Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Foto: Intel

Intel ne gleda sa simpatijama na činjenicu da ga je Samsung prestigao na tržištu čipova po prihodima i profitu, a ne sviđa mu se ni što AMD konstantno izbacuje novitete koji se sviđaju široj publici pa i na tržištu procesora polako gubi primat. No, odgovor je stigao u vidu Core X serije.

Točnije, unutar serije Core X predstavio se prvi teraflop procesor za desktop računala, što je korak naprijed o kojem se donedavno moglo samo sanjati - osim ukoliko se ne radi o super računalima vrijednima stotine tisuća ili milijuna američkih dolara.

Unutar te impozantne Core X serije predstavljeni su novi Core i9 procesori, koji će imati najbolje performanse na području gaminga, što se posebno odnosi na virtualnu i proširenu stvarnost, za koje uistinu treba mnogo moći da bi funkcionirale na adekvatan način.

Kao najjači u cijeloj seriji izdiže se Core i9 Extreme Edition procesor, prvi za komercijalno tržište s 18 jezgri i 36 threadova. Naravno, doći će u kombinacijama s četiri, šest, osam, deset, 12, 14, 16 i 18 jezgri, ali onaj najmoćniji ipak ostavlja bez daha.

Naravno, same jezgre nisu sve što novi procesori nude. Uz njih dolazi novi x299 set čipova, koji nudi još više I/O i overclocking mogućnosti no prethodnici.

"Ponosno najavljujemo i nadopune za Turbo Boost Max Technology 3.0, koji će identificirati dvije jezgre s top performansama i usmjeriti "teret" prema njima kako bi se napravio dodatni "skok" po pitanju istih tih performansi. Mogućnosti rada na taj način su beskrajne jer dobiva se brži image rendering, video encoding, audio produkcija i preview u realnom vremenu. I sve to paralelno, bez ikakvih zastoja i problema", tvrde u Intelu.

Što se cijena tiče, i5 verzija koštat će od 242 dolara, i7 od 339 do 599 dolara i i9 od 1999 dolara. Na tržištu će se pojaviti već sad u rujnu.

Još iz kategorije

Jesu li pametni zvučnici ključ za postizanje pametnog doma?

Jesu li pametni zvučnici ključ za postizanje pametnog doma?

18.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici pokrenuli su revoluciju zvanu „pametni dom“, a moguće je kazati i da su temelj Interneta stvari. Također, Amazonovi Echo uređaji s Alexa digitalnim asistentom najbolje su prošli na tržištu i zapravo su zaslužni za aktualu situaciju. Koja mnogima donosi uistinu dobre poslovne rezultate.

Što se najviše sviđa hrvatskim korisnicima Huawei telefona

Što se najviše sviđa hrvatskim korisnicima Huawei telefona

18.07.2018. komentiraj

Tvrtka Huawei provela je online istraživanje među hrvatskim korisnicima njihovih pametnih telefona. Svrha istraživanja bilo je dobivanje povratnih informacija vezanih uz mišljenje korisnika i ocjenu njihova zadovoljstva.

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

13.07.2018. komentiraj

AOC je najavio kako će i ove godini biti na Gamescomu u Njemačkoj gdje će predstaviti širok raspon svojih gaming monitora među kojima će biti i AGON monitori s brzinom osvježavanja do 240 Hz.