Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Jeste se ikada zapitali koliko stoji izrada nekog pametnog uređaja? Radi se o teškom i složenom procesu i pazi se, doslovce, na svaku kunu, točnije dolar. Naravno da su to zanimljivi podaci čim se radi o financijskim aspektima, a sada imate priliku saznati koliko stoji vaš ljubimac.

Ovdje ćemo dati podatke iz stožera dvaju najvećih proizvođača pametnih telefona - Applea i Samsunga. Te dvije tvrtke zajedno surađuju, međusobno se tuže, vole i mrze. Netko bi rekao tko se tuče taj se i voli, a ljubav ( i mržnja) procvjeta onda kada je novac u pitanju.

No, vratimo se mi izgradnji njihovih pametnih telefona i pogledajmo što nam  je IEEE Spectrum pripremio. Njihovi podaci pokazuju kako iPhone 6 stoji Apple 228,07 dolara po komadu, dok je za iPhone 5S ta cifra iznosila 211,80 dolara.

Znači, uređaj je poskupio i ovdje je jasan zaključak kako je Apple odlučio investirati u svoj novi model u cilju što bolje prodaje i imidža. Za usporedbu, Galaxy S5 stoji 215,44 dolara, a Galaxy S4 214,54 dolara.

Sada možete usporediti cijenu uređaja u izgradnji i njihovu prodajnu cijenu pa zaključiti (okvirno) koliko je ukupna zarada proizvođača pametnih telefona.

Još iz kategorije

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

23.03.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavio je 2,5-inčne SATA SSD-ove Ultimate SU750 brzine 6 Gb/s. Uz novu generaciju TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND flasha i cijelim nizom drugih značajki, SSD-ovi SU750 nude izvrsnu vrijednost, vrhunske performanse i krajnju pouzdanost te predstavljaju izvrsnu ponudu za korisnike i njihovu sljedeću nadogradnju.

Apple osvježio specifikacije iMacova

Apple osvježio specifikacije iMacova

22.03.2019. komentiraj

Apple se napokon odlučio osvježiti liniju svojih iMac stolnih računala, i to na način što nudi nove Intelove procesorske i grafičke čipove za modele od 21,5 i 27 inča. Tako nešto svakako će odobrovoljiti korisnike, koji su strpljivo čekali i čekali čak 652 dana da američki tehnološki velikan malo predahne od iPhonea, streaminga i glazbe pa se vrati malo i korijenima.

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

21.03.2019. komentiraj

Domaći bran mobilnih telefona Noa, iza kojeg stoji koprivnička tvrtka Hangar18 vlasnika Maria Kralja odlučila se na novi veliki iskorak i to prije svega na irsko tržište. I dok su na irskom tržištu sve brzo riješili, pregovori za rusko tržište ipak su potrajali no sada je pred njima veliki izazov kako ispuniti zahtjeve jednog tako velikog tržišta.