INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

Ovisnost o pametnim telefonima nije nikakav novitet, pošast je to ovog novog digitalnog doba i treba se znati suočiti s njom. Načini za to tek se pronalaze, a možda je prvi od njih Nacionalni dan odspajanja (eng., National Day of Unplugging) kojim se u Sjedinjenim Američkim Državama poziva na nekorištenje mobilnih uređaja 24 sata. Naravno, mnogi nisu učinili to, što nije neočekivano.

Ipak, bitno je govoriti o problemu, a to je tijekom srpnja prošle godine i učinio kroz istraživanje nad 1634 vlasnika pametnih telefona na području SAD-a učinio Deloitte Global Mobile. Podaci do kojih se stiglo svakako su zabrinjavajuće i potvrđuju koliko smo svi skupa ovisni o pametnim telefnima.

Pa tako doznajemo da u prosjeku korisnici dnevno 47 puta pogledaju pametni telefon, njih 85 posto koristi ga tijekom druženja s prijateljima ili obitelji, njih 80 posto provjeri pametni telefon unutar sat vremena prije spavanja i unutar sat vremena nakon buđenja. Čak njih 35 posto to čini unutar pet minuta!

Zanimljivo, 47 posto osoba pokušalo je reducirati korištenje uređaja u prošlosti, a njih 30 posto to je i uspjelo postići. Stoga, ako biste i vi to željeli, dovoljno je poduzeti pet koraka za to: držati uređaj u džepu/torbi/jakni dok se družite s ljudima, isključite zvuk notifikacija, držite uređaj u džepu/torbi/jakni i kad ste sami, izbrišite aplikacije koja nisu nužne i ugasite mobilni uređaj tijekom noći.

Još iz kategorije

Canon predstavlja EOS C500 Mark II 5,9K kameru punog kadra

Canon predstavlja EOS C500 Mark II 5,9K kameru punog kadra

21.10.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio svoju novu generaciju kamera iz sustava Cinema EOS – EOS C500 Mark II. Utemeljen na stručnosti i tehničkom znanju koji su u srcu Canonovih inovativnih proizvoda te stvoren na osnovi sustava Cinema EOS, impresivan senzor punog kadra kamere EOS C500 Mark II koji je razvio i proizveo Canon pogonjen je Canonovim novim procesorom DIGIC DV 7.

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.