INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

Ovisnost o pametnim telefonima nije nikakav novitet, pošast je to ovog novog digitalnog doba i treba se znati suočiti s njom. Načini za to tek se pronalaze, a možda je prvi od njih Nacionalni dan odspajanja (eng., National Day of Unplugging) kojim se u Sjedinjenim Američkim Državama poziva na nekorištenje mobilnih uređaja 24 sata. Naravno, mnogi nisu učinili to, što nije neočekivano.

Ipak, bitno je govoriti o problemu, a to je tijekom srpnja prošle godine i učinio kroz istraživanje nad 1634 vlasnika pametnih telefona na području SAD-a učinio Deloitte Global Mobile. Podaci do kojih se stiglo svakako su zabrinjavajuće i potvrđuju koliko smo svi skupa ovisni o pametnim telefnima.

Pa tako doznajemo da u prosjeku korisnici dnevno 47 puta pogledaju pametni telefon, njih 85 posto koristi ga tijekom druženja s prijateljima ili obitelji, njih 80 posto provjeri pametni telefon unutar sat vremena prije spavanja i unutar sat vremena nakon buđenja. Čak njih 35 posto to čini unutar pet minuta!

Zanimljivo, 47 posto osoba pokušalo je reducirati korištenje uređaja u prošlosti, a njih 30 posto to je i uspjelo postići. Stoga, ako biste i vi to željeli, dovoljno je poduzeti pet koraka za to: držati uređaj u džepu/torbi/jakni dok se družite s ljudima, isključite zvuk notifikacija, držite uređaj u džepu/torbi/jakni i kad ste sami, izbrišite aplikacije koja nisu nužne i ugasite mobilni uređaj tijekom noći.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.