LG-eva linija televizora za 2022. donosi još impresivnije iskustvo i naprednije performanse

LG-eva linija televizora za 2022. donosi još impresivnije iskustvo i naprednije performanse

Novom linijom televizora za 2022. godinu LG Electronics (LG) ponovno pomiče granice i donosi zanimljive novitete. Modeli iz novog portfelja uključuju OLED i QNED Mini LED televizore, kao i LED modele iz linije Nanocell i UHD te donose novu razinu iskustva gledanja sadržaja, igranja videoigara i uživanja u svakom tipu kućne zabave.

Nenadmašni OLED televizori

LG OLED TV preoblikovao je segment premium televizora, što dokazuje i s osam uzastopnih nagrada CES Innovation Award koje potvrđuju kvalitetnu izradu, zapanjujuće realističnu sliku i uranjajući doživljaj gledanja. I nove modele karakteriziraju samoosvjetljujući, pojedinačno upravljani pikseli koji osiguravaju savršenu crnu boju, nevjerojatno realistične boje i beskonačan kontrast. OLED tehnologija omogućava iznimno tanke zaslone, ali i elegantna dizajnerska rješenja poput savitljivih displeja i televizora na izvlačenje. S vremenom odziva od 1 milisekunde, niskim ulaznim kašnjenjem i do četiri HDMI 2.1 priključka, LG OLED idealan je izbor i ljubitelja konzola i PC igara. Uz podršku za NVIDIA G-SYNC® te platforme NVIDIA GeForce NOW i Google Stadia, korisnici nove linije dobivaju i mogućnost biranja i prebacivanja između značajki specifičnih za igru i unaprijed postavljenih postavki displeja izravno iz izbornika Game Optimizer.

Prvi 97-inčni i 42-inčni OLED na svijetu

Novi modeli serije G2 podigli su visoko ljestvicu u premium segmentu. Uz LG-ev napredni OLED panel, koji pruža ultrarealističan i jasan prikaz slike s nevjerojatnim detaljima te novu, petu generaciju procesora α9, donose još više svjetline, fluentniji rad i nezaboravno iskustvo gledanja i igranja. LG-eva G2 serija profinjenog Gallery Designa u 2022. donosi i prvi 97-inčni OLED model na svijetu, kao i novi 83-inčni model, a u ponudi su i 55-, 65- i 77-inčni televizori koji će se savršeno stopiti sa svakim zidom. U popularnoj seriji C široka je paleta veličina displeja za 2022. godinu (48, 55, 65, 77 i 83 inča), a najveća je zvijezda prvi OLED TV od 42 inča na svijetu, idealan za računalno i konzolno igranje. Serija C s elegantnim dizajnom i tanjim okvirima pruža upečatljivije i življe iskustvo gledanja, dok su za korisnike koji traže cjenovno prihvatljivije OLED televizore modeli serije A2 i B2 odličan izbor.

Autentične boje u najsvjetlijim i najtamnijim scenama uz LG QNED Mini LED

Linija LG-evih QNED Mini LED televizora postavlja novi standard, omogućavajući korisnicima uživanje u izvrsnoj HDR kvaliteti slike i daleko boljem iskustvu gledanja, zahvaljujući LG-evim tehnologijama Quantum Dot i NanoCell te Mini LED pozadinskom osvjetljenju. Korisnici mogu uživati u dubljim crnim, živahnijim, preciznijim bojama i nevjerojatnom kontrastu zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Precision Dimming.

Linija Nanocell za još realnije slike i dojam

LG-eva obitelj TV-a s NanoCell tehnologijom nudi najveći izbor modela s dijagonalama u rasponu od 43 inča pa sve do 86 inča. LG-eva NanoCell tehnologija displeja koristi nanočestice za filtriranje nečistoća u boji, što rezultira realnijim slikama koje daju gledatelju dojam da je jedan od protagonista omiljenog filma, serije ili sportskog događaja i videoigre. Pritom se i dizajnom savršeno uklapaju u bilo koji interijer jer maksimalno osvjetljavaju i podižu prostor.

Još tanji i elegantniji UHD televizori

Nova LG-eva linija UHD televizora može se pohvaliti tanjim dizajnom i minimalnim okvirom koji uljepšava interijer. Korisnici mogu uživati u živopisnim bojama i preciznim detaljima te kristalno jasnom Real 4K iskustvu gledanja i igranja u bilo kojem kutku svog doma.

Brže, pametnije i intuitivnije

Kod većine LG-evih novih TV modela, procesor α9 Gen 5 koristi duboko učenje kako bi poboljšao performanse zvuka te slikama na zaslonu dao privid trodimenzionalnosti tako što se prednji i pozadinski elementi razlikuju jedan od drugog. WebOS 22 uvodi mogućnost kreiranja više osobnih profila za prilagođeno iskustvo gledanja, a tu su i podrška za glasovne asistente, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos®, HDR10 PRO i Filmmaker Mode™. Zahvaljujući značajci ThinQ AI i kompatibilnosti s ostalim uređajima koji je posjeduju, LG-evi televizori postaju svojevrsni hubovi pametnih domova. Modeli su između ostalog i održivi jer dolaze u kartonskoj kutiji koja se može reciklirati, a daljinski je upravljač upakiran u bio vrećicu.

„Svojim novim modelima LG ponovno podiže iskustvo gledanja na novu razinu te pokazuje zašto je i dalje najprodavaniji brend OLED televizora na svijetu još od 2013. godine. Širok izbor modela i napredne performanse zadovoljit će želje i potrebe svakog potrošača te će se izvrsno uklopiti u svaki interijer i stil života“, poručio je Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska.

Dodatna sigurnost

Za svaki LG OLED i QNED TV iz distribucije LG-a Hrvatska, kupljen kod ovlaštenih LG-evih partnera u razdoblju od 21. travnja do 30. lipnja 2022. i registriran do 10. srpnja 2022. godine, LG odobrava promotivnih 5 godina sigurnosti. Ta promocija uključuje 2 godine redovnog i 3 godine dodatnog jamstva računajući od datuma kupovine, a ostvaruje se registracijom proizvoda. LG kupcima nudi i tzv. LG TV KASKO – 2 godine ultra sigurnosti za sve OLED televizore, a više informacija dostupno je OVDJE.

Još iz kategorije

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

30.06.2022.

Huawei je poznat po svom širokom portfelju uređaja koji će sada postati još veći i ugodniji, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Xu Dong, direktor Huawei Consumer Business Group za Hrvatsku.

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

29.06.2022.

Tržište premium pametnih telefona, na koje spadaju svi s cijenom od minimalno 400 američkih dolara, doživjelo je pad od osam posto na godišnjoj razini tijekom prvog kvartala ove godine, ali svejedno je i to bolji rezultat od ukupnog pada tržišta pametnih telefona od deset posto, navodi Counterpoint Research.

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

29.06.2022.

Stručnjaci s njemačkog tehnološkog sveučilišta Darmstadt otkrili su da je iPhone ranjiv na kibernetičke napade čak i kad je isključen. Jer, i u tom stanju svih 24 sata aktivni su bežični čipovi, što uključuje bluetooth, NFC i UWB.