanje područja u domu u kojima se najviše boravi u određeno doba dana. Uz ove informacije, klima-uređaj zna kako učinkovito osigurati optimalnu temperaturu, uz brzo hlađenje određenih područja – primjerice, tijekom vikenda najviše treba grijati ili hladiti dnevnu sobu, dok je radnim danom kuhinja središte aktivnosti.

Perilica rublja

Uz novu tehnologiju LG-eve perilice rublja uče o okruženju i svakodnevnim aktivnostima korisnika kako bi mogle pružati optimalne performanse. Primjerice, u područjima gdje je voda tvrda (odnosno, gdje je velika prisutnost kalcijeva karbonata), LG-eva perilica rublja će prilagoditi temperaturu i količinu vode kako bi suzbila utjecaj tvrde vode na tkaninu, a u područjima gdje su česte pješčane oluje će dodati ciklus ispiranja.

„Tehnologija deep learning predstavlja sljedeću fazu u evoluciji pametnih uređaja, a kao predvodnik u industriji, imamo odgovornost pomicanja granica. No, još važnije od mogućnosti uređaja je kako će se kompanije ponašati prema podacima koji su im povjereni. U LG-u vjerujemo da performanse i praktičnost ne znače da treba žrtvovati sigurnost i privatnost. Ovi koncepti mogu i trebaju opstati istovremeno.“, rekao je Song Dae-Hyun, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics i tvrtke Home Appliance & Air Solutions.

Još iz kategorije

Huawei u Parizu predstavio novi P30

Huawei u Parizu predstavio novi P30

26.03.2019. komentiraj

Huawei je iskoristio Convention Centru u Parizu kako bi predstavio dva nova modela iz P30 serije i to osnovni o onaj jači P30 Pro. O cijenama, najskuplji P 30 Pro s 512 GB  memorije koštat će 1299 eura, dok će onaj s 256 GB biti 1100 eura, a „najmanji“ sa 128 GB 1000 eura. Obični P30 model koštat će 800 eura.

Ambient Mode pretvara televizore u umjetnička djela

Ambient Mode pretvara televizore u umjetnička djela

25.03.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung najavila je da će njihova nova linija QLED televizora ponuditi najnoviju značajku Ambient Mode. Ona je dizajnirana za prikazivanje raznog sadržaja, uključujući i umjetnički, čak i kada je televizor ugašen.

VIDEO: Preklopni telefoni stižu na tržište

VIDEO: Preklopni telefoni stižu na tržište

25.03.2019. komentiraj

Dolazak novih pametnih telefona uvijek je vezan ili za sam sajam MWC ili netom prije ili malo poslije. Samsung je netom prije kako bi zaokupio medijsku pažnju i da se ne utopi sa svima drugima predstavio povodom 10 godina prvih Galaxy telefona nove modele i to Samsung – Galaxy S10e, S10 i S10+.