LG G6, novi flagship korejske tvrtke

LG G6, novi flagship korejske tvrtke

Foto: LG G6

Novi pametni telefon iz vrha LG-eve ponude nosi oznaku G6 i donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika. Ponajprije se to odnosi na ekran kojeg proizvođač naziva 'FullVision' i koji ima omjer stranica 18:9.

Osim neuobičajenog omjera stranica, koji se po prvi put pojavljuje na mobilnim telefonima, zaslon G6 je jedan od dijelova nove LG-eve uzdanice koju su posebno potencirali na svjetskoj premijeri u Barceloni, održanoj dan prije početka Mobile World Congressa. Inače, taj je ekran dijagonale 5,7 inča i ima QHD+ rezoluciju (2,880x1,440 piksela).

Šest novih videoigara iskorištava takav omjer stranica pa su u LG-u osmislili posebnu akciju za kupce uređaja. Tako će u sklopu promocije G6 Game Collection kupci tog pametnog telefona besplatno dobiti dodatan sadržaj vrijednosti preko 200 američkih dolara za kupovinu sadržaja unutar tih igara na Google Playu.

Od ostalih pojedinosti, koje su bile posebno potencirane na predstavljanju, tu je i dizajn kućišta. Stoga su predstavnici LG u više navrata istaknuli kako njihov telefon, bez obzira na veličinu ekrana, najbolje leži u ruci te se može koristiti jednom rukom bez većih poteškoća. Kućište je izrađeno od aluminija i stakla s metalnim okvirom te uskim okvirom ekrana.

Od ostalih pojedinosti treba izdvojiti kako uređaj ima IP68 certifikat koji potvrđuje otpornost na udarce, prljavštinu i prskanje. Pogoni ga Qualcommov Snapdragon 821, ima 4 GB radne memorije te 32 ili 64 GB za pohranu uz mogućnost proširivanja MicroSD karticama do 2 TB.

Baterija od 3,300 mAh može se brzo puniti, dvostruka glavna kamera ima 13 megapiksela, ali i široku leću od 125 stupnjeva. Uređaj pokreće Android 7 na kojem se nalazi UX 6.0 verzija sučelja. Dolazit će u crnoj, sivoj i bijeloj boji, na korejskom će se tržištu naći kroz dva tjedna, a u travnju bi se trebao pojaviti na većini ostalih tržišta.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.