Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

Veliki projektori projiciraju sliku na kakvoj svaki vlasnik TV uređaja zavide, a neki se zalete pa kupe manji projektor za sobu i na kraju ostaju neugodno iznenađeni činjenicom da iskustvo nije baš onakvo kakvom bi se nadali. Zato treba pažljivo birati jer na tržištu postoje rješenja i ultra kratki (UST - ultra-short-throw) projektori stvarno su napravili izniman iskorak.

U ne tako davnoj prošlosti trebalo je dobro zamračiti sobu, imati jako ravnu podlogu na koju će se projicirati slika i potrebno je dosta prostora kako bi slika bila kvalitetna. Srećom, proizvođači kao Epson, Hisense, LG, Optoma i Sony uspjeli su nadvladati sve te prepreke pa učiniti iskustvo gledanja video sadržaja preko projektora u komforu doma boljim nego ikad.

Možda se netko pita zašto bi ti projektori uopće bili potrebni. Pa, dovoljan je primjer to da projiciraju sliku u veličini do otprilike 100 inča te da bi se za TV koji ima toliki ekran trebalo izdvojiti desetak puta više novca. Naravno, kvaliteta koju nude takvi televizori na svojim ekranima bitno je bolja, ali ne toliko da se u odnosu na cijenu korisnici ne mogu zadovoljiti projektorom.

Upravo takvu alternativu, kvalitetnu i solidnu, nude ultrakratk projektori, čija je glavna značajka što s izrazito male udaljenosti mogu projicirati poveću sliku na površini koju korisnik izabere. Za razliku od standardnih projektora, UST projektori nude kvalitetu bez obzira na udaljenost od površine. Klasični projektori moraju biti udaljeni od zida otprilike jedan inč za svaki inč koji nude kroz projiciranu sliku.

Automatski, takva značajka omogućava kvalitetnu sliku u manjim prostorima, a i sjajno nadomješta televizore. Naravno, to nije sve čime se nadomješta TV jer kompanije nude i pametne značajke, pa se tako u projektoru dobiva zamjena za smart TV. Neki nude i integrirane streaming platforme ili TV tuner, što projektor uistinu pretvara u TV.

Na kraju, UST projektori idealni su onima koji žele u malo prostora dobiti mnogo po pitanju slike koju gledaju. Uz to, idealno je i za one koji često putuju ili se sele. U konačnici, zaključak je da se UST projektori odlično nameću kao zamjena za TV, onima koji mogu pregristi nešto lošiju i ponekad "drhtaviju" sliku ispred sebe.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.