LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

Foto: Dražen Tomić

Južnokorejski LG će predstaviti G6 pametni telefon na Mobile World Congress (MWC) krajem ovog mjeseca, a riječ je o premium mobilnom uređaju na kojem temelje kompletno mobilno poslovanje. Zna se da neće doći uz Snapdragon 835, već uz Snapdragon 821, i to zato što je Samsung kompletnu proizvodnju „oteo“ samo za sebe i konkurenciju ostavio ili da čeka ili da izađe na tržište sa slabijim procesorom. No, to je stara priča i LG marketinški dio odrađuje predstavljanjem noviteta koji bi mogli izazvati pažnju, a dual kamera od 13 megapiksela to bi svakako mogla uspjeti.

Na prvu se možda čini da je LG otišao korak unatrag jer G5 i V20 modeli imali su dualne kamere sa 16 i osam megapiksela, ali treba znati da su sad dvije od 13 megapiksela i da su širokokutne. Konkretno, pokrivaju 125 stupnjeva, što je slično vizualnom polju koje pokriva ljudsko oko.

Stoga, ovo je zapravo poboljšanje i osjetit će se to na samoj rezoluciji snimljenih fotografija ili video snimaka, ali i pokazatelj je da megapikseli ipak nisu sve što nam treba za kvalitetu onoga što snimamo oko sebe. Naravno, tek treba vidjeti kako sve skupa izgleda u praksi i je li LG G6 napravio značajan korak prema naprijed.

Moguće da jest, posebno jer sve ovo "podebljava" se prednjom "selfie" kamerom koja će pokrivati sto stupnjeva pa se slobodno može reći da će LG predstaviti prvu širokokutnu "selfie" kameru na tržištu. To bi značilo da su ponovno inovativni, ali valjda neće proći s LG G5, prvim modularnim pametnim telefonom, ali bez odjeka iako je imao potencijala. Nažalost, obeshrabreni lošom početnom prodajom, prestali su ulagati u modularni dio i nisu nudili korisnicima ništa novo, što ih je ostavilo na cjedilu.

Svejedno, uređaj je kod onih koji su ga imali pozitivno ocijenjen jer ni po čemu nije zaostajao za konkurencijom, a i kamera koja se na njemu nalazila tijekom testova nadmašila većinu konkurenata. Ništa čudno, LG je uvijek po pitanju kamera bio iznimno dobar, ali kaskao bi u nekim drugim stvarima, kao softveru, primjerice. Na tom planu stizale su najčešće kritike i upravo će o stanju softvera ovisiti mnogo stvari, a sve se tiču konačnih rezultata prodaje...

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.