INFOGRAFIKA: Mobiteli koji najduže traju s jednim punjenjem

INFOGRAFIKA: Mobiteli koji najduže traju s jednim punjenjem

Foto: Antonio Jularić

Baterije su najsporniji dio pametnih telefona jer njihov razvoj ne prati razvoj ostalog hardvera, kao ni softvera, što korisnike dovodi često do ludila i zato nemali dio njih gleda koliko traje baterija prije no što kupi novi uređaj.

Srećom, postoje oni kao Phone Arena, koji testiraju najdugovječnije baterije na mobilnim uređajima pa se prema toj listi može lakše donijeti odluka što kupiti. Na listi njih deset našli su se mnogi uređaji koji na tržištu baš i ne uživaju neku popularnost.

Primjerice, na prvom mjestu je Motorola Moto G7 Power s kapacitetom od 5000 mAh i ona traje 20 sati i 18 minuta. Također, prema listi se može vidjeti da kapacitet ne znači i dulje trajanje baterije. Jer, na trećem mjestu je LG X Power s 4100 mAh kapaciteta, ali zato mu baterija traje 15 sati i 18 minuta.

Istovremeno, Asus ROG Phone II ima kapacitet 6000 mAh, ali to je dovoljno za 14 sati i 11 minuta, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto na ovoj listi. Zato drugoplasirani Xiaomi Mi Max 2 kapaciteta 5300 mAh traje 17 sati i 22 mninute, a ujedno je i prodajom uspješan.

Najzvučnije ime s lite je svakako šesti na listi Huawei Mate 20, kojem baterija od 4000 mAh traje 14 sati i 26 minuta.

Još iz kategorije

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

07.04.2020. komentiraj

Microsoft se pohvalio da je njegov operativni sustav Windows 10 napokon dosegnuo brojku od milijardu uređaja! Velik je to uspjeh, no kasni gotovo tri mjeseca jer plan je bio stići do milijarde do Božića 2019. Prvotni cilj bio je stići do milijarde s 29. srpnjem 2018., što je bilo tri godine o pojave Windows 10 operativnog sustava.

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

06.04.2020. komentiraj

Pametni telefoni postoje u punom smislu više od deset godina, iPhone gotovo 13, ali ono što oduvijek nedostaje u isto tako punom smislu jest reflektirati što imamo na njihovu ekranu. Dakle, povezivost s računalima dan danas je poprilično komplicirano, nestabilno i često ovisi o proizvođaču, što znači da nemamo adekvatnu univerzalnu aplikaciju, program, alat...

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

05.04.2020. komentiraj

Veliki projektori projiciraju sliku na kakvoj svaki vlasnik TV uređaja zavide, a neki se zalete pa kupe manji projektor za sobu i na kraju ostaju neugodno iznenađeni činjenicom da iskustvo nije baš onakvo kakvom bi se nadali. Zato treba pažljivo birati jer na tržištu postoje rješenja i ultra kratki (UST - ultra-short-throw) projektori stvarno su napravili izniman iskorak.