iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

Foto: Apple

Apple može biti itekako zadovoljan popularnosti koju ostvaruje iPhone X, ali to ujedno jest i teret jer iPhone 8 i nastavlja ići u suprotnom smjeru, što se očekivalo s obzirom da je taj model u sjeni mnogo luksuznijeg. Ali i u sjeni iPhone 8 Plus, koji se prodaje iznenađujuće dobro zahvaljujući sjajnim mogućnostima koje nudi za cijenu.

Riječ je o bežičnom punjenju, vrlo dobroj bateriji, odličnoj dualnoj kameri i premium izgledu. Ujedno, 200 dolara je jeftiniji od iPhone X, ima zaslon od 5,8 inča, koji također koristi OLED tehnologiju. Dakle, dobije se mnogo s ovim uređajem i zato su mu ljudi skloniji. Nažalost, iPhone 8 malo koga zanima i to se osjeti na slabijoj prodaji.

Konkreto, iPhone 8 broji 5,4 milijuna isporuka, a iPhone 8 Plus njih 6,3 milijuna. To je prvi put da veći uređaj u seriji uspijeva nadmašiti onaj manji, ali s obzirom na prednosti koje ima i pojavu iPhone X, to nije nešto čemu se treba čuditi. No, ono što će biti veliko iznenađenje jest činjenica da bi tijekom ovog "blagdanskog kvartala" Apple trebao prestići Samsung i postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Prognoze kažu da će Apple imati 19,1 posto udjela na tržištu, a Samsung 18,2 posto.

Ako se to dogodi, imali bismo situaciju u kojoj je na kvartalnoj razini Apple "skočio" za 7,6 posto, a Samsung bi zabilježio pad od 2,9 posto. Dakle, uz oko 25 milijuna isporučenih iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela, Apple bi trebao isporučiti i oko 25 do 27 milijuna iPhone X modela. Sve to do 31. prosinca. Uz tih 50 i više milijuna isporuka, a pritom treba znati i da će se isporučivati i stariji modeli iPhonea, Apple će itekako profitirati na svim poljima.

U kompaniji očekuju između 84 i 87 milijardi dolara prihoda za posljednji kvartal u 2017., čime će nadmašiti rekordni četvrti kvartal iz prošle godine, kad je ostvareno 78,4 milijardi dolara prihoda. Ali, čim godina završi, proizvodnja iPhone 8 modela će se srezati za 50 do 60 posto i sva će pažnja biti uložena prvenstveno u iPhone X.

Još iz kategorije

Huawei najavio svoj prvi pametni 5G telefon za sredinu iduće godine

Huawei najavio svoj prvi pametni 5G telefon za sredinu iduće godine

21.09.2018. komentiraj

Huawei će predstaviti sredinom sljedeće godine svoj prvi 5G pametni telefon, potvrdio je Ken Hu, izvršni direktor (CEO) te kineske kompanije na Svjetskom ekonomskom forumu u Tianjinu. Nije se zaustavio na toj najavi već je ponudio cijeli niz detalja o tome kako bi taj uređaj trebao izgledati kad se pojavi na tržištu.

Philips lansirao novi monitor dizajniran za profesionalne korisnike

Philips lansirao novi monitor dizajniran za profesionalne korisnike

19.09.2018. komentiraj

Tvrtka MMD lansirala je potpuno novi Philips Brilliance 328P6VUBREB LCD monitor s ugrađenim USB-C priključkom, za kojeg ističu da je namjenjen za profesionalne korisnike koji žele dodatno povećati radnu učinkovitost.

Mobitel ste kupili, ali on zapravo nije vaš

Mobitel ste kupili, ali on zapravo nije vaš

18.09.2018. komentiraj

Steve Jobs je prije desetak godina priznao da Apple može onemogućiti aplikacije i glavne funkcije iOS uređaja, što je bilo osiguranje u slučaju da dođe do napada na hardver putem malicioznih aplikacija. Burno se reagiralo na to priznanje, ali se i brzo sve zaboravilo, da bi ponovno izašlo na površinu - zbog Googlea.