iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

Foto: Fotolia

Čini se da će Apple u svojoj najnovijoj ediciji iPhonea ponuditi jednu od najzanimljivijih značajki do sad. iPhone 5S, čije se puštanju u prodaju očekuje na jesen, trebao bi imati video kameru od 120 fps (frames per second). Doduše, ova nadogradnja, kodnog imena Mogul, neće nužno pružati HD kvalitetu.

120 Frames per second znači da snima isto toliko kadrova ili sličica u sekundi, tako da, ako je video usporen i dalje postoji mogućnost normalnog prikazivanja, pružajući time efekt slow motiona.

Ne očekuje se da će iPhone 5S u velikoj mjeri razlikovati od prethodnika, ali ako gledamo trendove nadogradnji možemo očekivati bolju kameru i brži procesor, kućište će najvjerojatnije ostati isto.

„S“ verzije poznate su po svojim boljim kamerama ( iPhone 3S, 4S i sada 5S). Nagađa se da bi imao sustav iOS 7 i  kameru od 13 MP-a, čak i dual LED bljeskalicu, ali to još nije potvrđeno.

Slow motion karakteristika nije ništa novo na tržištu pametnih telefona, ali svakako je dobrodošlo poboljšanje. Apple se sigurno nada da će to primijetiti njihovi korisnici. Napomenimo da njihov najveći konkurent Samsung, već ima takvu sličnu funkciju od 120 fps-a na svojem Galaxyu S4.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.