Korisnici Apple mogu slušati druge korisnike na FaceTimeu

Korisnici Apple mogu slušati druge korisnike na FaceTimeu

Foto: Ilustracija

Korisnici Appleovih pametnih telefona otkrili su kako novi softverski bug u FaceTimeu omogućuje „prisluškivanje“ drugih korisnika i prije nego li je poziv putem FaceTime uspostavljen i to kada je riječ o konferencijskim pozivima. Druga strana nije svjesna da ga se može slušati, što stručnjaci smatraju velikim problemom. Odnosi se to i na iPhone kao pametni telefon, tablete iz iPad serije, iPode, ali Appleova prijenosna računala.

Stručnjaci tvrde kako je Apple ugasio takve mogućnosti, a pritom i najavio kako će uskoro izaći i softverska zakrpa koja će riješiti ovaj problem. Zanimljivo je kako je prošle godine Apple upravo dodao mogućnost konferencijskih poziva na Face Time, no sada se pokazalo kako je to očito bio pogrešan korak jer nije bilo većeg testiranja.

Zanimljiva je poruka CEO-a Twittera Jack Dorsey koji je korisnicima poručio da isključe FaceTime sve dok se ne pojavi zakrpa koja će riješiti ovaj problem.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.