Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Već neko vrijeme kruže glasine da Apple i Samsung pripremaju pametni sat (eng. Smartwatch), ali oni nisu jedini. Jedna kineska tvrtka navodno se sprema uključiti u utakmicu i to preko Firefox OS-a.

Poznata po svojim e-čitačima i pametnim satom pogonjen Androidom kojeg su predstavili prošle godine, poddivizija kineskog tech-dizajnera Shanda -  Gouke – planira startati sa komercijalnom prodajom pametnih satova u lipnju ove godine, a novi proizvod će nositi ime Bambook Smart Watch. Bambook bi trebao biti dostupan u dvije varijante – u prvoj pametni sat je pogonjen Androidom, a u drugoj je pogonjen Firefox OS-om. Prema navodima, cijena sata bit će iznad 100 dolara, te će imati e-ink ekran.

Kao i Samsung, Shanda ima svoje prste posvuda, uključujući i e-ink ekrane te web usluge. Špekulira se da bi pametni sat mogao biti od velike koristi za tvrtku, jer bi omogućio čitanje e-knjiga i druge digitalne literature, informiirati korisnike o MMORPG igrama u vlasništvu Shanda koje su popularne u Kini, a također bi mogli vršiti sinkronizaciju podsjetnika iz Shanda aplikacije za bilješke.

Ako bi sat bio pogonjen Firefox OS-om, također bi mogao biti i kao mini-smartphone, neprimjetno sinkronizirajući Firefox oznake (ili kako u narodu kažemo bookmarke), nedavno posjećene web stranice i lozinke. To bi moglo biti dobro za osobe koje traže uređaj manjeg oblika nego što je to telefon, a koji je još uvijek web-enabled.

Rani izvještaji Firefox OS-a ukazuju da možda neće biti spreman za lansiranje do tog roka.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.