Lenovo K900 napokon na tržištu

Lenovo K900 napokon na tržištu

Intel Clover+ pametni telefon iz Lenova, Android K900 je zasigurno pokazao kako se postiže dramatičan ulaz, pun vatrometa i energije. Napokon je spreman pokazati se na tržištu, a taj, više nego nestrpljivo iščekivani uređaj, predstavljen je na gala eventu u kineskom glavnom gradu krajem prošlog tjedna. Čini se kako su svi bili željni vidjeti ovo čudo tehnike koje se ističe vitkim, elegantnim dizajnom. Lenovo K900 kreće u prodaju u Kini ovaj tjedan, te će se tokom ljeta naći i na ostalim tržištima.

„Unibody“ K900 dizajn je poseban po elegantnom okviru od nehrđajućeg čelika koji „odiše moći i snagom“, dok je unibody kućište od 6.9mm, osiguravajući glatki, elegantan izgled i dojam. Naglašena posvećenost detaljima i usredotočenost na dizajn najnovijeg flagship smartphonea Lenova čini K900 odličnim izborom za smartphone kupca.

Još jedan u nizu detalja jest taj da će ovaj uređaj u reklamama na svim medijima predstavljati NBA superzvijezda Kobe Bryant koji je poznat na košarkaškom terenu kao igrač koji kombinira moć i otmjenost, slično kao i kombinacija performansi i dizajna koji ističu Lenovo K900 iz gomile high-end smartphonea.

Lenovo K900 je prvi smartphone na svijetu koji koristi utjecaj najnovijeg Intel (R) Atom Z2580 [TM] procesora, dual core čipa koji ima radni takt do 2,0 GHz, a koristi Intel (R) Hyper-Threading kako bi poboljšao učinkovitost performansi. Intel bazirani uređaj također ima Intel (R) Graphics Media Accelerator motor koji povećčava grafičke performanse, u odnosu na prethodnu generaciju, za tri puta. Ove specifikacije čine Lenovo K900 vrlo osjetljivim, pogotovo za ključne funkcije kao što su web-pregledavanja , multi-tasking i prebacivanja.

"Intel i Lenovo su podigli ljestvicu za smartphoneove sa K900 uređajem. Naši timovi su se sastali i blisko surađivali na inovacijama cijelog niza važnih značajki i mogućnosti za naše kupce, kao što su potrošnja energije, izmjena programa i funkcionalnosti kamere. Tada je Lenovo dizajnerski tim tu snažnu platformu zamotao u vrlo atraktivno pakiranje K900. Ponosni smo što smo se udružili s Lenovom kako bismo donijeli ove inovacije na tržište ", rekao je na pekinškom predstavljanju Ian Yang, predsjednik Intela u Kini.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.