iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

Foto: Fotolia

Čini se da će Apple u svojoj najnovijoj ediciji iPhonea ponuditi jednu od najzanimljivijih značajki do sad. iPhone 5S, čije se puštanju u prodaju očekuje na jesen, trebao bi imati video kameru od 120 fps (frames per second). Doduše, ova nadogradnja, kodnog imena Mogul, neće nužno pružati HD kvalitetu.

120 Frames per second znači da snima isto toliko kadrova ili sličica u sekundi, tako da, ako je video usporen i dalje postoji mogućnost normalnog prikazivanja, pružajući time efekt slow motiona.

Ne očekuje se da će iPhone 5S u velikoj mjeri razlikovati od prethodnika, ali ako gledamo trendove nadogradnji možemo očekivati bolju kameru i brži procesor, kućište će najvjerojatnije ostati isto.

„S“ verzije poznate su po svojim boljim kamerama ( iPhone 3S, 4S i sada 5S). Nagađa se da bi imao sustav iOS 7 i  kameru od 13 MP-a, čak i dual LED bljeskalicu, ali to još nije potvrđeno.

Slow motion karakteristika nije ništa novo na tržištu pametnih telefona, ali svakako je dobrodošlo poboljšanje. Apple se sigurno nada da će to primijetiti njihovi korisnici. Napomenimo da njihov najveći konkurent Samsung, već ima takvu sličnu funkciju od 120 fps-a na svojem Galaxyu S4.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.