Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Inno3D priprema lansiranje jeftinih 3D printera

Foto: Inno3D

Inno3D je ime tvrtke koje smo uglavnom do sad najčešće vezali uz grafičke kartice za osobna računala, no izgleda da se za ovu tvrtku događaju velike promjene. Naime, prošle godine na sajmu Computex, direktor Inno3D nije mogao vjerovati da većina posjetitelja koja je prilazila njihovom štandu dolazi vidjeti njihove 3D printere, uvelike ignorirajući grafičke kartice koje je tvrtka predstavljala.

Ove godine na CeBIT 2015, Inno3D odlučio je stoga udovoljiti masama i posvetiti mnogo više pažnje 3D printerima. Iako su modeli 3D printera već ranije predstavljeni, zanimljiva je nova poslovna strategija.

„Novac iz 3D printa stizat će od punjenja, odnosno vlakna. Stoga, najbitnija činejnica postaje veličina baze korisnika. Što je veća baza korisnika, više novca se može zaraditi od potrošnog materijala za 3D printanje.“

Ovo podsjeća na rane dane color inkjet tržišta, kada su svi vidjeli zlatnu žilu u prodaji color tonera. No logično pitanje koje slijedi je - kada će se to dogoditi?

Iz Inno3D poručuju kako trenutno rade na novom prototipu, kojeg će predstaviti na sajmu Computex, a predviđaju da će proizvodi biti dostupni u trgovinama prije Božića po cijeni od 399 funti.

Još iz kategorije

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.