LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

Foto: Dražen Tomić

Južnokorejski LG će predstaviti G6 pametni telefon na Mobile World Congress (MWC) krajem ovog mjeseca, a riječ je o premium mobilnom uređaju na kojem temelje kompletno mobilno poslovanje. Zna se da neće doći uz Snapdragon 835, već uz Snapdragon 821, i to zato što je Samsung kompletnu proizvodnju „oteo“ samo za sebe i konkurenciju ostavio ili da čeka ili da izađe na tržište sa slabijim procesorom. No, to je stara priča i LG marketinški dio odrađuje predstavljanjem noviteta koji bi mogli izazvati pažnju, a dual kamera od 13 megapiksela to bi svakako mogla uspjeti.

Na prvu se možda čini da je LG otišao korak unatrag jer G5 i V20 modeli imali su dualne kamere sa 16 i osam megapiksela, ali treba znati da su sad dvije od 13 megapiksela i da su širokokutne. Konkretno, pokrivaju 125 stupnjeva, što je slično vizualnom polju koje pokriva ljudsko oko.

Stoga, ovo je zapravo poboljšanje i osjetit će se to na samoj rezoluciji snimljenih fotografija ili video snimaka, ali i pokazatelj je da megapikseli ipak nisu sve što nam treba za kvalitetu onoga što snimamo oko sebe. Naravno, tek treba vidjeti kako sve skupa izgleda u praksi i je li LG G6 napravio značajan korak prema naprijed.

Moguće da jest, posebno jer sve ovo "podebljava" se prednjom "selfie" kamerom koja će pokrivati sto stupnjeva pa se slobodno može reći da će LG predstaviti prvu širokokutnu "selfie" kameru na tržištu. To bi značilo da su ponovno inovativni, ali valjda neće proći s LG G5, prvim modularnim pametnim telefonom, ali bez odjeka iako je imao potencijala. Nažalost, obeshrabreni lošom početnom prodajom, prestali su ulagati u modularni dio i nisu nudili korisnicima ništa novo, što ih je ostavilo na cjedilu.

Svejedno, uređaj je kod onih koji su ga imali pozitivno ocijenjen jer ni po čemu nije zaostajao za konkurencijom, a i kamera koja se na njemu nalazila tijekom testova nadmašila većinu konkurenata. Ništa čudno, LG je uvijek po pitanju kamera bio iznimno dobar, ali kaskao bi u nekim drugim stvarima, kao softveru, primjerice. Na tom planu stizale su najčešće kritike i upravo će o stanju softvera ovisiti mnogo stvari, a sve se tiču konačnih rezultata prodaje...

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.