Lenovo pomiče granice s „Table PC“

Lenovo pomiče granice s „Table PC“

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača računala, kineski Lenovo odlučio se na izradu računala nazvanog IdeaCenter Horizon Table PC kojim želi promijeniti način korištenja PC prije svega u kućnoj upotrebi, a koliko će u tome biti uspješni ostaje tek da se vidi. Sličan pokušaj je i Microsoftov Surface sa samo sličnom koncepcijom, no ipak nema toliko mogućnosti kao Lenovo.

Kako ga sami nazivaju riječ je o prvom „interpersonalnom PC” uređaju koji može biti postavljen horizontalno na bilo koju podlogu omogućujući istodobno korištenje ekrana dvama ili više korisnika. Također, uređaj podržava interaktivne fizičke dodatke za igre te je dizajniran za igranje putem ekrana na dodir za više igrača.

Horizon je opremljen Intel Core i7 procesorom, 27 inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, NVIDIA GeForce grafikom GT 620M s 1GB, ugrađenih 8GB radne memorije, hard disk od 1 TB, te mogućnost kupovine s dodatnim SSD (solid state drive) s 64 GB, 720 pixelnom webcamerom, bežičnom mrežom na 802.11n protokolu, Bluetooth povezivošću i USB 3.0 konektorima.

Kako tvrde u Lenovu Horizon koristi sve prednosti Windows 8 dodirnih mogućnosti kako bi igrama Electronic Artsa i Ubisofta dao novi zalet kakav do sad igrači nisu nikada vidjeli. Horizon se vrlo lako može transformirati u 27 inčno stolno računalo visokih performansa kako bi bio na raspolaganju korisniku prilikom rješavanja bilo kojih zadataka, pojašnjavaju u Lenovu.

Na posljednjem sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu Lenovo je također demonstrirao veliki 39 inčni Table PC širokog zaslona, jednostavno nazvan „Gamma“. Iako se radi o ranoj fazi razvoja uređaja, „Gamma“ ilustrira nevjerojatno višekorisničkog iskustvo zabave kojeg može pružiti veliki zaslon te je ujedno i pokazatelj u kojem smjeru Lenovo ide u Table PC računalstvu.

„Vidjeli smo tehnološke pomake u sva četiri segmenta, od stolnog računala do prijenosnika, tableta i smartphona, a ipak danas kada ljudi imaju najveću računalnu moć ikad, i dalje postoji prostor za nove tehnologije poput Horizona koje povezuju ljude. Horizon čini osobno računalno iskustvo intepersonalnim, putem zajedničkog, kolaborativnog iskustva između nekoliko ljudi”, objašnjava je Peter Hortensius, predsjednik Lenovo Product Group.

I na kraju, ono što će mnoge zanimati, Lenovo će Horizon na tržište pustiti početkom ljeta po cijeni za osnovni model od 10-tak tisuća kuna.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

04.12.2019. komentiraj

Samsung Galaxy Fold u sljedećim će tjednima biti dostupan i korisnicima u Hrvatskoj uz preporučenu cijenu od 15,5 tisuća kuna. Kako ističu u Samsungu ovaj pmetni uređaj moći će se kupiti u Samsung experience storeu u Zagrebu i Splitu te kod telekom operatera.

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

03.12.2019. komentiraj

Analitičari IDC-a prognoziraju da će sljedeće godine globalno tržište pametnih telefona napokon zabilježiti rast, što je odlično jer se tako nešto nije dogodilo tri godine zaredom pa se stvorila panika na tržištu. Ali, treba reći i da IDC ovime spušta prognozu koju je dao prije gotovo tri mjeseca.

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

02.12.2019. komentiraj

Osim skupljanja i analiziranja širokog raspona informacija o vašim aktivnostima, treningu te kvaliteti sna, sada izgled vašeg sportskog sata možete vrlo jednostavno prilagođavati svakoj situaciji ili raspoloženju. Huawei Watch GT 2 tako pruža mogućnost odabira izgleda vašeg zaslona, neovisno o tome želite li futuristički uređaj ili elegantan sat klasičnog stila. Izgled vašeg sata možete promijeniti u tren oka.