Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Jeste se ikada zapitali koliko stoji izrada nekog pametnog uređaja? Radi se o teškom i složenom procesu i pazi se, doslovce, na svaku kunu, točnije dolar. Naravno da su to zanimljivi podaci čim se radi o financijskim aspektima, a sada imate priliku saznati koliko stoji vaš ljubimac.

Ovdje ćemo dati podatke iz stožera dvaju najvećih proizvođača pametnih telefona - Applea i Samsunga. Te dvije tvrtke zajedno surađuju, međusobno se tuže, vole i mrze. Netko bi rekao tko se tuče taj se i voli, a ljubav ( i mržnja) procvjeta onda kada je novac u pitanju.

No, vratimo se mi izgradnji njihovih pametnih telefona i pogledajmo što nam  je IEEE Spectrum pripremio. Njihovi podaci pokazuju kako iPhone 6 stoji Apple 228,07 dolara po komadu, dok je za iPhone 5S ta cifra iznosila 211,80 dolara.

Znači, uređaj je poskupio i ovdje je jasan zaključak kako je Apple odlučio investirati u svoj novi model u cilju što bolje prodaje i imidža. Za usporedbu, Galaxy S5 stoji 215,44 dolara, a Galaxy S4 214,54 dolara.

Sada možete usporediti cijenu uređaja u izgradnji i njihovu prodajnu cijenu pa zaključiti (okvirno) koliko je ukupna zarada proizvođača pametnih telefona.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja RGB SSD

ADATA predstavlja RGB SSD

26.05.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavila je RGB SSD za igrače XPG SPECTRIX S40G. Uz stalne brzine čitanja/pisanja do 3500/3000 MB/s, prilagodljivo RGB osvjetljenje i cijeli niz značajki kojima se unaprjeđuju performanse, XPG SPECTRIX S40G logičan je odabir svih koji traže visoke performanse i iznimnu pouzdanost.

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

24.05.2019. komentiraj

Googleova objava da će prekinuti suradnju s Huaweijem po pitanju Android mobilnog operativnog sustava odjeknula je poput eksplozije i mogla bi imati ozbiljnog utjecaja na tržište pametnih telefona, ukoliko uistinu dođe do tako radikalnog poteza. Jer, kineska kompanija nema mnogo izbora u tom slučaju i zapravo bi van granica Kine uvelike iščeznula. Posebno se to odnosi na Europu...

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.