Kingston Technology najbolji u distribuciji SSD diskova u 2019., a tako se nastavlja i u 2020.

Kingston Technology najbolji u distribuciji SSD diskova u 2019., a tako se nastavlja i u 2020.

Kingston Digital, podružnica zadužena za Flash memoriju u okviru Kingston Technology Company, objavila je kako prodaja SSD diskova nastavlja svoj snažni rast nakon zapanjujuće 2019. godine. Potražnja za SSD diskovima kroz prvo tromjesečje 2020. godine je ostala visoka zbog kontinuiranog rasta u privatnim, poslovnim i OEM sektorima.

Od 2019. godine, Kingston je proširio svoju SSD ponudu s tri nova diska za privatne korisnike, pet diskova namijenjenih za data centre – od kojih su dva postigla VMware Ready status – te je lansirao svoje prvo

U.2 NVMe PCIe rješenje.

Podaci o udjelu tržišta za 2019. godinu od istraživačkih tvrtki Forward Insights i TRENDFOCUS pokazuju kako je Kingston u jakoj voditeljskoj poziciji. Forward Insights su smjestili Kingston na prvo mjesto svjetske distribucije SSD diskova s udjelom tržišta od 18.3 posto, iznad proizvođača poluvodiča Western Digital i Samsung (16.5 posto, odnosno

15.1 posto). Prema podacima Forward Insights, skoro 120 milijuna SSD diskova je pušteno u distribuciju tijekom 2019. godine.

„Potražnja u distribucijskim kanalima je ostala vrlo visoka s obzirom da se broj pošiljki povećao za 36 posto u odnosu na 2018. godinu“, rekao je Gregory Wong, direktor i glavni analitičar za Forward Insights.

„Kingstonova konkurentna ponuda proizvoda i opsežna distribucija omogućava im da prerastu tržište za jedan ili dva faktora“, dodaje Wong.

TRENDFOCUS je rangirao Kingston na treće mjesto po prodaji SSD diskova u svijetu, s udjelom tržišta od 10.4 posto, iza tvrtki Samsung i Western Digital. TRENDFOCUS izvještava kako je u 2019. godini prodano 276 milijuna SSD diskova, što je povećanje od 36 posto godinu za godinom.

NAND potrošnja je ostala visoka jer je prodaja SSD diskova nastavila uzburkavati obje jedinice i prosječne kapacitete kroz cijelu godinu.

„Povoljne cijene u velikom dijelu 2019. godine su pomogle u pokretanju potražnje kod privatnih korisnika, omogućavajući povećane stope privrženosti za SSD kod OEM sektora“, rekao je Don Jeanette, dopredsjednik tvrtke TRENDFOCUS. „Kako 2020. godina ide dalje, stope upotrebe SSD diskova u osobnim računalima će ostati snažne, zajedno s kontinuiranom jakom potražnjom za SATA SSD diskove u raznim data centar okruženjima, kao i kontinuiranim povećanjima s Hyperscale nadogradnjama za PCIe““, objašnjava Jeanette.

„Rezultati istraživanja za 2019. godinu od obje istraživačke tvrtke potvrđuju Kingstonovu sve veću prisutnost i poziciju na tržištu SSD diskova“, rekao je Tony Hollingsbee, voditelj poslovanja za SSD, Kingston EMEA. „Nastavljamo osnaživati našu prisutnost u prostoru za privatne korisnike sa snažnim ponudama u SATA segmentu, kao i posebnim NVMe rješenjima optimiziranim za prijenosna i stolna računala. Osim porasta u OEM i partnerskoj proizvodnji, ponosni smo na više novih postignuća za poslovne korisnike s predvidivim performansama i većom pouzdanošću za cijeli niz aplikacija i serverskih okruženja“, zaključuje Hollingsbee.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.