Kindle Fire i u Hrvatskoj

Kindle Fire i u Hrvatskoj

Foto: Amazon

Kako nam je potvrđeno u Amazonu Kindle Fire HD i Kindle Fire HD 8.9 inča dostupni su za pred-narudžbe i za hrvatske korisnike u sklopu širenja Amazonove prodaje ovih tableta na tržišta 170 zemalja svijeta. Prema dostupnim informacijama službena prodaja započet će 13. lipnja ove godine kada bi se dva već spomenuta modela mogla kupiti i u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Kindle Fire HD 8,9 je kao što mu i ime govori 8,9 inčni tablet s rezolucijom 1920x1200 i 254 ppi. Nešto veći od svog manjeg brata Kindle Fire HD koji je 7 inčni tablet, ovaj već koristi OMAP 4470 procesor, za koji Amazon tvrdi da nadmašuje performanse Tegra 3 procesora koji se nalazi u mnogim tabletima i pametnim telefonima. U kompaniji su kod njegova predstavljanja tvrdili da su ugradili poboljšani senzor za rad dodirom, te uređaj ima 25 posto manje odsjaja kod rada na velikom vanjskom osvjetljenju.

Kindle Fire HD ima novi, Koristi Uređaj također ima stereo zvučnike, poboljšan wi-fi s dual-band prijemnikom, dvije antene i novu MIMO tehnologiju. Na raspolaganju korisnicima Kindela za pohranu podataka je 16 ili 32 GB memorije.

Još iz kategorije

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

08.04.2020. komentiraj

Lenovo Legion računala omogućit će gaming entuzijastima još bolje i potpunije iskustvo. Nadolazeću liniju osobnih računala pokreću najnovija grafička kartica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU sa značajkom Max-Q Design i do novi Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije.

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

08.04.2020. komentiraj

Nakon ranije najave razvoja modela EOS R5 fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na revolucionarnom sustavu EOS R, Canon otkriva još informacija i sami tvrde da ništa nije nemoguće i tvrde da će video mogućnosti modela EOS R5 znatno nadmašiti one konkurentskih fotoaparata na tržištu.

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

07.04.2020. komentiraj

Microsoft se pohvalio da je njegov operativni sustav Windows 10 napokon dosegnuo brojku od milijardu uređaja! Velik je to uspjeh, no kasni gotovo tri mjeseca jer plan je bio stići do milijarde do Božića 2019. Prvotni cilj bio je stići do milijarde s 29. srpnjem 2018., što je bilo tri godine o pojave Windows 10 operativnog sustava.