Kako poboljšati performanse računala

Kako poboljšati performanse računala

Foto: Fotolia

Danas imamo toliko informacija i podataka na našim računalima i nije ni čudo da nam stroj ponekada poludi i počne se „gušiti“. Ljudi su skloni optimizaciji svojih računala kako bi im strojevi radili bez problema, no često rade krive stvari. Ovo su neki od osnovnih savjeta kako bi vaši Windowsi glatko funkcionirali.

  1. Prije svega, ne morate uzeti bilo koji skup softver kao što je "System mechanic" ili "Avg Tuneup" kako bi optimizirali svoje Windowse. Pokušavajte izbjegavati ove softvere i tražite besplatne alternative.
  2. Koristite "Windows Disk Cleaner" - to je jednostavan i učinkovit alat za čišćenje sustava.
  3. Koristite "Windows Disk Defragmenter" koji ima ima opciju za raspoređivanje vremena za defragmentacijom.
  4. Softver "CCleaner" također može biti dobar izbor za vas. Dovoljno je koristiti besplatnu verziju koja će pokriti cijeli vaš sustav, a možete koristiti i "Defraggler" softver.

Softveri koji su skupi često su i vrlo komplicirani i stvaraju više problema. Pogledajte na "Top Ten Reviews" ocjene softvera i onda odaberite najbolje za sebe. Umjesto da dajete veliki novac za razne softvere uvijek tražite alternative koje imaju slične značajke, a besplatne su.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

25.01.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja svoj vrhunski fotoaparat za snimanje sportskih događaja i životinja u divljini EOS-1D X Mark III koji nudi profesionalnim fotografima neograničene mogućnosti i munjevitu brzinu. S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1.

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.