LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone

LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone

Foto: LG

Inovator zaslonskih tehnologija LG Display, je predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone. Zaslon dijagonale 5.2 inča je velik napredak za tržište premium mobilnih uređaja, te svojom Full HD tehnologijom donosi iznimno iskustvo prikaza.

Samo 2.2 milimetra tanak, novi zaslon LG Displaya je najtanji i nauži među postojećim Full HD LCD zaslonima namijenjenim mobilnim uređajima. Najtanji Full HD LCD zaslon na svijetu će osigurati veću površinu prikaza na smartphone uređajima, što je vrlo bitno za mobilne uređaje zbog sve većeg korištenja uređaja u multimedijske svrhe. Osim toga, uređaj će biti lakše držati i imati će manju težinu.

Ključ u izradi najtanjeg zaslona stoji u naprednom One-Glass-Solution (OGS) rješenju. Ta najnovija tehnologija omogućuje poboljšano iskustvo sa zaslonom osjetljivim na dodir. Zaslon je izrađen od dvostrukih tiskanih elektroničkih krugova umetnutih između panela i filma osjetljivog na dodir, čime se je smanjio broj linija na panelu za više od 30 posto. Stavljanjem optičke smole između panela i osjetljivog   filma rezultiralo je većom svjetlinom.

Superiornost novog zaslona leži u rezoluciji zaslona, svjetlini i omjeru kontrasta čime se postiže bolji prikaz na zaslonu. Rezolucijom od 1080 x 1920 piksela koji se sastoje od crvenih, zelenih i plavih (RGB) potpiksela, dobila se mogućnost Full HD prikaza na zaslonu. Mjerenjem kontrasta u stvarnom okruženju izmjeren je omjer od 3,74:1 pri osvjetljenju od 10 000 luksa, što potvrđuje savršen rad zaslona čak i na jakom suncu. Ugledna tvrtka Intertek koja se bavi ispitivanjem je i službeno potvrdila rezultate mjerenja.

Dr. Byeong-Koo Kim, potpredsjednik i šef LG Display-a, navodi kako predstavljanje najtanjeg Full HD LCD-a predstavlja uzbudljiv napredak za high-end smartphone segment, a do toga ih je dovela njihova stručnost u IPS i touch tehnologijama.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.