INFOGRAFIKA: TOP 10 Android aplikacija

INFOGRAFIKA: TOP 10 Android aplikacija

Foto: Antonio Jularić

Android mobilni operativni sustav čini oko 85 posto tržišta i logično je da se aplikacije za njega broje u milijunima, a njihova preuzimanja u stotinama milijuna. Primjerice, samo u siječnju ove godine preuzeto je 338 milijuna Android aplikacija, ali ne ukupno nego samo u društvu deset najkorištenijih.

Već to je dovoljan primjer o kolikim se brojkama radi, a među njima najbolje kotira WhatsApp sa 71,76 milijuna preuzimanja kroz prvi mjesec ove godine. Potom slijedi još jedna aplikacija u vlasništvu Facebooka, a riječ je o Messengeru. Njega se preuzelo 53,08 milijuna puta. U vrh se "progurao" tek Tik-Tok (uključuje i musical.ly) sa 41,14 milijuna preuzimanja.

Nakon toga slijede Instagram s 34,18 milijuna preuzimanja, Facebook s 29,02 milijuna preuzimanja i Facebook Lite s 25,32 milijuna preuzimanja. Dakle, Facebook kao kompanija najbolje kotira u Android svijetu.

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.