LG na MWC 2018 umjesto G7 planira predstaviti smartphone V30+

LG na MWC 2018 umjesto G7 planira predstaviti smartphone V30+

Foto: LG

Barcelona će od 26. veljače do 1. ožujka ugostiti Mobile World Congress (MWC) i već se zna da na njemu ipak neće biti LG G7 pametni telefon već će južnokorejska kompanija umjesto njega predstaviti LG V30+a (alpha) s dodacima koji se tiču umjetne inteligencije. Iako uzbudljivo, nije ni blizu kao što bi bilo predstavljanje LG G7.

Ne samo to, čini se da ni ime neće biti G7 već neko drugo, a stići će u drugoj polovici ove godine. Zapravo, to je veća vijest od LG V30+a, koji je samo nadograđeni V30 i automatski ne može biti dostatna zamjena za LG flagship. Bez obzira na umjetnu inteligenciju i svakakve dodatke.

Očito se LG odlučio na promjenu strategije poslovanja s pametnim telefonima. Predstavljati najnovije i najjače modele u vrijeme kad to čini i Samsung pokazalo se kao pogreška zbog koje pati kompletno poslovanje kompanije. I nije da LG ne nudi nešto novo i osvježavajuće, nudi, ali problem je što tržište to ne prihvaća. Primjerice, LG G5 bio je modularni pametni telefon, za koji su se trebali nuditi razni dodaci, ali LG nije sklopio partnerstva s "trećom stranom" niti ih je sam nudio dalje od početne ponude što je cijelu zanimljivu ideju bacilo u vjetar.

Zato se s LG G6 krenulo u sigurnijem smjeru, ali dogodio se gaf - nije u uređaj uvršten prošle godine top procesor Snapdragon 835 već Snapdragon 821 iz 2016. Automatski je prodaja kaskala i malo tko je G6 doživljavao kao flagship model. A sve zbog Samsunga, ekskluzivnog ugovora s Qualcommom i namjernom odgodom predstavljanja Galaxy S8 i S8+ modela. Bio je to znak da LG upali lampicu za alarm te se okrene ljetu.

Isto čine Huawei, Sony, Xiaomi i HTC pa nema razloga da ne čini i LG. Istina jest, Samsung će sad biti usamljen u prvom kvartalu pa samim time i imati još više prostora za bolje rezultate, ali zato bi mu prodaja trebala padati s drugim kvartalom kad konkurenti predstave svoje ljubimce.

Sve u svemu, MWC više neće biti mjesto na kojem LG svijetu otkriva svoje najjače adute i zbog toga treba žaliti, ipak je to bio jedan od glavnih događaja svake godine na sajmu u Barceloni...

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.