Lenovo na sajmu IFA 2018 predstavio seriju novih uređaja za pametne domove, AR i nove laptope

Lenovo na sajmu IFA 2018 predstavio seriju novih uređaja za pametne domove, AR i nove laptope

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Lenovo je na svom godišnjem događanju Tech Life predstavio seriju novih uređaja za pametne domove, proširenu stvarnost (AR) i prijenosnike. Osmišljavajući uređaje koji su korisnicima lakši za korištenje, zanimljiviji i produktivniji ta kineska kompanija nastavlja predanost transformaciji tehnologije i korisničkog iskustva. Uostalom, kroz svoju podružnicu Intelligent Transformation provode strategiju koja korisnicima donosi najnoviju tehnologiju, potrebnu za sve izazove koje donosi budućnosti.

Konkretno, riječ je o Lenovo Smart Home Essentials, Lenovo Smart Display, Lenovo Link aplikacija, novoj seriji Yoga računala, novoj seriji ThinkPad, Chromebook i Legion seriji... Sve to može se vidjeti na IFA sajmu u Berlinu, gdje Lenovo tradicionalno novim proizvodima obogaćuje cijeli događaj.

Lenovo Smart Home Essentials

Ovdje se radi o novoj obitelji povezanih uređaja koji pružaju jednostavno, one-stop shop iskustvo za pametniji, inteligentniji dom. Adresirajući pitanje fragmentiranog krajolika pametnih uređaja, obitelj ključnih sastavnica povezivog doma tvrtke Lenovo te nedavno predstavljeni  Lenovo Smart Display odražavaju rastući AI ekosistem tvrtke na više platformi kao i ambicije u kategoriji pametnog doma. Lenovo Smart Home Essentials uključuje Smart Plug, Smart Cameru i Smart Bulb. Svime se upravlja s Lenovo Link aplikacijom. Također, sve je kompatibilno s Google Assistant i Amazon Alexom, a glasovne naredbe daju se korištenjem Lenovo Smart Displaya. Paleta proizvoda Lenovo Smart Essentials bit će dostupna prvo u SAD-u od studenog, a širenje na ostala tržišta, uključujući EMEA regiju i Australiju, očekuje se kasnije. Očekuje se kako će Lenovo Smart Display biti dostupan u Australiji i Velikoj Britaniji od listopada.

Yoga C930 (2-u-1)

Perjanicu kompanije pokreću procesori osme generacije Intelova Core procesora, a dolazi s dosad neviđenim Rotating Sound Bar s Dolby Atmos Speakers System2, posebno osmišljenim zvučnicima za moćniji zvuk. Podržava Dolby Vision HDR, koji transformira okruženje iznimno živim slikama. Yoga C930 također dolazi s Garaged Pen koja se u puni u svom odjeljku, pružajući intuitivniju produktivnost. Mikrofoni s dalekosežnim dosegom na uređaju Yoga C930 omogućuju asistentima Cortana i Alexa prepoznavanje glasovnih naredbi s udaljenosti do četiri metra, čak i u standby načinu rada. Operativni sustav je Windows 10, a na tržište dolazi dolazi krajem rujna po cijeni od 1499 eura.

Yoga Book C930

Ovo je ujedno i prvi prijenosnik s dvostrukim zaslonom, a da ima E Ink, koji zaslon pretvara se u dinamičnu, prilagodljivu tipkovnicu s potporom na više jezika, digitalnim papirom za bilješke ili skiciranje te čak i eReader s dodirom na gumb. Operativni sustav je Windows 10, a uređaj pokreće Snapdragon 850. Dolazi na tržište krajem rujna po cijeni od 999 eura.

Yoga C630 WOS

Ovaj uređaj spaja snagu i produktivnost Windows 10 S prijenosnika s uvijek povezanom mobilnošću pametnog telefona. Osmišljen za današnju generaciju u pokretu, dolazi s integriranim 4.5G LTE Advanced Pro5 s do 25+ sati reprodukcije videa. Na tržište dolazi u studenom po početnoj cijeni od 999 eura.

ThinkPad X1 Extreme

Novi tanki i elegantni uređaj omogućit će korisnicima snagu dok rješavaju zahtjevne zadatke zahvaljujući diskretnoj NVIDIA GeForce grafici te najnovijom procesorima osme generacije Intel Core procesora s integriranim Gigabit Wi-fi, što uključuje Core i911. Multi-monitor omogućava rješavanje više zadataka istodobno, a RapidCharge tehnologija omogućava punjenje baterije do 80 posto u samo 60 minuta. Njegov 4K, stopostotni Adobe RGB HDR zaslon s Dolby Vision HDR te Dolby Atmos zvukom postavlja ljestvicu visoko za stvaranje sadržaja ili provođenje aktivnosti na ovom uređaju. Inovativne sigurnosne značajke uključuju pokrov za kameru ThinkShutter, Windows Hello prepoznavanje lica i čitač prstiju na dodir. Na tržište dolazi s početkom rujna po cijeni od 1695 eura.

Yoga S730

Vrhunski prijenosnik osmišljen za ultra-prenosivost i izvedbu, pruža do deset sati trajanja baterije, brzo punjenje, Dolby Vision, Dolby Atmos Speaker System te najnoviji Intelov Core i7 procesor osme generacije. Bit će dostupan krajem listopada po početnoj cijeni od 999 eura.

Yoga Chromebook

Spaja zaslon na dodir do 4K,  gotovo bez ruba s izvedbom osmom generacijom Intel Core procesora, nudi SSD pohranu, DDR4 memoriju i do deset sati trajanja baterije. Bit će dostupan krajem listopada s početnom cijenom od 799 eura.

Lenovo Chromebook C33

Dolazi s IPS zaslonom na dodir, omogućava automatsko ažuriranje kako bi zaštitilo od najnovijeg malwarea, istodobno pružajući brzu i jednostavnu svakodnevnu izvedbu uz pomoć snažnog procesora, integrirane grafike i eMMC pohrane te trajanjem baterije do deset sati. Bit će dostupan u studenom s početnom cijenom od 349 eura.

Lenovo Chromebook S330

Dolazi s FHD IPS zaslonom protiv odsjaja, koji je gotovo bez rubova. Ima LPDDR3 memoriju, dodatnih 100GB pohrane na cloudu te eMMC pohranu za brz boot-ups i multitasking. Bit će dostupan u studenom po početnoj cijeni od 279 eura.

Lenovo L27m Monitor

Riječ je o 27-inčnom FHD gotovo bezrubnom zaslonu širokog kuta gledanja. Ovaj monitor smanjuje žičani nered te istodobno omogućava brze, lagane transfere podataka i konekciju putem jedinstvenog kabla sa svestranim USB Type-C utorom. Bit će dostupan u studenom s početnom cijenom od 279 eura.

Lenovo Legion T730 i C730 level up

I Lenovo Legion T730 tower koji podržava virtualnu stvarnost (VR), kao i kompaktni Lenovo Legion C730 dobili su snažno unapređenje izvedbe, praćenje rezultata u stvarnom vremenu i snažnu poboljšanu AI grafiku zahvaljujući najnovijim NVIDIA GeForce RTX 2070, RTX 2080 i RTX 2080 Ti GPU. Legion T730 dolazi u rafiniranom kućištu s transparentnim panelom sa strane, koji otkriva raspon prilagodljivog RGB osvjetljenja, dok je Legion C730 "kocka" u potpunosti opremljena s komponentama za "overklokiranje". Oba i dalje dolaze s osmom generacijom Intel Core i7 procesora. Bit će dostupni u studenom s početnom cijenom od 1999 eura za Legion T730 s GeForce RTX 2070, odnosno, 2699 eura s GeForce RTX 2080. Legion C730 s GeForce RTX 2070 dolazi s cijenom od 1999 eura, a model s GeForce RTX 2080 po cijeni od 2699 eura. U narednim tjednima objavit će se informacije o dolasku na tržište ta dva modela.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

MSI očekuje da će cijene DDR5 RAM-a na početku biti više i do 60 posto spram DDR4

MSI očekuje da će cijene DDR5 RAM-a na početku biti više i do 60 posto spram DDR4

26.11.2021.

Tržište će uskoro evoluirati s DDR4 memorije na DDR5, što je normalno jer novija generacija donosi superiorniju tehnologiju, odnosno, brzinu, performanse i kvalitetu u globalu. Nažalost, čini se i da će u samom startu biti skuplje 50 do 60 posto no DDR4, navodi MSI.

Proširena dostupnost Windows 11 na više Windows 10 računala

Proširena dostupnost Windows 11 na više Windows 10 računala

25.11.2021.

Microsoft je ponešto naučio kroz greške i sramotu prilikom predstavljanja Windows 10 operativnog sustava i podosta agresivnog te nasilnog ponašanja pri pokušajima da korisnici obave nadogradnju na njega pa samim time promijenio pristup po pitanju Windows 11.

Pet savjeta kako poboljšati komunikaciju i najbolje se izraziti na Viberu

Pet savjeta kako poboljšati komunikaciju i najbolje se izraziti na Viberu

24.11.2021.

Već više od dvadeset godina slanje poruka jedan je od ključnih načina na koji komuniciramo jedni s drugima. Međutim, vrlo često riječima jednostavno ne možemo izraziti sve ono što zaista mislimo i osjećamo – u tim slučajevima, korištenjem multimedijskih alata, komunikaciju možemo učiniti ispunjenijom.