iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

Foto: Fotolia

Čini se da će Apple u svojoj najnovijoj ediciji iPhonea ponuditi jednu od najzanimljivijih značajki do sad. iPhone 5S, čije se puštanju u prodaju očekuje na jesen, trebao bi imati video kameru od 120 fps (frames per second). Doduše, ova nadogradnja, kodnog imena Mogul, neće nužno pružati HD kvalitetu.

120 Frames per second znači da snima isto toliko kadrova ili sličica u sekundi, tako da, ako je video usporen i dalje postoji mogućnost normalnog prikazivanja, pružajući time efekt slow motiona.

Ne očekuje se da će iPhone 5S u velikoj mjeri razlikovati od prethodnika, ali ako gledamo trendove nadogradnji možemo očekivati bolju kameru i brži procesor, kućište će najvjerojatnije ostati isto.

„S“ verzije poznate su po svojim boljim kamerama ( iPhone 3S, 4S i sada 5S). Nagađa se da bi imao sustav iOS 7 i  kameru od 13 MP-a, čak i dual LED bljeskalicu, ali to još nije potvrđeno.

Slow motion karakteristika nije ništa novo na tržištu pametnih telefona, ali svakako je dobrodošlo poboljšanje. Apple se sigurno nada da će to primijetiti njihovi korisnici. Napomenimo da njihov najveći konkurent Samsung, već ima takvu sličnu funkciju od 120 fps-a na svojem Galaxyu S4.

Još iz kategorije

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

20.05.2019. komentiraj

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.