LG na CES-u 2023 predstavlja ESG-viziju za bolji život

LG na CES-u 2023 predstavlja ESG-viziju za bolji život

LG Electronics (LG) će na CES-u 2023. staviti u središte pozornosti svoju kontinuiranu predanost održivosti, prikazujući svoju ESG-viziju i najnovije inovacije na ekskluzivnoj izložbi u zoni zvanoj „Better Life for All“.

Izložbena zona „Better Life for All“ sastoji se od tri jedinstvena odjeljka pod nazivima Za planet, Za ljude i Naša predanost koji će posjetiteljima pružiti sveobuhvatan pregled LG-evih napora u pogledu održivosti, uključujući njegove glavne prekretnice, trenutne inicijative i dugoročne ciljeve koji se odnose na ESG kriterije održivosti. Na izložbi će također biti predstavljeno i četvero finalista natjecanja za inovacije pokrenutog s ciljem širenja poruke „Life’s Good“ i osnaživanja inovatora koji stvaraju rješenja za bolji život i planet.

Ključni fokusi LG-eve agende vezano uz ESG kriterije ugrađeni su u svaki aspekt izložbene zone „Better Life for All“. Informativni materijali  bit će dostupni i na Brailleovom pismu za slabovidne osobe te će biti postavljeni na visini koja omogućava lakše čitanje osobama u invalidskim kolicima. U zoni će se također nalaziti i vodiči koji poznaju znakovni jezik, kao i LG CLOi GuideBot programiran za  korištenje znakovnog jezika putem prikaza digitalnih osoba. Sama zona bit će izgrađena od ekološki prihvatljivih materijala.

Dio zone pod nazivom Za planet predstavlja LG-eve raznolike ekološke inicijative, koje uključuju uspostavu održivih ciklusa koji daju prioritet „zelenom“ u svakom koraku životnog ciklusa proizvoda, kao što je prikupljanje, odlaganje i prenamjena e-otpada nakon uporabe. Posjetitelji mogu vidjeti kako se materijali odvojeni iz odbačenog e-otpada u LG-evom reciklažnom centru Chilseo  koriste za izradu dijelova za nove proizvode. U tom su dijelu zone također istaknuti i LG-ev Smart Park (Changwon, Južna Koreja), energetski učinkovita tvornica te nova tehnologija recikliranja pjene od ekspandiranog polistirena (EPS) koju je LG razvio kako bi pakiranje proizvoda učinio ekološki prihvatljivijim.

Drugi dio izložbe pod nazivom Za ljude prikazuje LG-eve napore i postignuća u pristupačnosti proizvoda i usluga. Među njima su razvoj priručnika za korištenje proizvoda koji uključuju vodiče za glasovni i znakovni jezik, kao i implementaciju različitih značajki koje povećavaju pristupačnost, kao što su prepoznavanje glasa, glasovne upute i senzori za detekciju pokreta u širokom rasponu LG-evih proizvoda. U tom će izložbenom dijelu posjetitelji imati priliku istražiti i opcije dostupne na LG-evim televizorima - od pretvaranja zvukova u tekst do zaslona na znakovnom jeziku koji se može lako pomicati i mijenjati veličinu.

Treći dio zone „Better Life for All“ nosi naziv Naša predanost, a odražava LG-evu posvećenost osiguravanju održive budućnosti, ujedno i krajnjeg cilja Plana za bolji život 2030. LG želi smanjiti emisije stakleničkih plinova iz proizvodnje proizvoda za 50 posto (u usporedbi s razinama iz 2017.), a emisije stakleničkih plinova nastale pri korištenju sedam ključnih proizvoda za 20 posto po prodanoj jedinici do 2030. u odnosu na baznu 2020. godinu. Nadalje, tvrtka planira ponuditi značajke za povećanje pristupačnosti za sve svoje proizvodne linije do 2025. godine te osigurati glasovni priručnik s uputama i videopriručnik za znakovni jezik za svaki proizvod do 2030. godine.

„U LG-u si neprestano postavljamo izazove kako bismo viziju za bolji život za sve pretvorili u stvarnost“, rekao je Lee Jeong-seok, voditelj LG-evog Globalnog marketinškog centra.

„Naša izložba usmjerena na ESG pružit će uvid u vrijednosti, odlučnost i predanost kojima nastavljamo s održivim putovanjem te inovativnim tehnologijama za svjetliju budućnost“, zaključuje Lee Jeong-seok.