Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Već neko vrijeme kruže glasine da Apple i Samsung pripremaju pametni sat (eng. Smartwatch), ali oni nisu jedini. Jedna kineska tvrtka navodno se sprema uključiti u utakmicu i to preko Firefox OS-a.

Poznata po svojim e-čitačima i pametnim satom pogonjen Androidom kojeg su predstavili prošle godine, poddivizija kineskog tech-dizajnera Shanda -  Gouke – planira startati sa komercijalnom prodajom pametnih satova u lipnju ove godine, a novi proizvod će nositi ime Bambook Smart Watch. Bambook bi trebao biti dostupan u dvije varijante – u prvoj pametni sat je pogonjen Androidom, a u drugoj je pogonjen Firefox OS-om. Prema navodima, cijena sata bit će iznad 100 dolara, te će imati e-ink ekran.

Kao i Samsung, Shanda ima svoje prste posvuda, uključujući i e-ink ekrane te web usluge. Špekulira se da bi pametni sat mogao biti od velike koristi za tvrtku, jer bi omogućio čitanje e-knjiga i druge digitalne literature, informiirati korisnike o MMORPG igrama u vlasništvu Shanda koje su popularne u Kini, a također bi mogli vršiti sinkronizaciju podsjetnika iz Shanda aplikacije za bilješke.

Ako bi sat bio pogonjen Firefox OS-om, također bi mogao biti i kao mini-smartphone, neprimjetno sinkronizirajući Firefox oznake (ili kako u narodu kažemo bookmarke), nedavno posjećene web stranice i lozinke. To bi moglo biti dobro za osobe koje traže uređaj manjeg oblika nego što je to telefon, a koji je još uvijek web-enabled.

Rani izvještaji Firefox OS-a ukazuju da možda neće biti spreman za lansiranje do tog roka.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.