Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Koliko stoji izrada iPhonea 6 i Samsung Galaxy S5

Jeste se ikada zapitali koliko stoji izrada nekog pametnog uređaja? Radi se o teškom i složenom procesu i pazi se, doslovce, na svaku kunu, točnije dolar. Naravno da su to zanimljivi podaci čim se radi o financijskim aspektima, a sada imate priliku saznati koliko stoji vaš ljubimac.

Ovdje ćemo dati podatke iz stožera dvaju najvećih proizvođača pametnih telefona - Applea i Samsunga. Te dvije tvrtke zajedno surađuju, međusobno se tuže, vole i mrze. Netko bi rekao tko se tuče taj se i voli, a ljubav ( i mržnja) procvjeta onda kada je novac u pitanju.

No, vratimo se mi izgradnji njihovih pametnih telefona i pogledajmo što nam  je IEEE Spectrum pripremio. Njihovi podaci pokazuju kako iPhone 6 stoji Apple 228,07 dolara po komadu, dok je za iPhone 5S ta cifra iznosila 211,80 dolara.

Znači, uređaj je poskupio i ovdje je jasan zaključak kako je Apple odlučio investirati u svoj novi model u cilju što bolje prodaje i imidža. Za usporedbu, Galaxy S5 stoji 215,44 dolara, a Galaxy S4 214,54 dolara.

Sada možete usporediti cijenu uređaja u izgradnji i njihovu prodajnu cijenu pa zaključiti (okvirno) koliko je ukupna zarada proizvođača pametnih telefona.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.