LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

LG G6 imat će dvostruku kameru s širokokutnim snimanjem

Foto: Dražen Tomić

Južnokorejski LG će predstaviti G6 pametni telefon na Mobile World Congress (MWC) krajem ovog mjeseca, a riječ je o premium mobilnom uređaju na kojem temelje kompletno mobilno poslovanje. Zna se da neće doći uz Snapdragon 835, već uz Snapdragon 821, i to zato što je Samsung kompletnu proizvodnju „oteo“ samo za sebe i konkurenciju ostavio ili da čeka ili da izađe na tržište sa slabijim procesorom. No, to je stara priča i LG marketinški dio odrađuje predstavljanjem noviteta koji bi mogli izazvati pažnju, a dual kamera od 13 megapiksela to bi svakako mogla uspjeti.

Na prvu se možda čini da je LG otišao korak unatrag jer G5 i V20 modeli imali su dualne kamere sa 16 i osam megapiksela, ali treba znati da su sad dvije od 13 megapiksela i da su širokokutne. Konkretno, pokrivaju 125 stupnjeva, što je slično vizualnom polju koje pokriva ljudsko oko.

Stoga, ovo je zapravo poboljšanje i osjetit će se to na samoj rezoluciji snimljenih fotografija ili video snimaka, ali i pokazatelj je da megapikseli ipak nisu sve što nam treba za kvalitetu onoga što snimamo oko sebe. Naravno, tek treba vidjeti kako sve skupa izgleda u praksi i je li LG G6 napravio značajan korak prema naprijed.

Moguće da jest, posebno jer sve ovo "podebljava" se prednjom "selfie" kamerom koja će pokrivati sto stupnjeva pa se slobodno može reći da će LG predstaviti prvu širokokutnu "selfie" kameru na tržištu. To bi značilo da su ponovno inovativni, ali valjda neće proći s LG G5, prvim modularnim pametnim telefonom, ali bez odjeka iako je imao potencijala. Nažalost, obeshrabreni lošom početnom prodajom, prestali su ulagati u modularni dio i nisu nudili korisnicima ništa novo, što ih je ostavilo na cjedilu.

Svejedno, uređaj je kod onih koji su ga imali pozitivno ocijenjen jer ni po čemu nije zaostajao za konkurencijom, a i kamera koja se na njemu nalazila tijekom testova nadmašila većinu konkurenata. Ništa čudno, LG je uvijek po pitanju kamera bio iznimno dobar, ali kaskao bi u nekim drugim stvarima, kao softveru, primjerice. Na tom planu stizale su najčešće kritike i upravo će o stanju softvera ovisiti mnogo stvari, a sve se tiču konačnih rezultata prodaje...

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.