INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

INFOGRAFIKA: Ovisnost o mobitelima postala je prava pošast

Ovisnost o pametnim telefonima nije nikakav novitet, pošast je to ovog novog digitalnog doba i treba se znati suočiti s njom. Načini za to tek se pronalaze, a možda je prvi od njih Nacionalni dan odspajanja (eng., National Day of Unplugging) kojim se u Sjedinjenim Američkim Državama poziva na nekorištenje mobilnih uređaja 24 sata. Naravno, mnogi nisu učinili to, što nije neočekivano.

Ipak, bitno je govoriti o problemu, a to je tijekom srpnja prošle godine i učinio kroz istraživanje nad 1634 vlasnika pametnih telefona na području SAD-a učinio Deloitte Global Mobile. Podaci do kojih se stiglo svakako su zabrinjavajuće i potvrđuju koliko smo svi skupa ovisni o pametnim telefnima.

Pa tako doznajemo da u prosjeku korisnici dnevno 47 puta pogledaju pametni telefon, njih 85 posto koristi ga tijekom druženja s prijateljima ili obitelji, njih 80 posto provjeri pametni telefon unutar sat vremena prije spavanja i unutar sat vremena nakon buđenja. Čak njih 35 posto to čini unutar pet minuta!

Zanimljivo, 47 posto osoba pokušalo je reducirati korištenje uređaja u prošlosti, a njih 30 posto to je i uspjelo postići. Stoga, ako biste i vi to željeli, dovoljno je poduzeti pet koraka za to: držati uređaj u džepu/torbi/jakni dok se družite s ljudima, isključite zvuk notifikacija, držite uređaj u džepu/torbi/jakni i kad ste sami, izbrišite aplikacije koja nisu nužne i ugasite mobilni uređaj tijekom noći.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.