Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Foto: Inno3D

Inno3D je ime tvrtke koje smo uglavnom do sad najčešće vezali uz grafičke kartice za osobna računala, no izgleda da se za ovu tvrtku događaju velike promjene. Naime, prošle godine na sajmu Computex, direktor Inno3D nije mogao vjerovati da većina posjetitelja koja je prilazila njihovom štandu dolazi vidjeti njihove 3D printere, uvelike ignorirajući grafičke kartice koje je tvrtka predstavljala.

Ove godine na CeBIT 2015, Inno3D odlučio je stoga udovoljiti masama i posvetiti mnogo više pažnje 3D printerima. Iako su modeli 3D printera već ranije predstavljeni, zanimljiva je nova poslovna strategija.

„Novac iz 3D printa stizat će od punjenja, odnosno vlakna. Stoga, najbitnija činejnica postaje veličina baze korisnika. Što je veća baza korisnika, više novca se može zaraditi od potrošnog materijala za 3D printanje.“

Ovo podsjeća na rane dane color inkjet tržišta, kada su svi vidjeli zlatnu žilu u prodaji color tonera. No logično pitanje koje slijedi je - kada će se to dogoditi?

Iz Inno3D poručuju kako trenutno rade na novom prototipu, kojeg će predstaviti na sajmu Computex, a predviđaju da će proizvodi biti dostupni u trgovinama prije Božića po cijeni od 399 funti.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.