Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Jeste se ikada zapitali koliko stoji izrada nekog pametnog uređaja? Radi se o teškom i složenom procesu i pazi se, doslovce, na svaku kunu, točnije dolar. Naravno da su to zanimljivi podaci čim se radi o financijskim aspektima, a sada imate priliku saznati koliko stoji vaš ljubimac.

Ovdje ćemo dati podatke iz stožera dvaju najvećih proizvođača pametnih telefona - Applea i Samsunga. Te dvije tvrtke zajedno surađuju, međusobno se tuže, vole i mrze. Netko bi rekao tko se tuče taj se i voli, a ljubav ( i mržnja) procvjeta onda kada je novac u pitanju.

No, vratimo se mi izgradnji njihovih pametnih telefona i pogledajmo što nam  je IEEE Spectrum pripremio. Njihovi podaci pokazuju kako iPhone 6 stoji Apple 228,07 dolara po komadu, dok je za iPhone 5S ta cifra iznosila 211,80 dolara.

Znači, uređaj je poskupio i ovdje je jasan zaključak kako je Apple odlučio investirati u svoj novi model u cilju što bolje prodaje i imidža. Za usporedbu, Galaxy S5 stoji 215,44 dolara, a Galaxy S4 214,54 dolara.

Sada možete usporediti cijenu uređaja u izgradnji i njihovu prodajnu cijenu pa zaključiti (okvirno) koliko je ukupna zarada proizvođača pametnih telefona.

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.