LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone

LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone

Foto: LG

Inovator zaslonskih tehnologija LG Display, je predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone. Zaslon dijagonale 5.2 inča je velik napredak za tržište premium mobilnih uređaja, te svojom Full HD tehnologijom donosi iznimno iskustvo prikaza.

Samo 2.2 milimetra tanak, novi zaslon LG Displaya je najtanji i nauži među postojećim Full HD LCD zaslonima namijenjenim mobilnim uređajima. Najtanji Full HD LCD zaslon na svijetu će osigurati veću površinu prikaza na smartphone uređajima, što je vrlo bitno za mobilne uređaje zbog sve većeg korištenja uređaja u multimedijske svrhe. Osim toga, uređaj će biti lakše držati i imati će manju težinu.

Ključ u izradi najtanjeg zaslona stoji u naprednom One-Glass-Solution (OGS) rješenju. Ta najnovija tehnologija omogućuje poboljšano iskustvo sa zaslonom osjetljivim na dodir. Zaslon je izrađen od dvostrukih tiskanih elektroničkih krugova umetnutih između panela i filma osjetljivog na dodir, čime se je smanjio broj linija na panelu za više od 30 posto. Stavljanjem optičke smole između panela i osjetljivog   filma rezultiralo je većom svjetlinom.

Superiornost novog zaslona leži u rezoluciji zaslona, svjetlini i omjeru kontrasta čime se postiže bolji prikaz na zaslonu. Rezolucijom od 1080 x 1920 piksela koji se sastoje od crvenih, zelenih i plavih (RGB) potpiksela, dobila se mogućnost Full HD prikaza na zaslonu. Mjerenjem kontrasta u stvarnom okruženju izmjeren je omjer od 3,74:1 pri osvjetljenju od 10 000 luksa, što potvrđuje savršen rad zaslona čak i na jakom suncu. Ugledna tvrtka Intertek koja se bavi ispitivanjem je i službeno potvrdila rezultate mjerenja.

Dr. Byeong-Koo Kim, potpredsjednik i šef LG Display-a, navodi kako predstavljanje najtanjeg Full HD LCD-a predstavlja uzbudljiv napredak za high-end smartphone segment, a do toga ih je dovela njihova stručnost u IPS i touch tehnologijama.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.