Isporuke sklopivih pametnih telefona raste za 73 posto na 16 milijuna jedinica u 2022.

Isporuke sklopivih pametnih telefona raste za 73 posto na 16 milijuna jedinica u 2022.

Globalno tržište sklopivih pametnih telefona porast će 73 posto ove godine s 9 milijuna jedinica prošle godine na 16 milijuna jedinica, prema najnovijoj prognozi sklopivih pametnih telefona tvrtke Counterpoint Research. Snažan rast prkosi trenutnim gospodarskim preprekama jer premium tržište pokazuje otpornost i postojanu potražnju. Counterpoint predviđa snažan rast i tijekom sljedeće godine, a očekuje se da će sklopivi uređaji porasti na 26 milijuna jedinica 2023. godine.

Tijekom prve polovine 2022. Samsung je imao dominantan tržišni udio sklopivih uređaja, čineći 62posto tržišta prema Counterpointovom Foldable Smartphone Trackeru, lipanj 2022.; Huawei i OPPO zauzeli su daleko drugo i treće mjesto.

“Samsung je vodeći na tržištu od samog početka i mislimo da će se njegova dominacija nastaviti još neko vrijeme. Huawei, OPPO, Xiaomi i vivo predstavljaju nove sklopive uređaje, ali uglavnom su ograničeni na kinesko tržište. Motorola je za sada možda jedini konkurent na tržištima poput SAD-a“, ističe viši analitičar Jene Park.

“Očekujemo da će nova kombinacija Galaxy Fold 4 i Flip 4 nastaviti Samsungov zamah u svemiru i prodati blizu 9 milijuna jedinica ove godine, pomažući da udio sklopivih uređaja u H2 2022. skoči na 80posto“, pojašnjava Park

“Sklopivi uređaji ne samo da donose svjež dizajn pametnim telefonima – koji tradicionalno vladaju čimbenicima oblika šipke – već i više prostora na zaslonu. Ovo postaje sve važnije sa sve većim brojem slučajeva korištenja pametnih telefona, posebno u medijima, zabavi i poslu“, zaključuje Park.

Još iz kategorije

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

09.12.2022.

Novi Odyssey OLED G8 monitor za igre, koji je tvrtka Samsung Electronics predstavila na poznatom sajmu IFA 2022 u Berlinu, od sad je dostupan i u Hrvatskoj, ističu iz Samsunga. Odyssey OLED G8 prvi je OLED gaming monitor tvrtke i bit će dostupan u ultratankom, 34-inčnom formatu

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

09.12.2022.

U novoj prognozi IDC -a, izgledi za računala i tablete i dalje se pogoršavaju. Predviđa se da će isporuke računala i tableta u svijetu pasti 11,9 posto u 2022., a količina se smanjila na 456,8 milijuna jedinica, nakon čega je uslijedio daljnji pad 2023. godine.

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

08.12.2022.

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je broj prodanih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od siječnja do listopada 2022. godine povećan je za 105 posto u usporedbi s istim periodom 2021.