LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Konkretnije, LG će morati isporučiti 20 milijuna OLED panela i to je pet puta više nego prošle godine. Primjerice, Samsung će ostvariti tek neznatni porast isporuka panela za Apple.

A sve zbog toga što dolazi četiri iPhone modela s OLED zaslonima. Samsung će pritom opremati iPhone 12 od 5,4 inča s 30 do 35 milijuna panela, zatim iPhone Pro 12 modele od 6,1 i 6,4 inča s 15 do 20 milijuna OLED panela. Na kraju, LG će opremati najjeftiniji i najslabiji model iz serije s 20 milijuna panela. Riječ je o zaslonu od 6,1 inča.

Sve ovo su odlične vijesti za LG Display, koji je posljednjih šest kvartala zabilježio gubitke. Također, u kompaniji su uvjereni da će im se financijski aspekt priče sad višestruko oporaviti jer s drugom polovicom ove godine OLED proizvodnja vratila se u normalan način rada, nakon nekoliko mjeseci stagnacije zbog pandemije koronavirusa.

Dobre su ovo vijesti i za Apple, koji će sad imati širinu pa neće ovisiti o visokim cijenama koje nameće Samsung. I visokim naknadama, koje su dodatni problem. Primjerice, s obzirom da Apple nije uspio zadovoljiti prognoze prodaje iPhonea u drugom kvartalu ove godine, morao je platiti Samsungu 950 milijuna američkih dolara.

Kako bi se riješio takvih troškova, Apple ne samo da je angažirao LG Display za proizvodnju 20 milijuna panela, već financijski potpomaže njihovu proizvodnju, kako ne bi došlo do zastoja ili bilo kakvih neplaniranih problema. Čak i to se Appleu više isplati nego ovisiti o Samsungu, koji je na OLED tržištu zapravo monopolist.

Ali, to nije bez razloga, u Appleu nisu dosad bili zadovoljni s onime što je isporučivao LG Display po pitanju kvalitete. No, bila je riječ o LCD panelima za iPhone 11. Ujedno, nisu uspjeli ni isporučiti koliko ih se naručilo. Ako se LG sad ne dokaže, Apple bi mogao angažirati kineskog proizvođača BOE jer se poboljšao po pitanju kvalitete. Srećom za LG, tek dogodine bi mogao surađivati s Appleom.

Samim time, ovo je velika prilika za LG, ali i odgovornost. Ako ne isporuče, mogli bi ostati bez velikog klijenta.

Još iz kategorije

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

19.09.2020. komentiraj

Apple je na svom eventu 15. rujna najavio Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Apple One pakete usluga, Apple Fitness Plus koji bi potencijalno bio konkurent za Peloton te iPad i iPad Air nadopune. Sve to s razlogom izaziva uzbuđenje kod korisnika.

XPG predstavlja nove gaming slušalice

XPG predstavlja nove gaming slušalice

19.09.2020. komentiraj

Na tržište dolaze nove XPG slušalice pod imenom XPG PRECOG ANALOG koje su nasljednik je slušalica XPG PRECOG predstavljenih prošle godine. Slušalice XPG PRECOG ANALOG krase mnoge kvalitete prethodnog modela, ali sada uz pristupačniju cijenu.

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

18.09.2020. komentiraj

Samsung Galaxy Z Fold2 5G od 18. rujna je moguće kupiti i u Hrvatskoj. Riječ je o uređaju profinjenog dizajna, s još većim prednjim te masivnim glavnim zaslonom, koji je idealan za užurbanu svakodnevicu i multitasking tijekom cijelog dana. Na Samsung Galaxy Z Fold2 5G preklopnom pametnom telefonu dostupne su i sve Google povezane aplikacije.