Korisnici Apple mogu slušati druge korisnike na FaceTimeu

Korisnici Apple mogu slušati druge korisnike na FaceTimeu

Foto: Ilustracija

Korisnici Appleovih pametnih telefona otkrili su kako novi softverski bug u FaceTimeu omogućuje „prisluškivanje“ drugih korisnika i prije nego li je poziv putem FaceTime uspostavljen i to kada je riječ o konferencijskim pozivima. Druga strana nije svjesna da ga se može slušati, što stručnjaci smatraju velikim problemom. Odnosi se to i na iPhone kao pametni telefon, tablete iz iPad serije, iPode, ali Appleova prijenosna računala.

Stručnjaci tvrde kako je Apple ugasio takve mogućnosti, a pritom i najavio kako će uskoro izaći i softverska zakrpa koja će riješiti ovaj problem. Zanimljivo je kako je prošle godine Apple upravo dodao mogućnost konferencijskih poziva na Face Time, no sada se pokazalo kako je to očito bio pogrešan korak jer nije bilo većeg testiranja.

Zanimljiva je poruka CEO-a Twittera Jack Dorsey koji je korisnicima poručio da isključe FaceTime sve dok se ne pojavi zakrpa koja će riješiti ovaj problem.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.