Kako blokirati spam notifikacije i prevarantske reklame na Androidu

Kako blokirati spam notifikacije i prevarantske reklame na Androidu

Foto: DepositPhotos

Mobilne aplikacije i igre za Android sadrže oglase, to nije nikakva tajna, no velikoj većini korisnika tajna je kako doskočiti problemu pa spriječiti pojavljivanja onih koje uistinu smetaju i narušavaju iskustvo korištenja aplikacije, kakva god bila. Naravno, developeri moraju živjeti od nečeg pa ti oglasi nisu problem, sve dok ne sadrže malware.

A upravo se on krije u nekim od oglasa i ide toliko daleko da se širi kroz push notifikacije. Zato je korisno spriječiti tako nešto u samom začetku. Dakle, prevencija. Na računalima se ona obavlja uz korištenje adblockera, no u mobilnom svijetu tako nešto još uvijek nije zaživjelo "punim plućima".

Rješenja su jednostavna. Kad je riječ o notifikacijama, dovoljno je pogledati o kojoj se radi i ako korisniku smeta, može već pri spuštanju izbornika prema dolje označiti da se notifikacija sporne aplikacije više ne pojavljuje. Ujedno, može vidjeti o kojoj se aplikaciji radi pa je u potpunosti ukloniti s uređaja.

Ako pak stižu notifikacije s internetskog preglednika koji koristite na mobilnom uređaju, to se isključi direktno u njemu i problem će nestati. Dovoljno je otići u "Settings" pa "Notifications", ako se radi o Chrome. Firefox, primjerice, uopće ne dozvoljava notifikacije pa se svaka dozvola nekoj od web stranica mora "gasiti" preko njih, što komplicira situaciju.

Chrome nije samo po tom pitanju bolji izbor već i zbog činjenice da blokira preusmjeravanje na određeni link, a to je čest pokušaj "zaraženih" URL linkova kako bi pridobili korisnika na web stranicu gdje će mu se dodatno naštetiti. Dakle, Chrome pita korisnika želi li uistinu na određenu web stranicu i već tad je moguće blokirati daljnje pokušaje preusmjeravanje tog URL-a.

Ukoliko netko pak ne želi ništa obavljati ručno, postoje aplikacije koje čine sve za korisnika, a to su, primjerice, AdAway, AdGuard, DNS66, NetGuard, Bromite, Blokada...

Još iz kategorije

ADATA predstavlja vanjski SSD SE760

ADATA predstavlja vanjski SSD SE760

26.02.2020. komentiraj

ADATA Technologyje predstavila novi vanjski SSD ADATA SE760. „Taj SSD krasi privlačan izgled i kompaktne dimenzije radi lakše prenosivosti te on ima USB 3.2 Gen 2 sučelje koje nudi izvrsne performanse čitanja i pisanja“, ističu iz Adate i dodaju da on ima kompaktan i optimiziran dizajn savršen za korištenje u pokretu.

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

25.02.2020. komentiraj

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.