iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

Foto: Apple

Appleov iOS 11 mobilni operativni sustav početkom siječnja nalazi se na 65 posto iPhonea diljem svijeta, što je za šest posto bolji rezultat no onaj u prosincu prošle godine. Osjetan je to napredak i potvrda da Apple ima najbolje moguće rješenje kad se radi o usvajanju operativnog sustava.

Početkom listopada udio iOS 11 uređaja bio je na 38,5 posto, ali to se ubrzano promijenilo s dolaskom iPhone X, pa je već prije kraja studenog udio stigao do 55 posto i na vrhuncu prosinca do 59 posto. Ali, i bez iPhone X se vidjelo da će iOS 11 biti sjajno prihvaćen jer u prva 24 sata preuzet je na deset posto uređaja, dok je nakon prvih sedam dana bio na 25,28 posto.

Ali, zanimljivo je primijetiti kako stopa prihvaćenosti raste sporije u odnosu na iOS 10 koji je stigao prije godinu dana. Naime, u prva dva tjedna dostupnosti, tada nova inačica sustava instalirana je na 48,16 posto uređaja. Ali, to je tako upravo zbog suzdržanosti korisnika, većina ih je čekala iPhone X pa se to točno osjeti.

Ipak, takva je situacija bila i zbog određenih problema s iOS 11, koji su doveli do toga da Apple Pay i iCloud za iMessages nisu odmah postali dostupni pa se ljudima nije isplatilo prelaziti na noviji operativni sustav te ostati bez onoga što im u svakodnevnici ipak treba. Kao što je došlo i do usporavanja uređaja kako bi se spasila baterija, a korisnici to nisu dobro prihvatili. Ti se detalji ispravljaju nadopunama, a već se stiglo do 11.2.

Kako god, sve dolazi na svoje za Apple i njegov najprofitabilniji proizvod. Istina, nešto sporije nego proteklih godina, ali nije to ništa previše neočekivano s obzirom na specifičan način predstavljanja uređaja na tržište u 2017. godini. Također, dok se već spominje iOS 11, treba reći da je trenutno iOS 10 na 28 posto uređaja, a starije iOS verzije zauzimaju sedam posto ukupnog iOS ekosustava.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.