iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

Foto: Fotolia

Čini se da će Apple u svojoj najnovijoj ediciji iPhonea ponuditi jednu od najzanimljivijih značajki do sad. iPhone 5S, čije se puštanju u prodaju očekuje na jesen, trebao bi imati video kameru od 120 fps (frames per second). Doduše, ova nadogradnja, kodnog imena Mogul, neće nužno pružati HD kvalitetu.

120 Frames per second znači da snima isto toliko kadrova ili sličica u sekundi, tako da, ako je video usporen i dalje postoji mogućnost normalnog prikazivanja, pružajući time efekt slow motiona.

Ne očekuje se da će iPhone 5S u velikoj mjeri razlikovati od prethodnika, ali ako gledamo trendove nadogradnji možemo očekivati bolju kameru i brži procesor, kućište će najvjerojatnije ostati isto.

„S“ verzije poznate su po svojim boljim kamerama ( iPhone 3S, 4S i sada 5S). Nagađa se da bi imao sustav iOS 7 i  kameru od 13 MP-a, čak i dual LED bljeskalicu, ali to još nije potvrđeno.

Slow motion karakteristika nije ništa novo na tržištu pametnih telefona, ali svakako je dobrodošlo poboljšanje. Apple se sigurno nada da će to primijetiti njihovi korisnici. Napomenimo da njihov najveći konkurent Samsung, već ima takvu sličnu funkciju od 120 fps-a na svojem Galaxyu S4.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.