Lenovo predstavio savitljivi laptop

Lenovo predstavio savitljivi laptop

Savitljivi telefoni postali su vrlo aktualna priča ove godine i najjači proizvođači uistinu su im se okrenuli uz velika očekivanja, što znači da je vrijeme za otići korak dalje - savitljiva računala. Čast da postane prvi u takvom pothvatu pripala je Lenovu i svijet je “počastio” prototipom ThinkPada, koji bi 2020. trebao biti na komercijalnom tržištu.

Naime, tri godine se radilo na ovom projektu i već to sugerira da se radi o planu od kojeg Lenovo misli postići sjajne rezultate. A cilj je ponuditi premium uređaj, koji će sam po sebi korisniku biti dostatan, a ne da služi kao dodatak ili rezerva za računalo, tablet ili pametni telefon. Ne, Lenovo ima plan učiniti savitljivo računalo hitom.

Naravno, u samom startu netko bi se mogao pitati čemu ovako nešto. Odgovor je - mobilnost. Ovakvo računalo lako bi se nosilo, spremalo i bilo bi praktično u svakom smisli. Nešto kao što se smatralo da bi mogli biti tableti, ali se nije dogodilo. Samo, upravo to sugerira da bitno skuplji uređaj s praktički identičnim mogućnostima nema šanse proći na tržištu. No, vidjet ćemo.

Prototip nudi pogled na budućnost ove tehnologije pa tako Lenovo otkriva da će uređaj imati 4:3 2K OLED zaslon od 13,3 inča, koji se može saviti u format A4 knjige. Nije poznato koliko će uređaj biti težak ili općenito kakvih će biti proporcija kad je savijen, odnosno, kad je u "normalnom" obliku. Dakle, najveća prednost je to što će se moći smanjiti na veličinu manjeg tableta ili većeg pametnog telefona.

Operativni sustav ovog uređaja je Windows 10 i radio je bez greške tijekom prezentacije, što se i očekivalo. Ali, neki konkretniji detalji još uvijek nisu dostupni. Ono čemu se možemo nadati jest e-čitaču s dvije stranice, što bi ponudilo istinsko iskustvo čitanja knjige te bi Lenovu donijelo poveću publiku u samom startu. Naravno, ima li kineski gigant takve planove, nećemo znati još neko vrijeme.

Još iz kategorije

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

17.02.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.