Lenovo predstavio savitljivi laptop

Lenovo predstavio savitljivi laptop

Savitljivi telefoni postali su vrlo aktualna priča ove godine i najjači proizvođači uistinu su im se okrenuli uz velika očekivanja, što znači da je vrijeme za otići korak dalje - savitljiva računala. Čast da postane prvi u takvom pothvatu pripala je Lenovu i svijet je “počastio” prototipom ThinkPada, koji bi 2020. trebao biti na komercijalnom tržištu.

Naime, tri godine se radilo na ovom projektu i već to sugerira da se radi o planu od kojeg Lenovo misli postići sjajne rezultate. A cilj je ponuditi premium uređaj, koji će sam po sebi korisniku biti dostatan, a ne da služi kao dodatak ili rezerva za računalo, tablet ili pametni telefon. Ne, Lenovo ima plan učiniti savitljivo računalo hitom.

Naravno, u samom startu netko bi se mogao pitati čemu ovako nešto. Odgovor je - mobilnost. Ovakvo računalo lako bi se nosilo, spremalo i bilo bi praktično u svakom smisli. Nešto kao što se smatralo da bi mogli biti tableti, ali se nije dogodilo. Samo, upravo to sugerira da bitno skuplji uređaj s praktički identičnim mogućnostima nema šanse proći na tržištu. No, vidjet ćemo.

Prototip nudi pogled na budućnost ove tehnologije pa tako Lenovo otkriva da će uređaj imati 4:3 2K OLED zaslon od 13,3 inča, koji se može saviti u format A4 knjige. Nije poznato koliko će uređaj biti težak ili općenito kakvih će biti proporcija kad je savijen, odnosno, kad je u "normalnom" obliku. Dakle, najveća prednost je to što će se moći smanjiti na veličinu manjeg tableta ili većeg pametnog telefona.

Operativni sustav ovog uređaja je Windows 10 i radio je bez greške tijekom prezentacije, što se i očekivalo. Ali, neki konkretniji detalji još uvijek nisu dostupni. Ono čemu se možemo nadati jest e-čitaču s dvije stranice, što bi ponudilo istinsko iskustvo čitanja knjige te bi Lenovu donijelo poveću publiku u samom startu. Naravno, ima li kineski gigant takve planove, nećemo znati još neko vrijeme.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.