Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Foto: Screenshot / Youtube

Android mobilni uređaji u svojim su počecima bili spori, zamrzavali bi se, rušili i činili niz problema koji bi korisnike dovodili do ludila. Ali, ti su dani davno iza tog mobilnog operativnog sustava, no još uvijek iskustvo njihova korištenja nije na razini kao ono koje imaju iPhone korisnici, čiji uređaji ne trzaju, ne ruše se i rade iznimno brzo. Barem kad je sve u redu i kad ih Apple ne usporava namjerno.

Ipak, postoji rješenje i kako "pretvoriti" Android mobilni uređaj u iPhone, barem kad se radi o brzini te besprijekornom radu. No, prije treba pojasniti zašto su Appleovi pametni telefoni toliko superiorni da je tek OnePlus 5T uspio nadmašiti iPhone X prilikom testova u "stvarnom životu". Prvenstveno, ekosustav koji nudi iOS manje je "zakrčen", procesori A-serije samim time su potpuno drugačiji i nadmoćniji u odnosu na Qualcommove ili Samsungove Exynos procesore. Optimizacija softvera također igra bitnu ulogu i ponovno je to lakše na iOS nego Androidu. Ali...

Ono što čini najbitniju razliku jesu tranzicijske animacije koje se pojavljuju kad otvarate, zatvarate ili selite iz aplikacije u aplikaciju. Na iOS je to osjetno brže nego na Androidu i to uvelike utječe na iskustvo korištenja. Srećom, takvo iskustvo može se postići i na Androidu ako se napravi nekoliko jednostavnih koraka. Konkretno, to je moguće već nekoliko godina, ali mogućnosti se s vremenom dodatno šire i poboljšavaju. Samo, zbog činjenice da se time "ulazi" u dio vezan za developere, proizvođači su zakomplicirali situaciju jer ne vole da se "čeprka" po uređajima i mijenja način na koji sustav funkcionira.

Dakle, potrebno je prije svega naći skriveni Developer options, a to se postiže ovako:

  1. Otvorite Settings
  2. (ako imate Android 8.0 ili kasniju verziju) kliknite na System
  3. (ako imate raniji Android, prethodni korak je nepotreban) Pronađite About phone pa kliknite na njega
  4. Pronađite Build number i kliknite sedam puta na njega

Time ste omogućili pojavljivanje Developer options na uređaju i možete ga pronaći u Settings pri dnu. Otvorite ga i vidjet ćete izbornike "windows animation scale", "transition animation scale" i "animator animation scale". Kraj svake od tih mogućnosti vidjet ćete "1x" i da biste ubrzali animacije, samo utipkajte vrijednost ".5x". Pripazite na točku, nije riječ o pet puta već o polovici (0.5!).

I to je to, uređaj bi trebao biti osjetno brži nakon ovoga.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.