Kindle Fire i u Hrvatskoj

Kindle Fire i u Hrvatskoj

Foto: Amazon

Kako nam je potvrđeno u Amazonu Kindle Fire HD i Kindle Fire HD 8.9 inča dostupni su za pred-narudžbe i za hrvatske korisnike u sklopu širenja Amazonove prodaje ovih tableta na tržišta 170 zemalja svijeta. Prema dostupnim informacijama službena prodaja započet će 13. lipnja ove godine kada bi se dva već spomenuta modela mogla kupiti i u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Kindle Fire HD 8,9 je kao što mu i ime govori 8,9 inčni tablet s rezolucijom 1920x1200 i 254 ppi. Nešto veći od svog manjeg brata Kindle Fire HD koji je 7 inčni tablet, ovaj već koristi OMAP 4470 procesor, za koji Amazon tvrdi da nadmašuje performanse Tegra 3 procesora koji se nalazi u mnogim tabletima i pametnim telefonima. U kompaniji su kod njegova predstavljanja tvrdili da su ugradili poboljšani senzor za rad dodirom, te uređaj ima 25 posto manje odsjaja kod rada na velikom vanjskom osvjetljenju.

Kindle Fire HD ima novi, Koristi Uređaj također ima stereo zvučnike, poboljšan wi-fi s dual-band prijemnikom, dvije antene i novu MIMO tehnologiju. Na raspolaganju korisnicima Kindela za pohranu podataka je 16 ili 32 GB memorije.

Još iz kategorije

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

15.02.2020. komentiraj

Koronavirus nije opasan samo po život ljudi koje može zaraziti već narušava svakodnevicu u svakom smislu, pa tako i onom koje se veže uz tržišta svih vrsta. Ali, dok slušamo o gubicima raznih kompanija zbog nemogućnosti poslovanja, pozitivna je vijest da Nintendo Switch nema tih problema.

Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

14.02.2020. komentiraj

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.