Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Koliko je sati? Pitajte ... Firefox OS?

Već neko vrijeme kruže glasine da Apple i Samsung pripremaju pametni sat (eng. Smartwatch), ali oni nisu jedini. Jedna kineska tvrtka navodno se sprema uključiti u utakmicu i to preko Firefox OS-a.

Poznata po svojim e-čitačima i pametnim satom pogonjen Androidom kojeg su predstavili prošle godine, poddivizija kineskog tech-dizajnera Shanda -  Gouke – planira startati sa komercijalnom prodajom pametnih satova u lipnju ove godine, a novi proizvod će nositi ime Bambook Smart Watch. Bambook bi trebao biti dostupan u dvije varijante – u prvoj pametni sat je pogonjen Androidom, a u drugoj je pogonjen Firefox OS-om. Prema navodima, cijena sata bit će iznad 100 dolara, te će imati e-ink ekran.

Kao i Samsung, Shanda ima svoje prste posvuda, uključujući i e-ink ekrane te web usluge. Špekulira se da bi pametni sat mogao biti od velike koristi za tvrtku, jer bi omogućio čitanje e-knjiga i druge digitalne literature, informiirati korisnike o MMORPG igrama u vlasništvu Shanda koje su popularne u Kini, a također bi mogli vršiti sinkronizaciju podsjetnika iz Shanda aplikacije za bilješke.

Ako bi sat bio pogonjen Firefox OS-om, također bi mogao biti i kao mini-smartphone, neprimjetno sinkronizirajući Firefox oznake (ili kako u narodu kažemo bookmarke), nedavno posjećene web stranice i lozinke. To bi moglo biti dobro za osobe koje traže uređaj manjeg oblika nego što je to telefon, a koji je još uvijek web-enabled.

Rani izvještaji Firefox OS-a ukazuju da možda neće biti spreman za lansiranje do tog roka.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.