Lenovo predstavio savitljivi laptop

Lenovo predstavio savitljivi laptop

Savitljivi telefoni postali su vrlo aktualna priča ove godine i najjači proizvođači uistinu su im se okrenuli uz velika očekivanja, što znači da je vrijeme za otići korak dalje - savitljiva računala. Čast da postane prvi u takvom pothvatu pripala je Lenovu i svijet je “počastio” prototipom ThinkPada, koji bi 2020. trebao biti na komercijalnom tržištu.

Naime, tri godine se radilo na ovom projektu i već to sugerira da se radi o planu od kojeg Lenovo misli postići sjajne rezultate. A cilj je ponuditi premium uređaj, koji će sam po sebi korisniku biti dostatan, a ne da služi kao dodatak ili rezerva za računalo, tablet ili pametni telefon. Ne, Lenovo ima plan učiniti savitljivo računalo hitom.

Naravno, u samom startu netko bi se mogao pitati čemu ovako nešto. Odgovor je - mobilnost. Ovakvo računalo lako bi se nosilo, spremalo i bilo bi praktično u svakom smisli. Nešto kao što se smatralo da bi mogli biti tableti, ali se nije dogodilo. Samo, upravo to sugerira da bitno skuplji uređaj s praktički identičnim mogućnostima nema šanse proći na tržištu. No, vidjet ćemo.

Prototip nudi pogled na budućnost ove tehnologije pa tako Lenovo otkriva da će uređaj imati 4:3 2K OLED zaslon od 13,3 inča, koji se može saviti u format A4 knjige. Nije poznato koliko će uređaj biti težak ili općenito kakvih će biti proporcija kad je savijen, odnosno, kad je u "normalnom" obliku. Dakle, najveća prednost je to što će se moći smanjiti na veličinu manjeg tableta ili većeg pametnog telefona.

Operativni sustav ovog uređaja je Windows 10 i radio je bez greške tijekom prezentacije, što se i očekivalo. Ali, neki konkretniji detalji još uvijek nisu dostupni. Ono čemu se možemo nadati jest e-čitaču s dvije stranice, što bi ponudilo istinsko iskustvo čitanja knjige te bi Lenovu donijelo poveću publiku u samom startu. Naravno, ima li kineski gigant takve planove, nećemo znati još neko vrijeme.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.