LG na MWC 2018 umjesto G7 planira predstaviti smartphone V30+

LG na MWC 2018 umjesto G7 planira predstaviti smartphone V30+

Foto: LG

Barcelona će od 26. veljače do 1. ožujka ugostiti Mobile World Congress (MWC) i već se zna da na njemu ipak neće biti LG G7 pametni telefon već će južnokorejska kompanija umjesto njega predstaviti LG V30+a (alpha) s dodacima koji se tiču umjetne inteligencije. Iako uzbudljivo, nije ni blizu kao što bi bilo predstavljanje LG G7.

Ne samo to, čini se da ni ime neće biti G7 već neko drugo, a stići će u drugoj polovici ove godine. Zapravo, to je veća vijest od LG V30+a, koji je samo nadograđeni V30 i automatski ne može biti dostatna zamjena za LG flagship. Bez obzira na umjetnu inteligenciju i svakakve dodatke.

Očito se LG odlučio na promjenu strategije poslovanja s pametnim telefonima. Predstavljati najnovije i najjače modele u vrijeme kad to čini i Samsung pokazalo se kao pogreška zbog koje pati kompletno poslovanje kompanije. I nije da LG ne nudi nešto novo i osvježavajuće, nudi, ali problem je što tržište to ne prihvaća. Primjerice, LG G5 bio je modularni pametni telefon, za koji su se trebali nuditi razni dodaci, ali LG nije sklopio partnerstva s "trećom stranom" niti ih je sam nudio dalje od početne ponude što je cijelu zanimljivu ideju bacilo u vjetar.

Zato se s LG G6 krenulo u sigurnijem smjeru, ali dogodio se gaf - nije u uređaj uvršten prošle godine top procesor Snapdragon 835 već Snapdragon 821 iz 2016. Automatski je prodaja kaskala i malo tko je G6 doživljavao kao flagship model. A sve zbog Samsunga, ekskluzivnog ugovora s Qualcommom i namjernom odgodom predstavljanja Galaxy S8 i S8+ modela. Bio je to znak da LG upali lampicu za alarm te se okrene ljetu.

Isto čine Huawei, Sony, Xiaomi i HTC pa nema razloga da ne čini i LG. Istina jest, Samsung će sad biti usamljen u prvom kvartalu pa samim time i imati još više prostora za bolje rezultate, ali zato bi mu prodaja trebala padati s drugim kvartalom kad konkurenti predstave svoje ljubimce.

Sve u svemu, MWC više neće biti mjesto na kojem LG svijetu otkriva svoje najjače adute i zbog toga treba žaliti, ipak je to bio jedan od glavnih događaja svake godine na sajmu u Barceloni...

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.