Kingston uveo kapacitete od 128GB u asortiman enkriptiranih USB Flash diskova

Kingston uveo kapacitete od 128GB u asortiman enkriptiranih USB Flash diskova

Kingston Digital Europe objavio je uređaje kapaciteta od 128GB za svoja tri enkriptirana USB flash diska. Diskovi su dio cjelokupnog asortimana zaštićenih rješenja koji odgovaraju potrebama kupaca na svim razinama.

Kupci i organizacije su postali svjesniji potreba za privatnošću i zaštitom podataka zbog regulativa poput GDPR i CCPA. Dodatne mogućnosti zaštite podataka su postale nužne kako se povećava obujam rada od kuće.

Jednostavan dodatak enkriptiranih USB flash diskova u svakodnevni tijek rada je jednostavan korak u smislu zaštite podataka. Bilo da su osobne, poslovne ili informacije klijenta, pronalazak pravog enkriptiranog diska može napraviti znatnu razliku između duševnog mira i brige oko gubitka podataka.

DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) štiti osobne podatke s enkriptiranim hardverom i zaštitom s lozinkom za duplu zaštitu podataka. DTLPG3 nudi pohranu na cloud kao dodatnu mogućnost što dopušta korisnicima automatsko spremanje podataka s USB diska na Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox ili Box. Ta mogućnost dodatno uklanja potrebu za brigom jer korisnik može pristupiti podacima iako sami disk nije prisutan.

DataTraveler Locker+ G3 je jednostavan za postavljanje i upotrebu i nije potrebno instalirati program za pokretanje. Sav softver i potrebna sigurnost su već ugrađeni. Disk je kompatibilan s Windows i Mac operativnim sustavima tako da korisnici mogu pristupiti podacima s više uređaja, bez potrebe za instaliranjem programa na svaki pojedinačno.

Kingstonov DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) USB flash disk pruža cjenovno pristupačnu sigurnost poslovne razine s 256-bit AES enkripcijom baziranom na hardveru u XTS načinu rada. Također podržava read-only access način rada kako bi izbjegao potencijalne rizike vezane uz malware. DTVP 3.0 dopušta tvrtkama prilagođavanje diskova kako bi se uklopili u postojeće korporativne tehnološke potrebe. Co-logo, serialization numbering, broj pokušaja unosa lozinke, minimalna duljina lozinke i prilagođeni identifikatori proizvoda za integraciju sa standardnim end-point softverom za upravljanje (white-listing), sve je moguće kroz prilagodbu.

„Prijenosna sigurnost podataka postaje sve bitnija s povećanjem rada od kuće. Kingstonu je drago što nastavlja s proširenjem linije enkriptiranih USB rješenja kako bi pomogli korisnicima u preuzimanju kontrole nad njihovim sigurnosnim potrebama“, kaže Oscar Escayola, voditelj poslovanja za flash memoriju za Kingston EMEA.

„Unutar našeg cijelog asortimana enkriptiranih diskova nudimo visoku razinu enkripcije, brze USB 3.0 prijenose, te nakon 10 pokušaja provale, diskovi se zaključavaju kako bi korisnici bili sigurni da su njihovi podaci na sigurnom“, objašnjava Escayola.

DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) je FIPS 140-2 Level 3-certificiran s 256-bit AES-XTS enkripcijom. Mogućnosti co-logo, serialization numbering, broj pokušaja unosa lozinke, minimalna duljina lozinke i prilagođeni identifikatori proizvoda za integraciju sa standardnim end-point softverom za upravljanje (white-listing) su sve moguće kroz prilagodbu. IT administratori imaju mogućnost centralnog upravljanja ovim diskom kako bi udovoljili zahtjevima sukladnosti i pružili višu razinu podrške koristeći SafeConsole1. Aktivacija je jednostavan postupak koji dopušta IT profesionalcima namještanje lozinki i politike uređaja, te aktiviranje revizije usklađenosti na daljinu, i još mnogo toga. Ovi moćni alati pojednostavljuju ugradnju diska zajedno s operativom i upravljanjem, čak i s udaljene lokacije.

DTLPG3 je dostupan u kapacitetima od 8GB do 128GB2. Dok su DTVP 3.0 i DT4000G2DM dostupni u kapacitetima od 4GB do 128GB. Svi modeli su podržani petogodišnjim jamstvom s besplatnom tehničkom podrškom.

Još iz kategorije

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

21.09.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe na tržište donosi DataTraveler 2000 enkriptiranog USB diska kapaciteta 128GB. DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tipkovnicu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom riječi i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatnu razinu sigurnosti. Za još više sigurnosti, značajka automatskog zaključavanja se aktivira čim se uređaj nepropisno odvoji s glavnog uređaja.

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

20.09.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će oba modela PlayStation 5 konzole stići na europsko tržište 19. studenog. Preporučena cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem iznosi 499,99€, dok za digitalni model iznosi 399,99€.