Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Već neko vrijeme kruže glasine da Apple i Samsung pripremaju pametni sat (eng. Smartwatch), ali oni nisu jedini. Jedna kineska tvrtka navodno se sprema uključiti u utakmicu i to preko Firefox OS-a.

Poznata po svojim e-čitačima i pametnim satom pogonjen Androidom kojeg su predstavili prošle godine, poddivizija kineskog tech-dizajnera Shanda -  Gouke – planira startati sa komercijalnom prodajom pametnih satova u lipnju ove godine, a novi proizvod će nositi ime Bambook Smart Watch. Bambook bi trebao biti dostupan u dvije varijante – u prvoj pametni sat je pogonjen Androidom, a u drugoj je pogonjen Firefox OS-om. Prema navodima, cijena sata bit će iznad 100 dolara, te će imati e-ink ekran.

Kao i Samsung, Shanda ima svoje prste posvuda, uključujući i e-ink ekrane te web usluge. Špekulira se da bi pametni sat mogao biti od velike koristi za tvrtku, jer bi omogućio čitanje e-knjiga i druge digitalne literature, informiirati korisnike o MMORPG igrama u vlasništvu Shanda koje su popularne u Kini, a također bi mogli vršiti sinkronizaciju podsjetnika iz Shanda aplikacije za bilješke.

Ako bi sat bio pogonjen Firefox OS-om, također bi mogao biti i kao mini-smartphone, neprimjetno sinkronizirajući Firefox oznake (ili kako u narodu kažemo bookmarke), nedavno posjećene web stranice i lozinke. To bi moglo biti dobro za osobe koje traže uređaj manjeg oblika nego što je to telefon, a koji je još uvijek web-enabled.

Rani izvještaji Firefox OS-a ukazuju da možda neće biti spreman za lansiranje do tog roka.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.