Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Foto: Inno3D

Inno3D je ime tvrtke koje smo uglavnom do sad najčešće vezali uz grafičke kartice za osobna računala, no izgleda da se za ovu tvrtku događaju velike promjene. Naime, prošle godine na sajmu Computex, direktor Inno3D nije mogao vjerovati da većina posjetitelja koja je prilazila njihovom štandu dolazi vidjeti njihove 3D printere, uvelike ignorirajući grafičke kartice koje je tvrtka predstavljala.

Ove godine na CeBIT 2015, Inno3D odlučio je stoga udovoljiti masama i posvetiti mnogo više pažnje 3D printerima. Iako su modeli 3D printera već ranije predstavljeni, zanimljiva je nova poslovna strategija.

„Novac iz 3D printa stizat će od punjenja, odnosno vlakna. Stoga, najbitnija činejnica postaje veličina baze korisnika. Što je veća baza korisnika, više novca se može zaraditi od potrošnog materijala za 3D printanje.“

Ovo podsjeća na rane dane color inkjet tržišta, kada su svi vidjeli zlatnu žilu u prodaji color tonera. No logično pitanje koje slijedi je - kada će se to dogoditi?

Iz Inno3D poručuju kako trenutno rade na novom prototipu, kojeg će predstaviti na sajmu Computex, a predviđaju da će proizvodi biti dostupni u trgovinama prije Božića po cijeni od 399 funti.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.